Annonce
Nyborg

Lokal kok skal genrejse Central Caféen

Kemien ser ud til at være god mellem ejeren og de kommende forpagtere i Central Caféen. Til venstre er det Jakob og Mie Krøll, der skal drive Nyborgs ældste restaurant. Til højre ses ejeren af stedet, Hans Henrik Kongsmark. Foto: Mogens Rasmussen.
Nyborg-ægteparret Jakob og Mie Krøll vil forny Nyborgs ældste restaurant - med respekt for historien. Jakob Krøll kommer fra restauranten i Sct. Knuds golfklub.

Nyborg: Det bliver den 43-årige Nyborg-kok Jakob Krøll, der med god hjælp sin kone, Mie, skal drive den legendariske restaurant og værtshus, Central Caféen, når stedet åbner igen den 1. april.

Det blev endelig afgjort i fredags, da parret underskrev en forpagtningsaftale med ejeren af Central Caféen, forretningsmanden Hans Henrik Kongsmark.

Jakob Krøll har et par år drevet restauranten i Sct. Knuds Golfklub, mens Mie Krøll beskæftiger sig med noget helt andet: Hun er sagsbehandler på rådhuset, men regner alligevel med at komme til at lægge en del timer i Central Caféen.

Hans Henrik Kongsmark købte stedet i september sidste år, og gik i gang med en omfattende renovering af hele bygningen, men det var slet ikke nødvendigt at lede eller annoncere efter nogen til at drive Central Caféen.

- Der har jo været skrevet i avisen om, at jeg ville genåbne restauranten, og jeg har fået mange henvendelser fra folk, der gerne ville forpagte stedet og fortsætte 165 års restauration-tradition. Så på den måde, kan man godt sige, der har været konkurrence om at blive forpagter på Central Caféen.

Valget faldt altså på Jakob og Mie Krøll, der sendte en meget gennemarbejdet ansøgning til Hans Henrik Kongsmark. De havde skitseret såvel menuerne, som drikkevarer, priser og bud på forskellige arrangementer i de traditionsrige lokaler.

Kontrakten blev som nævnt skrevt under i sidste uge, men kontakten mellem Kongsmark og det kommende forpagter-par har stået på en tid, så Jakob og Mie Krøll har haft indflydelse på renoveringen og indretningen i restauranten.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce