Annonce
Odense

Grøn facade og flere træer: Prøver igen med hoteludvidelse

De tidligere tegninger af den planlagte udvidelse af Hotel H.C. Andersen viser grøn beplantning på gavlen, men i den tilrettede plan skal også mindst halvdelen af facaden begrønnes. Illustration: Fra lokalplanen.
Den omstridte udvidelsesplan for Hotel H.C. Andersen skal tirsdag behandles i By- og Kulturudvalget. Denne gang i en grønnere udgave end tidligere.

Odense: De omstridte planer om at udvide Hotel H.C. Andersen i centrum af Odense, som har mødt modstand både politisk og hos nogle naboer, er endt som noget af en karrusseltur.

Først blev planerne godkendt af et flertal i By- og Kulturudvalget for derefter at blive forkastet af et flertal i Økonomiudvalget. Og nu er sagen så tilbage i By- og Kulturudvalget igen, hvor den behandles på tirsdag.

I mellemtiden er hoteludvidelsen - i overensstemmelse med ønsket fra et flertal i Økonomiudvalget - blevet en nøk grønnere. By- og Kulturforvaltningen har på baggrund af Økonomiudvalgets tilkendegivelse indarbejdet nye bestemmelser i lokalplanforslaget, der sikrer, at bygningens facade mod Hans Mules Gade skal "begrønnes med beplantning i minimum 50 procent af facadens udstrækning", som det fremgår af dagsordenen.

Her fremgår det også, at det grønne på facaden primært skal bestå af klatrebeplantning, der gror fra nedefra og op ad facaden i et wiresystem samt i form af væghængt beplantning, der påsættes facaden. Der kan herudover også suppleres med hængende beplantning fra tagflader.

Foruden, at de eksisterende træer langs Sortebrødre Stræde skal bevares og de eksisterende træer mod Hans Mules Gade skal bevares hvis muligt, så skal der plantes minimum to nye træer nærmest Hans Mules Gade.

Spørgsmålet er så, om den ændrede lokalplan kræver, at hele lokalplanprocessen med høring og hele molevitten skal starte forfra?

Nej, lyder det fra By- og Kulturforvaltningen. Embedsfolkene vurderer, at Økonomiudvalgets tilkendegivelse om ændringer i en mere grøn retning er af så beskeden karakter, at en ny offentlig høring af lokalplanforslaget ikke er nødvendig.

Tirsdagens møde vil vise, om de partier som Konservative og Enhedslisten, der hele vejen har stemt imod planerne, stiller sig tilfreds med det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Skilt og gul hjelm solgt for vildt beløb: Tv-vært sender stor pose penge til byfesten i Snave efter tyveri af byskilte

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce