Annonce
112

Grådkvalt mand idømt fængsel efter fund af våben og fødselsdagsnarko i Assens

Dørene blev lukket, efter sigtelserne var læst op i et grundlovsforhør med en 30-årig mand fra Assens onsdag formiddag. Arkivfoto: Michael Bager
Onsdag formiddag blev en 30-årig mand fremstillet i grundlovsforhør i en sag om ulovlig våbenbesiddelse og narkotika i Assens. To timer senere var der faldet dom i sagen, som sender manden i fængsel.
Annonce

Assens: En 30-årig mand fra Assens blev onsdag formiddag idømt to år og fire måneders fængsel ved Retten i Odense. Han blev fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, besiddelse af amfetamin og ecstasy til videregivelse og for at have uddelt amfetamin til flere personer, og allerede ved indledningen varslede anklager Brian Dybro, at der muligvis ville kunne afsiges dom under retsmødet.

Ifølge sigtelserne fandt politiet ved en ransagning på en adresse i Assens et jagtgevær kaliber 12 med tilhørende 10 patroner samt en strømpistol. Under ransagningen dukkede også en mængde narkotika op, som ifølge politiet har været til videresalg: Der blev fundet 15,75 gram amfetamin og 10 ecstasypiller.

Anklager Brian Dybro læste sigtelserne op i retten, mens den 30-årige Daniel Andersson grådkvalt lyttede til. Han forklarede, at han ikke anede, at der var en strømpistol på adressen.

Forsvareren havde ingen bemærkninger til sigtelserne, og anklageren bad dommeren om at lukke dørene under resten af grundlovsforhøret. Det gjorde han med henvisning til, at politiets efterforskning i sagen ikke var afsluttet, og at det blandt andet endnu ikke var fastlagt, hvor de fundne våben og stofferne stammede fra.

Den 30-årige erkendte ifølge anklageren under den lukkede del af retsmødet, at han havde været i besiddelse af jagtgeværet med patroner, og at han havde købt en mindre mængde amfetamin og ecstasy, som skulle bruges til venner og bekendte i forbindelse med en fødselsdagsfest.

Han modtog dommen, men kærede rettens afgørelse om, at han skal varetægtsfængsles, indtil hans afsoning kan begynde.

Fyens Stiftstidende bringer navn og alder på dømte, når dommen er på mindst et års ubetinget fængsel eller forvaring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce