Annonce
GOG

GOG vinder test: 203 cm melder sig klar til ansvaret

Med sine 203 centimeter fylder islandske Viktor Gisli Hallgrimsson godt i GOG's mål. Her ses den 19-årige målmand under opvarmningen i Højbyhallerne. Foto: Karsten L. Sørensen
Han er kun lige fyldt 19 år, men en islænding lader sig ikke sådan blæse omkuld. Viktor Gisli Hallgrimsson melder sig klar til at løfte GOG godt ind i sæsonstarten i veteranens skadesfravær.

Håndbold: 10 redninger blev det til fra GOG's nye målmand, 19-årige Viktor Gisli Hallgrimsson, da fynboerne tirsdag aften i en fyldt - og stemningsfyldt - hal i Højby vandt 35-32 over ligamandskabet fra Skanderborg i en testkamp før den nye sæson.

Kampen gav ikke endeligt svar på, om Hallgrimsson kan lukke det fynske mål af i de første tællende kampe i sæsonen, hvor islændingen vil være manden i målet i fraværet af fiberskadede Søren Haagen.

Med sine 203 centimeter fylder Viktor Gisli Hallgrimsson rigtig godt i målet, og i Højby havde han stærke redninger - specielt på afslutninger fra stregen. Det er tydeligvis der, islændingen lige nu har sin hovedkompetence. Det kneb mere, når Skanderborgs bagspillere - som Marcus Mørk og Kristian Bonefeld - fyrede kanonen af udefra.

Viktor Gisli Hallgrimsson, der har været førstevalget i islandske Fram i de seneste tre år, sagde da også til Sport Fyn før kampen:

- Fra Fram har jeg været vant til, at næsten alle afslutninger kom via indspilninger til stregen - eller efter gennembrud til stregen. Så jeg skal arbejde med de langskud.

Annonce

GOG-Skanderborg Håndbold 35-32 (20-17)

Ligaen, træningskamp

Kampens gang: 4-3, 8-4, 12-6, 15-9, 18-14, (20-17), 23-19, 26-23, 30-26, 31-28, 33-30, 35-32.

Mål:
GOG: Lasse Møller 7, Emil Lærke 6, Odinn Thor Rikhardsson 5, Arnar Freyr Arnarsson 5, Mathias Gidsel 4, Emil Jakobsen 3 (1), Josef Pujol 2, Stog-Tore Moen Nilsen 2, Henrik Tilsted 1.
Skanderborg: Morten Balling 7 (6), Marcus Mørk 5, Kristian Bonefeld 5, Mathias Bitsch 3, Mads Kalstrup 2, Jeppe Kjærulff 2, Cornelius Kragh 2, Nikolaj A. Nielsen 2, Lars Skaarup 2, Jonas Samuelsson 1, Morten Kirk Olesen 1.

Bedste spiller:
GOG: Arnar Freyr Arnarsson
Skanderborg: Marcus Mørk.

Udvisninger:
GOG: 1.
Skanderborg: 1.

Dommere: Per Olesen og Jesper Kirkholm Madsen.

Tilskuere: Cirka 400.

GOG’s næste kamp: Onsdag den 14. august, kl. 18.30: GOG-Skjern Håndbold i Langeskov (træningskamp).

På plads - med kæreste

Viktor Gisli Hallgrimsson er ikke islænding for ingenting. Det store ansvar i sæsonstarten blæser ham ikke omkuld.

- Jeg har det fint med det ansvar. Jeg kender ansvaret fra Island.

- Men nu venter angriberne fra den stærke danske liga og fra store hold i Europa i Champions League?

- Det bliver måske hårdere, når vi går i gang med de kampe, hvor det tæller. Men jeg betragter det ikke som en byrde. Jeg glæder mig.

Ellers ser Viktor Gisli Hallgrimsson frem til tirsdag i næste uge. Der flytter han nemlig ind i sin nye lejlighed i Odense sammen med sin islandske kæreste.

Under testkampen sad skadede Søren Haagen på bænken. Det er uvist, hvornår 45-årige Haagen bliver klar. Buddet fra GOG's sundhedsstab er, at veteranen måske kan komme i aktion i fynboernes første kamp i Champions League - 15. september i svenske Kristianstad.

Lukket ude af sin klub

Træningskampen i Højby mod Skanderborg, der stillede i stærkeste opstilling, var på mange måder opløftende for GOG. De spillere, der gjorde så god en figur ved U21-VM i Spanien i juli, er tydeligvis i stærk form - Emil Lærke, Mathias Gidsel og Emil Jakobsen.

Og der venter med garanti - ligesom i sidste sæson - en stærk sæsonstart fra Lasse Møller, der i perioder lukkede flot op for skudposen.

Arnar Freyr Arnarsson er et interessant nyt indslag på GOG-stregen - både i angrebet og i forsvaret (i samarbejde med Oscar Bergendahl). Der er ingen tvivl om, at der vil blive kontant fokus på GOG's stregspil i den kommende sæson.

Erstatningen for Niclas Kirkeløkke på højre back, Stig-Tore Moen Nilsen, blev lukket ude af sin klub, IFK Kristianstad, efter at hans skifte til GOG blev annonceret, og Moen kunne ikke træne igennem i tre måneder.

- Det har kostet med hensyn til skudkraften for Moen,, og han er ikke der, hvor han skal være lige nu. Men det er jeg ikke nervøs for. Det skal nok komme, lyder det fra cheftræner Nicolej Krickau.

Ind-spark (eller -kast) fra træningskampen:

- Lasse Kronborg er tilbage fra sin rygskade og får offensive opgaver.

- Mathias Gidsel skal agere på højre back sammen med Moen.

- Godt for GOG at se Henrik Tilsted på venstre fløj efter sin langvarige bækkenskade.

- Opvisnings-afslutninger fra Odinn Thor Rikhardsson, men GOG skal håbe, at udsvingene fra den unge humørspiller bliver færre i denne sæson.

Det er tommelfingeren opad fra kun 19-årige Viktor Gisli Hallgrimsson før sæsonstarten med GOG. Hallgrimsson har fået et stort ansvar i GOG's mål, efter at veteranen Søren Haagen er blevet ramt af en alvorlig fiberskade. Foto: Karsten L. Sørensen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce