Annonce
Sydfyn

Grænseåbning bringer glæde på Sydfyn: - Solen skinner på turismen i dag

Nyheden om, at norske, tyske og islandske turister nu igen kan tage på ferie i Danmark blev taget godt imod i det sydfynske turist- og erhvervsliv. Arkivfotos.
Efter længe venten fik turistbranchen endelig afklaring på grænseåbningen til nabolandene, da statsminister Mette Frederiksen (S) fredag eftermiddag meldte ud, at turister fra Tyskland, Norge og Island fra den 15. juni igen er velkomne i Danmark. Det var glædeligt nyt for de sydfynske turist-aktører.
Annonce

Turister fra Tyskland, Norge og Island er velkomne fra den 15. juni, hvis de kan dokumentere et booket ophold udenfor København på minimum seks overnatninger. Det glæder i det sydfynske.

Allan Mariager, formand for Svendborg Turistforening

- Solen skinner også på turismen i dag. Jeg synes bare det er godt at der sker noget, siger Allan Mariager, formand for Svendborg Turistforening. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.

- Jeg har jo kun lige set det, men det er da positivt, lyder det fra en glad formand klokken lidt i halv tre fredag eftermiddag.

- Solen skinner også på turismen i dag. Jeg synes bare, det er godt, at der sker noget. Vi har også mange turister på campingpladserne og i byerne hernede, så vi er glade for, at grænserne bliver åbnet. Det har en betydning, hver gang der er noget, der åbner op. Jo tættere vi kommer på vores gamle hverdag, jo bedre er det.

Maria Da Silva, lejrchef ved Svendborg Sund Camping

- Selvfølgelig er det godt, og for nogle af mine kolleger har det ikke været så sjovt, lyder det fra Maria Da Silva fra Svendborg Sund Camping, der ikke selv er ramt hårdt af grænselukningen, men som glæder sig på sine kollegers vegne. Arkivfoto.

- Det er fantastisk. Ikke kun for mig, men også de andre, der udlejer campingpladser, hoteller og sommerhuse. Det er da dejligt, lyder det fra lejrchefen.

Men selvom nyheden falder i god jord, har Svendborg Sund Camping ikke haft store problemer med at få fyldt pladserne trods de lukkede grænser.

- Selvfølgelig er det godt, og for nogle af mine kolleger har det ikke været så sjovt, men vi får faktisk ikke så mange udenlandske campister. Det er cirka 10 procent af vores gæster på et år, og vi har allerede fået booket samme antal overnatninger som sidste år. Vi har flere nye danske gæster, som ikke har været campister tidligere. Mange, der skulle til Grækenland, Kroatien og andre dele af Europa, der allerede nu bestiller og ikke kun to dage, de bestiller en hel uge. Jeg tror, at juni bliver en fantastisk måned.

Christian Steffensen, havnemester Svendborg Havn

- Vil man acceptere en booking på Svendborg Havn, der dækker alle seks lystbådehavne i Svendborg, eller skal vi ud og kontrollere, at de bliver på samme plads hele tiden?, spørger havnemester Christian Steffensen til de kommende retningslinjer for grænseåbningen til nabolandene. Arkivfoto.

- Hele den periode, hvor der har været corona-lukket, kommer der normalt mange tyske sejlerturister, så det er rart, hvis der bliver åbnet op for, at vi kan invitere dem ind igen. Det udgør en rigtig væsentlig del af vores omsætning.

- Vi har jo ventet på de tyske turister, og vi havde egentlig håbet, at man bare åbnede for, at turister måtte tage til Danmark. Det interessante for os er nu, om det også gælder campingpladser og bådepladser, lyder det for havnemesteren, der bestyrer Svendborg Havn, Svendborg Lystbådehavn, Rantzausminde Lystbådehavn, Skarø Havn, Drejø Havn og Hjortø Havn.

- Det er svært at sige, hvordan man håndterer det med et dokumenteret ophold. Skal det være i samme havn og på samme plads? Vil man acceptere en booking på Svendborg Havn, der dækker alle seks lystbådehavne i Svendborg, eller skal vi ud og kontrollere, at de bliver på samme plads hele tiden? Der er stadig stor usikkerhed om, hvordan det skal udmøntes i virkeligheden, så det skal vi kigge mere detaljeret på.

Svendborg Havn har pladser, der kan bookes i forvejen, men de er i fåtal .

- Det er kun en relativ lille del af vores pladser, der normalt kan bookes i forvejen, så vi skal lige se på, hvordan det kan understøttes.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce