Annonce
Fyn

Google til Fredericia: Bliv klogere på firmaets planer

Sådan skal det kommende Google-datacenter tage sig ud i følge de tegninger, der indtil videre har været fremme om det hemmelige projekt.

Google har bygget datacenter i Finland i 2010, så det var for nylig et varmt bud fra branchefolk, at det var dem, der var på vej til at bygge datacenter i Fredericia.

Annonce

Taulov: Google eller store G, som man kalder dem i datacenter-branchen, var det bedste bud fra fagfolk på, hvem der havde planer om at bygge i DanmarkC. Torsdag aften udsendte Google i Norden en pressemeddelse, hvor de bekræftede købet.

- Vi har købt en 73,2 hektar stor grund i Fredericia. På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid, oplyser Mark Janssen, nordisk kommunikationschef i Google.

Annonce

Google med egne vindmøller

Det bliver Googles andet datacenter i Skandinavien. Google slog sig i 2010 ned i Finland i byen Esbo. Der er investeret omkring 400 mio. euro.

- Siden har Google opført to vindmølleparker, som forsyner datacentret med grøn strøm. En i Norge og en i Sverige, fortalte markedschef i Cowi Joakim Petersen forleden på en konference om potentialet i danske datacentre.

Netop datacentrenes store strømforbrug giver flere steder anledning til debat. Apple har således været nødt til at sætte opførslen af et datacenter i Irland i bero på grund af borgerprotester.

De to centre, der i dag skal opføres for Apple i Viborg og Facebook i Odense, vil have et strømforbrug, der svarer til ni-ti pct. af hele Danmarks energiforbrug.

Annonce

Havvand køler

Datacentrene har også behov for store mængder vand til køling, og i Finland har Google løst behovet ved at udnytte havvand.

Det kan næpppe lade sig gøre i Prinsessens Kvarter, og der er også lagt an til, at strømmen skal hentes fra den nuværende energiforsyning. Energinet.dk er godt i gang med at opføre en 150 kV højspændingsstation, som skal være med til at forsyne datacentret med den nødvendige strøm.

Google skal også selv opføre en tilsvarende forsyning, men ligesom de øvrige datacentre er forventningen, at Google vil kræve, at de kan udnytte grøn strøm.

Annonce

Vil sikre sig

Hvornår Google sætter gang i byggeriet af datacentret er uvist. Ifølge Invest in Denmark, der har været med til at formidle kontakten mellem Fredericia og Google, så vil det afhænge af, hvornår Google har behov for ekstra kapacitet.

At Google ikke allerede nu sætter spaden i jorden er heller ikke en overraskelse i branchen. Buddet fra flere deltagere på konferencen om datacentre forleden var, at der ville være virksomheder, som nu ville sikre sig, at de kan bygge i Danmark. Danmark vil gerne tiltrække flere datacentre, men vurderingen fra Datacenter Industriens Branceforening er, at der er plads til fire-seks centre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce