Annonce
Sydfyn

GPS-tyve er nået til Langeland: Fik stjålet udstyr for 300.000 kroner

Morten Meldgaard Andersen roser politiet for en en hurtig indsats i sagen om tyveri af GPS-anlæg og skærme for 300.000 kroner. Arkivfoto: Michael Bager
Ejer af maskinstation havde troet, at Langeland kunne slippe for GPS-tyve, fordi der om natten kun er en flugtrute, men i weekenden fik han stjålet udstyr for 300.000 kroner.
Annonce

Torpe: GPS-udstyr til landbruget er blevet en værdifuld vare blandt tyvebander, og nu er en GPS-bande også nået til Langeland.

Det ved Morten Meldgaard Andersen, ejer af Andersens Maskinstation i Torpe, desværre alt for godt. Han fik hen over weekenden stjålet to GPS-systemer og seks skærme fra en maskinhal på Torpevej. Udstyret har en samlet værdi af omkring 300.000 kroner.

Tyveriet gør Morten Meldgaard Andersen gal og irriteret, men han er også overrasket.

- Jeg havde svoret, at det aldrig ville komme til Langeland, fordi her kun er en flugtvej om natten, når Spodsbjerg-Tårs ligger stille. Derfor var jeg sikker på, at det aldrig kom herover, men det gjorde det så alligevel, siger Morten Meldgaard Andersen.

Annonce

Bestillingsarbejde

Han er ikke i tvivl om, at der er tale om bestillingsarbejde. Tyvene kan på internettet se, hvilken type traktorer de enkelte maskinstationer har i maskinhallerne, og derfor også hvilket GPS-system, de bruger. Det gør det let at lave en bestilling.

- Politiet skal have ros for at tage det her alvorligt. De kom i løbet af to-tre timer, og det havde de nok ikke gjort, hvis jeg havde haft indbrud i mit stuehus. Men mit forsikringsselskab har også fortalt, at der i Danmark er stjålet GPS-systemer for 24-25 millioner kroner, så det er værd at tage alvorligt, siger maskinstationsejeren.

Politikommissær Christian Billesøe, Fyns Politi i Svendborg, oplyser, at der i ugen op til tyveriet er set en ældre sølvgrå stationcar på udenlandske nummerplader i området.

- Den har holdt stille foran huset i et minut i ugen forinden. Det er ikke til at sige, at der er noget i det, men det virker mistænkeligt, og er der nogen, der ved noget, er vi meget interesserede, siger politikommissæren.

GSP-systemet bruges til at navigere i marken. Det sørger blandt andet for, at der køres i de rigtige sprøjtespor, og samtidig er det muligt at lægge store sten ind i et kort, så der navigeres uden om dem, når der høstes, pløjes, harves og sås.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce