Annonce
Udland

Grænseovergang til Gaza åbnes for første gang i ni år

Grænsekontrollen ved Erez-overgangen, hvor varetransporter ikke har været tilladt siden 2007.

For første gang siden 2007 tillader Israel, at varer kan komme ind gennem grænseovergang i det nordlige Gaza.

Annonce

For første gang i ni år åbnes grænseovergangen Erez torsdag for varetransporter. Det oplyser den israelske regering onsdag.

- Tiltaget kommer for at lette arbejdet for palæstinensiske importører og hjælpe økonomien i Gazastriben, siger en talsmand for den afdeling i det israelske forsvarsministerium, der har ansvar for de palæstinensiske områder.

Grænseovergangen, der ligger i den nordlige del af Gazastriben, har siden 2007 kun været åben for persontrafik, ikke varetransport.

Hidtil er varer blevet sendt ind i Gazastriben via en anden grænseovergang, Kerem Shalom, der ligger i den sydlige del af den palæstinensiske enklave.

Men Erez ligger tættere på flere større israelske byer og kan gøre det lettere at få varer til Gaza fra blandt andet havnen i Ashdod.

Israel har opretholdt blokaden af Gazastriben, siden den islamistiske Hamas-bevægelse kom til magten. Israels regering fastholder, at det er nødvendigt for at forhindre Hamas i at få fat i våben og kunne bygge raketter.

Ifølge FN og Verdensbanken har den israelske blokade mod Gazastriben lammet al eksport fra Gazastriben og været ødelæggende for økonomien.

Der bor knap to millioner mennesker i enklaven, som ligger klemt inde mellem Israel, Egypten og Middelhavet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce