Annonce
Nordfyn

Grøn omstilling: Antallet af nordfynske ladestandere skal mangedobles

Med 14 nye ladestandere på vej vil der blive 28 ladepunkter, fordi hver stander kan servicere to elbiler ad gangen. Arkivfoto: Martin Franciere
Elbil-ejere kan se frem til mange flere lademuligheder på Nordfyn i 2021, hvis Økonomiudvalget godkender indkøb af stort antal Clever ladestandere.
Annonce

Nordfyn: - Hvorfor har vi ikke flere offentlige ladestandere i kommunen? Vi er en af de mest velpolstrede kommuner på Fyn og alligevel har Langeland kommune flere offentlige ladestandere end vores.

Sådan har læseren Ulrich Dethlef Húnfjörð Jørgensen spurgt via Spørg redaktionen.

Som det er lige nu er der kun en ladestander på Nordfyn, som står på Hotelpassagen centralt i Bogense. Men kommunalbestyrelsen vedtog i Budget 2021, at Nordfyns Kommune skal fremme den grønne omstilling, blandt andet ved at skabe bedre forudsætninger for at skifte til elbil.

Der er derfor i perioden 2021 til 2024 afsat 1.000.000 kroner fordelt med 250.000 kroner årligt til udbredelse af el-ladestandere, og kommunen sendte i efteråret et udbud ud om opsætning og drift af offentligt tilgængelige ladestandere til elbiler. Nærmere bestemt fem styk af slagsen, som vi skrev om i avisen i november. Men nu viser det sig, at der faktisk er næsten tre gange så mange på vej.

- I januar vil det blive behandlet på et møde i Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget, at der kommer 14 ladestandere til Nordfyn, fortæller formand for førstnævnte udvalg, Anders Thingholm (K).

Annonce

Placeringer er udpeget

- Det skyldes, at efter udbuddet er blevet sendt ud, har Clever givet et tilbud, og de vil gerne sætte endnu flere op på betingelse af, at de kan sættes op i 2021. Og det har jeg en klar forventning om, at vi vedtager, for det er jo en ambition vi også havde fra budgetforliget. Det betyder lidt mere rent økonomisk, fordi det er udgifter på 680-960.000 kroner, som vi skal bruge ekstra i 2021, og det er så også derfor, at økonomiudvalget skal med ind over.

11 af de 14 nye ladestandere, som er på vej i 2021 skal efter planen stå i Morud, Bogense, Hasmark, Otterup og Søndersø. Kort: Nordfyns Kommune

Anders Thingholm fortæller, at man allerede har udpeget placering til de fleste af ladestanderne.

- De første 11 placeres i Morud, Bogense, Hasmark, Otterup og Søndersø. Alt efter den planlægning, så venter vi med de tre sidste for at se, hvor det giver bedst mening, fortæller han og tilføjer:

- Generelt har jeg den holdning, at vi ikke skal klistre kommunen til med ladestandere - de standere, vi skal have, skal give mening, for den type af elbiler, der kommer mere og mere frem, kan faktisk køre rigtig langt på en opladning og bliver jo ladet op hjemmefra. Så vi skal også lige tænke os om.

Har du også et spørgsmål til livet i Nordfyns Kommune, så skriv til os via Spørg redaktionen-boksen nedenfor. Så kan det være, at det er dit spørgsmål, vi finder svar på næste gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Middelfart For abonnenter

Brenderups borgere tog sagen i egen hånd og lavede deres egen solcellepark: Her er fire ting, der fik projektet til at lykkes

Odense

Afdelingschef erkender fejl i motorbane-sag: - Vi har ikke været skarpe nok

Annonce