Annonce
Nyborg

Google hjælper: Nem adgang til svindelnumre

Det tog Fyens Stiftstidende mindre end fem sekunder at finde Nyborg Kommunes EAN-numre på nettet. Arkivfoto: Morten Pape
Det tog Fyens Stiftstidende mindre end fem sekunder at finde de EAN-numre, der har gjort det muligt for en bedrager at bestille vare til Nyborg Kommune.
Annonce

Nyborg: Det er ingen sag at skaffe sig adgang til de såkaldte EAN-numre, der har været benyttet i et svindelnummer mod blandt andre Nyborg Kommune.

Det tog således Fyens Stiftstidende mindre end fem sekunder at skrive "EAN-numre Nyborg Kommune" i Googles søgefelt og få både Nyborg Kommunes fælles EAN-nummer og den kommunale direktions EAN-nummer op på skærmen.

EAN-numre, som leverandører benytter sig af, når de skal e-fakturere deres leverancer, er nemlig offentlige.

Og derfor kan det være svært at undgå web-svindel, hvor bedragere bestiller varer på nettet og ved hjælp af EAN-numre sender regningen videre til for eksempel en kommune.

Annonce

Stigende tendens

Nyborg Kommune har været udsat for adskillige tilfælde af web-svindel, hvor vicekommunaldirektør Søren Møllegaards navn og kommunes EAN-nummer er blevet misbrugt.

Og ifølge Henrik Theil, kommunikationschef i brancheforeningen for dansk internethandel, kan det være svært at komme den slags svindel til livs.

- Der er generelt en stigende tendens til, at nogen forsøger at fuppe os til at betale for noget, vi aldrig har bestilt. Når det gælder vores medlemmer, som jo leverer varerne, er de fleste blevet kvikke nok til at opdage det. Men man skal virkelig være opmærksom for at ikke at ryge i fælden, siger Henrik Theil.

Han opfordrer således webbutikker, der modtager bestillinger fra kommuner, til at foretage en høflig opringning for at sikre, at det rent faktisk er kommunen, der har bestilt de pågældende varer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Millionhuse i Kerteminde: Sælger luksus-huse på Nordre Havnekaj - uden at eje grundene

Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Annonce