Annonce
Nyborg

Lokal kok skal genrejse Central Caféen

Kemien ser ud til at være god mellem ejeren og de kommende forpagtere i Central Caféen. Til venstre er det Jakob og Mie Krøll, der skal drive Nyborgs ældste restaurant. Til højre ses ejeren af stedet, Hans Henrik Kongsmark. Foto: Mogens Rasmussen.
Nyborg-ægteparret Jakob og Mie Krøll vil forny Nyborgs ældste restaurant - med respekt for historien. Jakob Krøll kommer fra restauranten i Sct. Knuds golfklub.
Annonce

Nyborg: Det bliver den 43-årige Nyborg-kok Jakob Krøll, der med god hjælp sin kone, Mie, skal drive den legendariske restaurant og værtshus, Central Caféen, når stedet åbner igen den 1. april.

Det blev endelig afgjort i fredags, da parret underskrev en forpagtningsaftale med ejeren af Central Caféen, forretningsmanden Hans Henrik Kongsmark.

Jakob Krøll har et par år drevet restauranten i Sct. Knuds Golfklub, mens Mie Krøll beskæftiger sig med noget helt andet: Hun er sagsbehandler på rådhuset, men regner alligevel med at komme til at lægge en del timer i Central Caféen.

Hans Henrik Kongsmark købte stedet i september sidste år, og gik i gang med en omfattende renovering af hele bygningen, men det var slet ikke nødvendigt at lede eller annoncere efter nogen til at drive Central Caféen.

- Der har jo været skrevet i avisen om, at jeg ville genåbne restauranten, og jeg har fået mange henvendelser fra folk, der gerne ville forpagte stedet og fortsætte 165 års restauration-tradition. Så på den måde, kan man godt sige, der har været konkurrence om at blive forpagter på Central Caféen.

Valget faldt altså på Jakob og Mie Krøll, der sendte en meget gennemarbejdet ansøgning til Hans Henrik Kongsmark. De havde skitseret såvel menuerne, som drikkevarer, priser og bud på forskellige arrangementer i de traditionsrige lokaler.

Kontrakten blev som nævnt skrevt under i sidste uge, men kontakten mellem Kongsmark og det kommende forpagter-par har stået på en tid, så Jakob og Mie Krøll har haft indflydelse på renoveringen og indretningen i restauranten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce