Annonce
Nyborg

Grænserne trukket skarpt op

SAG: Ingen afgørelse i striden mellem Barfoed og Nyborg

Annonce

NYBORG: Det er soleklart, at hvis man indgår en lejeaftale på en beboelsesejendom, og det efterfølgende viser sig, at ejendommen indeholder mange flere kvadratmeter, end der står i lejeaftalen, så er udlejeren i sin gode ret til at kræve huslejeforhøjelse.

Det er lige så indlysende, at hvis en kommune ikke længere varetager administrationsopgaver for det firma, den lejer en udlejningsejendom ud, så skal udlejeren heller ikke betale et årligt administrationshonorar til kommunen på 45.000 kroner.

Det var advokat Niels Wegeners klare meldinger, da han i går på sin klient direktør Frederik Barfoeds vegne procederede for, at Frederik Barfoeds udlejningsfirma, Dansk Ejendomskapital A/S, er i sin gode ret til at afkræve Nyborg Kommune en lejeforhøjelse på 150.000 kroner om året for den store udlejningsejendom Ådalen 33-47 med 32 leje-mål.

I retten i går var det altså også Barfoed-advokatens opfattelse, at administrationsbidraget fra Dansk Ejendomskapital til Nyborg Kommune skulle bortfalde, fordi han mente, at kommunen slet ikke udførte noget administrativt arbejde i Åparken længere.

De argumenter købte Nyborg Kommunes advokat, Tage Alsted, på ingen måde. Han gjorde bl.a. gældende, at kommunen siden 1972 har lejet ejendommen i Åparken af forskellige udlejere - og naturligvis altid med kælderen som en del af lejemålet, og han fandt det direkte utilstedeligt, at Dansk Ejendomskapital pludselig - bare tre dage efter overtagelsen af udlejningsejendommen - pludselig krævede en lejeforhøjelse på 15 procent, og hvis kommunen ikke ville slippe pengene, så skulle kælderen ryddes.

Det var samtidig Tage Alsteds påstand, at kommunen er i sin gode ret til at opkræve administrationsgebyr, idet det er kommunen, der udlejer de 32 lejemål, og at Frederik Barfoeds firma dermed har en 100 procents sikkerhed for at få den fulde husleje for alle lejligheder år efter år.

Man kan ikke påstå, at tonen mellem parterne var kammeratlig. Til gengæld kan man fastslå, at et forlig ikke ligger lige om hjørnet. Så det bliver spændende at høre, hvilket tilkendegivelse dommer Lars Ryhave kommer med fredag den 3. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce