Annonce
Kultur

Græder når han hører sit eget hit

Andy Bell har aldrig lagt skjul på, at han er bøsse, og gør heller ikke meget for at skjule, at han har været igennem en hård periode efter bruddet.

Erasure-forsanger Andy Bell har forladt sin partner gennem 21 år

Annonce

Musikken er ikke til at tage fejl af. Efter det akustiske album "Union Street" fra sidste år har Erasure igen fundet de velkendte syntheziserbeats frem og har skabt en plade, der træder dybt i duoens elektroniske fodspor.

Men på tekstsiden er der til gengæld nye toner på "Light at the end of the world", der tager afsæt i et forlist kærlighedsforhold for sangskriver og forsanger Andy Bell.

- Mit liv er totalt forandret. Når man møder en anden efter 21 år med den samme partner, er det umuligt ikke at såre både sig selv og den person, du forlader. Og der har sangene på dette album været en slags ventil, hvor jeg har fået luft for nogle af mine følelser. Men jeg håber da, at andre også vil kunne få noget ud af dem, siger den 43-årige brite i telefonen fra hjembyen London.

Med en sangtitel som "When a lover leaves you" gør han da heller ikke meget for at skjule, at han har været igennem en hård periode med en masse sorte tanker om tab og fortrydelse.

Annonce

Beder om tilgivelse

Men det er især nummeret "Golden heart", der stadig kan gøre Andy Bell rørstrømsk. I sangen beder han blandt andet sin ekskæreste om tilgivelse og roser vedkommende for at være den, der kender ham allerbedst.

- Jeg græder hver gang, jeg hører det nummer. I midten af det hvisker jeg sætningen "jeg elsker dig", og det sætter stadig en masse følelser i gang. For jeg kommer altid til at tænke på den person, som det hele handler om, og den sindstilstand jeg var i, da jeg skrev teksten. Men det forsvinder måske, når jeg har sunget den live tilpas mange gange, konstaterer han med grødet stemme.

På den arbejdsmæssige front holder Andy Bell fast i sin mangeårige ven og samarbejdspartner Vince Clarke, som fik idéen til Erasure i 1985. Inden da havde synthpop-pioneren været med til at stifte Depeche Mode og Yazoo, hvor han også foretrak at holde sig i baggrunden.

- Vince er en meget beskeden mand, der ikke bryder sig om at være fremme i rampelyset, og det er en af grundene til, at det altid er mig, der stiller op til interview. Jeg ville ønske, at mit ego var ligesom hans, men jeg er altså bare mere forfængelig og kan godt lide at være på. Men noget har jeg da lært af Vince, og jeg er sikker på, at jeg havde sagt ja til en masse kiksede interview i sladderbladene, hvis jeg ikke haft haft ham omkring mig, siger Andy Bell og griner.

Han kom med i Erasure efter at have reflekteret på en annonce i et engelsk musikblad, hvor Vince Clarke søgte en forsanger til sit nye band uden at give sig til kende.

Annonce

Splittet af Atlanten

Der var over 40 ansøgere til jobbet, men lydtroldmanden fra Basildon var ikke i tvivl om, at Andy Bells karakteristiske falsetstemme passede perfekt til hans nye projekt. Musikkøberne var også begejstrede, og indtil videre har Erasure solgt mere end 20 millioner plader, hvilket gør bandet til en af de allerstørste succeser inden for elektronisk musik.

"Light at the end of the world" blev indspillet i efteråret og er produceret af Gareth Jones, der blandt andet er kendt for sit arbejde med Depeche Mode og Nick Cave.

Sammen med ham isolerede de to Erasure-medlemmer sig i en hytte i delstaten Maine i USA, hvor den smukke natur med hav, skov og bjerge ifølge Andy Bell gjorde hele arbejdsprocessen til en leg.

Forud var gået måneders idéudveksling via internettet, der er blevet duoens vigtigste kommunikationsmiddel, efter at Vince Clarke har bosat sig på den amerikanske østkyst med sin kone og søn på to år.

- Det virker faktisk ret godt. Vince har altid sagt, at det ville blive mig, der flyttede til USA. Men nu er det altså ham, der bor der, og jeg elsker at tage derover på besøg, siger Andy Bell, der ikke mener, at den store geografiske afstand på sigt vil splitte Erasure.

- Jeg kunne ikke drømme om at forlade bandet, for det er fantastisk at have en så god partner som Vince. Men jeg vil da gerne sprede mine vinger og kunne godt tænke mig at prøve at blande elektronisk musik og opera. Jeg vil også gerne lave noget mere dyster og mørkt dancemusik, men lige nu gælder det altså Erasure, siger Andy Bell, der i 2005 udgav soloalbummet "Electric Blue".

"Light at the End of the World" udkom 21. maj, og 28. og 29. september spiller Erasure på Vega i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce