Annonce
Kerteminde

Golf-sti mangler udsigtspunkter: Nu er Great Northern indkaldt til møde

Frode Thorhauge fra Friluftsrådet kalder strækningen langs golfbanen for "kedelig." Foto: Mette Louise Fasdal
Torsdag i næste uge holder Kerteminde Kommune møde med Great Northern om de udsigtspunkter, som de for otte år siden lovede at etablere fra en ny sti fra Over Kærby til Sybergland.
Annonce

Kerteminde: Den nye sti langs Great Northern fra Over Kærby til Sybergland er nu farbar, men Frode Thorhauge fra Friluftsrådet efterlyser de udsigtspunkter på stien, som golfbanen for otte år siden lovede at etablere.

Lige nu er der slet ikke noget udsyn på den halvanden kilometer-strækning, men det vil der nu blive lavet om på.

De manglende udsigtspunkter blev nemlig tirsdag behandlet, da miljø - og teknikudvalgets formand, Jesper Hempler (SF), mødtes med de lokale repræsentanter fra de tre grønne organisationer, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Orinitologisk Forening og Friluftsrådet, som er med i Syberglands følgegruppe.

- Vi talte om mulighederne for, hvordan den første del af strækningen bliver åbnet lidt mere, og vi vil nu gerne have en dialog med golfbanen om, hvad de ser af muligheder, siger udvalgsformanden.

Ligesom Friluftsrådets lokale mand i Kerteminde synes han også, at stien lige nu ikke er særlig interessant at gå på.

Annonce

Diffus aftale

Derfor skal Martin Søholm, der er biolog i Kerteminde Kommune, torsdag i næste uge havde et møde med Great Northerns driftleder.

- Vi skal kigge på den aftale, der er lavet tilbage i 2012 omkring disse indkig, forklarer Martin Søholm.


Det fremgår nemlig ikke af aftalen, hvor mange eller hvor få indkig, der skal være på strækningen. Det er ikke beskrevet ret nøje, men det må vi forsøge at finde noget fælles fodslaw på.

Martin Søholm, biolog ved Kerteminde Kommune


I aftalen står der, at stien skal give mulighed for punktvis udsigt over golfbanen.

Aftalen er lidt diffus, synes biologen.

- Det fremgår nemlig ikke af aftalen, hvor mange eller hvor få indkig der skal være på strækningen. Det er ikke beskrevet ret nøje, men det må vi forsøge at finde noget fælles fodslaw på, fastslår Martin Søholm.

Jesper Hempler forestiller sig, at det vil være muligt at rydde buskadset et par steder på strækningen, så det er muligt at se direkte ind på golfbanen.

- Man kan også gøre det til den anden side, så der er mulighed for at kigge ud over noget mark, siger han.

Desuden foreslås det, at der hvor stien begynder fra Over Kærby, skal der sættes et udsigtstårn op, som giver mulighed for at kigge ud over hele området.

- Det vil også give et blik over, hvad det er, man går nede i, forklarer Jesper Hempler og pointerer, at det lige nu bare er vigtigt at få Great Northern med i den snak, så den bedst mulige løsning bliver fundet, og man får gjort Sybergland så attraktivt som muligt.

- Det er jo et meget populært område, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce