Annonce
Mad og drikke

Græskar-cookies

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

I oktober skal vi bage her i madskolen. Men det er også sæson for græskar, så det har jeg flettet ind i alle opskrifterne.

De seneste år er vi danskere begyndt at spise masser af græskar om efteråret - eller i hvert fald udhule dem.

Det er både sundt og billigt også at spise græskarkødet i stedet for blot at kassere det.

Græskar er supersunde, så det er sund fornuft at gå i amerikanernes fodspor og fejre græskarret i oktober.

Når græskarret ligger højt på top-10 over powerfood, er det, fordi den gyldne frugt indeholder mange næringsstoffer i forhold til det lave kalorieindhold på kun 24 pr. 100 gram græskar.

Cirka 18-24 styk

250 g græskar

150 g mandler

150 g sukker

140 g smør

1 tsk. revet citronskal

1 stort æg

100 g mel

100 g havregryn

1 spsk. sesamfrø

2 spsk. græskarkerner

1 tsk. kardemomme

1 tsk. bagepulver

Riv græskarkødet, så der er præcis 200 gram.

Hak mandlerne groft.

Pisk sukker, smør og æg.

Rør revet citronskal i.

Bland mel, havregryn, sesamfrø, græskarkerner, kardemomme og bagepulver i dejen.

Vend revet græskar og hakkede mandler i.

Saml dejen med hænderne og lav små toppe af dejen, som sættes på bagepapir. Giv kagerne et lille tryk på toppen, så de bliver lidt flade.

Bag i forvarmet varmluftovn ved 190 grader i cirka 20 minutter.

Lad kagerne afkøle på en rist.

Kagerne er sprøde i kanten og lidt saftige indeni.

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Trods nedgang i industrien hæver fynske Alumeco bundlinjen: Omstrukturering har givet pote

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængsel: Nu skal Peter Madsen igen for en dommer

Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Annonce