Annonce
Gear

Golf er en mini-Passat

Den nye VW Golf Variant kører bedst og har den mest avancerede teknik

VW Golf Variant er blevet så stor, at den nu med fordel kan overvejes af folk, som ellers havde tænkt sig at bruge en masse penge på en Passat.

I Golf er der fremragende kabine- og bagagerums- plads inden for en trods alt overskuelig udvendig størrelse. Den er ikke generøs som Octavia, men absolut tilstrækkelig til, at både familier og firmabilister kan overveje den. Beskatningen er på 323.000 kroner.

En VW Golf har udstråling, også i Variant-udgaven. Stilen er stram og smagfuld. I bagageafdelingen er der fin plads, og med splitbagsædet nedlagt får man et næsten plant lastrum.

Vi konstaterer samtidig, at bagagerummet åbner højt og meget bredt. Selve rummet indeholder 605 liter, som kan udvides til 1620, hvis man lægger bagsædet ned.

Men Golfen udsender også, i hvert fald i testbilen, et signal om, at ejeren tillige har en slags penge til rådighed til sit bilkøb. 379.000 kroner er trods alt en høj pris for en stationcarvariant, også selv om vi snakker to-liters version med 150 heste. Heldigvis fås der billigere varianter.

Golfen er som Variant udpræget sikker og skikkelig. Selv om den bliver slået af Ford Focus på køredynamik, kører Golf bedst her i prøven, og så har den testens bedste affjedring. Tilmed er den fantastiske dieselmotor, som den deler med Skoda, mere støjsvag her i Golf.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce