Annonce
Erhverv

Google investerer milliarder i datacenter ved Fredericia

Borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard (S) blev mandag vist rundt på den mark i Taulov ved Fredericia, hvor internetgiganten Google nu vil bygge et datacenter til 4,5 milliarder kroner.

Stort datacenter skal huse 150 medarbejdere og kommer til at koste 4,5 milliarder kroner.

4,5 milliarder kroner. Så mange penge vil Google bruge på sit første datacenter i Danmark, der skal ligge på en mark i Taulov ved Fredericia.

Tilbage i 2015 købte Google de 73 hektar markjord, men mandag kunne man løfte sløret for de endelige planer. Det skriver Google Danmark i en pressemeddelelse.

- Placeringen af datacentret i Fredericia viser Googles stærke engagement i Danmark.

- Det vil skabe nye danske arbejdspladser og bidrage positivt til økonomien, både lokalt og i resten af landet, siger Malou Aamund, direktør for Google i Danmark, i en pressemeddelelse.

Planerne vækker stor begejstring hos Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (S), der fortæller, at arbejdet med Google har stået på i fire år.

- Jeg er enormt glad og stolt over, at det er lykkedes at få Google til at investere 4,5 milliarder kroner i Fredericia Kommune - også når man tænker på alle de arbejdspladser, det kaster af sig, siger han.

1500 mand skal nu efter planen i gang med at omdanne det store erhvervsområde til store bygninger i flere etager.

I 2020 ventes første etape af datacentret at stå klar, og når hele centret står færdig i 2021 ventes 150-250 ingeniører, elektrikere og datafolk at være beskæftiget.

Hvis man tager de afledte stillinger med i form af service og ydelser, anslås det, at Googles investering kan kaste 700 job af sig.

Google skriver, at selskabet vil matche sit elforbrug på datacentret med vedvarende energi.

Det sker ved at købe vind- og solelektricitet rundt i verden for at dække hver enhed, der forbruges.

Fagbladet Ingeniøren satte for nylig fokus på, at de store datacentre, som er på vej i Danmark, kun i ringe grad bruger den overskudsvarme, der bliver produceret.

Det er der ikke sat krav om i aftalen med Google, fortæller Jacob Bjerregaard.

- Vi kunne rigtig godt tænke os, at Google kommer ind på fjernvarmenettet med overskudsvarmen.

- Så det vil vi gøre alt for lykkes, men det kræver blandt andet, at lovgivningen er god nok, og det skal løses på Christiansborg, siger han.

Han peger blandt andet på, at der er afgifter på overskudsvarme og er en problematik om, at der ikke er nok kunder til at overtage den ekstra varme.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce