Annonce
Danmark

Google har købt grund til datacenter i Danmark

Ved motorvejsnettet i Taulov breder erhversområdet Danmark C sig ud. På dette areal i Prinsessens Kvarter har Google sikret sig 73,2 hektar land til at etablere et mega-datacenter. I baggrunden ses Sanistål - et af Nordeuropas største lagre af stålvarer. Foto: Peter Leth-Larsen

Apple bygger i Viborg, Facebook i Odense, og nu har den tredje af verdens store teknologivirksomheder købt en kæmpe byggegrund i Fredericia. Google har som de andre prioriteret Danmark på grund af mulighederne for at drive de mange computere med ved

Teknologi: I over et år har der været total tavshed om, hvilken international virksomhed, der står bag planerne om et mega-datacenter i erhvervsområdet Danmark C ved motorvejsnettet i Fredericia. Google har nu meddelt, at det er dem, der har købt den 73,2 hektar store grund for efter behov at kunne bygge datacenter der på et tidspunkt.

Danmark har spurgt ind til årsagen til, at Google satte pilen for deres milliardinvestering ned i Danmark C.

- Når vi vælger et område, så ser vi efter et stærkt og støttende lokalområde med de nødvendige ressourcer blandt andet arbejdsstyrke, infrastruktur og energiforsyning med vedvarende energi, lyder svaret fra Mark Janssen, nordisk kommunikationschef i Google.

Det er Udenrigsministeriets afdeling for at tiltrække udenlandske investeringer i Danmark - Invest in Denmark, der har været mellemled i forhandlingerne mellem Google og de lokale partnere - Fredericia Kommune, Energinet.dk, m.fl.

Tavsheden brudt

- Det er en fantastisk nyhed og en stor dag for Fredericia. Vi ved ikke endnu, om Google vil bygge, men alene det, at vi har fået navn på, og at et så stort brand har besluttet, at de vil sikre sig en grund i vores erhvervsområde Danmark C ved motorvejen, det er en kæmpe ting, siger Kristian Bendix Drejer.

Kun en snæver kreds omkring Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard, der har vidst, at det var Google, der stod bag købet af arealet i Danmark C. Han kan nu også bryde tavsheden.

- Jeg er rigtig glad for, at Google har købt en stor grund i Fredericia. Byrådet arbejder hårdt på at tiltrække investeringer til området, og det lykkes i disse år. Det er fantastisk, at et af verdens største brands har valgt at investere i Fredericia, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce

Kan skabe mange arbejdspladser

Ifølge estimater fra Datacenter Industriens brancheforening kan datacentrene genere tusindvis af nye varige job.

- Vi anslår, at der kan skabes tusinder af varige nye job. Og det er vel at mærke forsigtigt sat for de direkte og indirekte effekter af en helt ny dansk vækstindustri, oplyser Christian Holm Christensen, bestyrelsesmedlem i brancheforeningen.

Kristian Bendix Drejer vurderer, at der vil være et par hundrede job direkte forbundet til datacentret, hvis det etableres. Men derudover kommer job i anlægsfasen og ikke mindst udvikling af nye arbejdspladser i tilknytning til datacentret.

- Og det kan meget vel være i en symbiose med erhvervsliv og kommune i Viborg og Odense, hvor Apple og Facebook opfører mega-datacentre, siger Kristian Bendix Drejer.

Annonce

Grøn energi

Energikoncernen Ewii A/S har hovedsæde i Kolding og har været i dialog med Invest in Denmark og Google længe.

- De har skullet have sikkerhed for, at vi kan levere både strøm og vand i de store mængder, der vil være behov for, hvis datacentret realiseres. Det har vi kunnet stå inde for, og vi er i drøftelser med flere løsninger på bl.a. vandforsyningen, siger adm. direktør i Ewii Knud Steen Larsen.

Han vurderer, at det får stor positiv betydning for Trekantområdet, hvis der kommer en endelig beslutning om at bygge et datacenter i Taulov.

- Det vil være med til at skabe vækst og arbejdsplader i hele regionen, og endvidere få en væsentlig betydning for den grønne omstilling i Danmark, forudser han.

Annonce
Annonce
Sydfyn

Bageri politianmeldt efter fødevarekontrol: - Det er ren børnehave

Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Assens

Odensevej spærret på grund af voldsom brand: Find andre veje

Sport

Inter: Eriksen har det godt og er i god form

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Sport

Marienlyst-sportschef - vi betaler kun bonus, hvis man spiller og hvis man vinder

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Odense

47-årig fængslet for storstilet narkohandel i Odense

Odense For abonnenter

Advarer mod parkeringsfælde: - Umuligt at vide, at man ikke må holde der

Sport

Forventning blev til skuffelse hos Cykling Odense: Italien snuppede OL-guldmedaljen for næsen af danskerne

Annonce