Annonce
Læserbrev

Grøn omstilling trods corona

Læserdebat: Det er med stor tilfredshed, at SF sammen med det øvrige byråd netop har sendt forslag til Politik for Grøn Omstilling i høring.

Ingen kan være i tvivl om, at SF er kommunens mest ambitiøse parti, når det gælder miljø, klima og grøn omstilling. Og nu er det lykkedes at få byrådet samlet om en fælles Politik for Grøn omstilling.

Udvalget for grøn omstilling har eksisteret i flere år, uden at der rigtigt er sket noget. Ved budgetforhandlingerne 2019 stillede SF krav om gentænkning af udvalget med flere medlemmer, herunder en plads til SF. Kommissoriet blev strammet op og fokus rettet mod at skabe en politik for grøn omstilling, som samtidig tager udgangspunkt i FN’s grønne verdensmål og mål for partnerskaber.

Politikken for Grøn omstilling er meget ambitiøs, blandt andet med forslag om kommunal CO2 neutralitet i 2035, omstilling af kommunal bilpark og busdrift til el og gas, mere bæredygtig energi og bæredygtigt offentligt byggeri, fokus på genbrug og recirkulering, mindre forbrug af plast, nye grønne byrum og flere bytræer, meget mere skov og natur, fokus på bedre forhold for gående og cyklister, flere stier og bedre adgang til natur samt mange andre forslag.

I SF er vi optaget af, hvordan den grønne omstilling bliver et folkeligt projekt, hvor alle borgere - ung som gammel - sammen med virksomheder og institutioner - i fællesskab løfter ambitionerne i politikken. Det er nødvendigt, hvis den grønne omstilling for alvor skal tage fart. Vi håber derfor, at mange vil bidrage til at gøre politikken endnu stærkere ved at indsende høringssvar.

Politikken er i høring til 2. august og kan downloades fra kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Odenses bedste løbere testede formen

112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce