Annonce
GOG

GOG ude af Europa: Alt smuldrede til sidst i Polen

GOG-playmaker Morten Olsen havde det svært i Plock - specielt i anden halvleg. Foto: Katrine Becher Damkjær
GOG's ellers stærke offensiv svigtede i anden halvleg i Polen, hvor kun Mathias Gidsel og Oscar Bergendahl leverede godkendt. Dermed når fynboerne ikke Final 4 i tyske Mannheim.

HÅNDBOLD: Da Polske Plock besøgte GOG i Gudme i første kvartfinale i EHF European League, førte sydfynboerne med otte mål med et lille kvarter tilbage men endte med en sejr på kun tre mål.

Tirsdag aften smuldrede det hele også for GOG i det sidste kvarter, og med en sejr på 31-26 er det Plock og ikke GOG, der skal til turneringens Final 4 i Mannheim 22. og 23. maj - i øvrigt sammen med tre hold fra Bundesligaen.

GOG's normalt stærke offensiv svigtede specielt i anden halvleg, og 26 mål var for simpelthen for lidt fra de gule.

Annonce

Det blev tydeligt, at GOG p.t. mangler to profiler i Simon Bogetoft Pytlick og Anders Zachariassen.

En nervøs start

Det blev en nervøs start i angrebet af GOG med Morten Olsen, der kastede to bolde væk. Og det sydfynske forsvar var også hullet. GOG'ernes angreb måtte kæmpe i et meget offensivt Plock-forsvar, der samtidig brugte stor fysik.

GOG kom foran for første gang efter 12 minutter - 6-5 på straffekast-scoring nummer to af højrefløjen Frederik Bo Andersen, der p.t. har erstattet Emil Jakobsen som førstevalget fra pletten.

Efter 16 minutter kom fynboerne foran med to mål for første gang - 8-6 - på en scoring af den unge back, Emil Madsen, som nu er et kort, som cheftræner Nicolej Krickau sætter relativ hurtigt i spil - også i de vigtige kampe. Madsen har overhalet norske Stig-Tore Moen Nilsen som førstevalget, når der skal aflastes i bagkæden.

Også GOG's unge stregspiller, Steven Plucnar, får tillid - han kom på banen kort tid efter Emil Madsen.

Annonce

For mange fejl

På en dejlig kontra øgede højrefløjen Kasper Kildelund til 11-8 i en god periode for sydfynboerne. Men momentum skiftede, og polakkerne kom på 11-11 med seks minutter til pausen. Det var helt lige efter 30 minutter - 13-13 - men GOG havde altså en føring på tre mål fra det omvendte opgør i Gudme.

Vejen til Final 4

Følgende klubber er klar til EHF European Leagues Final 4:

SC Magdeburg, Rhein-Neckar Löwen, Füchse Berlin og Orlen Wisla Plock.

Sådan blev resultaterne tirsdag aften i kvartfinale to i EHF European League:

SC Magdeburg (Tyskland)-IFK Kristianstad (Sverige): 39-31.

Rhein/Neckar Löwen (Tyskland)-Chekhovskie Medvedi (Rusland): 37-27.

Orlen Wisla Plock (Polen)-GOG (Danmark): 31-26.

Füchse Berlin (Tyskland)-Montpellier HB (Frankrig): 31-23.

Sådan blev resultaterne i kvartfinale et:

IFK Kristianstad-Magdeburg: 28-34.

Medvedi-Löwen: 33-32.

GOG-Plock: 30-27.

Montpellier-Berlin: 32-29.

Turneringens Final 4 med de fire vindere af kvartfinalerunden spilles den 22. og 23 maj i SAP Arena i Mannheim - hjemmebane for Rhein-Neckar Löwen, der blandt andre har den tidligere GOG-profil, Niclas Kirkeløkke, i truppen.

GOG kunne gå ind til anden halvleg med en viden om, at forsvaret havde stået godt i de første 30 minutter.

Emil Lærke blev skygget hårdt, men fik udlignet til 16-16 efter fire minutter i anden halvleg - og efter et flot forarbejde af Mathias Gidsel. Men efterfølgende blev det en periode med to fejl af Morten Olsen og med uro i det stationære angrebsspil. Efter otte minutter var hjemmeholdet foran med 18-16 - og det blev 19-16. Plock var helt med i kampen om at avancere til Final 4.

Annonce

Momentum skiftede

Viktor Gisli Hallgrimsson i GOG-målet havde tre redninger i første halvleg, men steppede op i den vanskelige periode for de fynske gæster, men med et kvarter tilbage havde Plock fortsat en føring på to mål - 21-19. En usvigelig sikker straffekastscoring fra Frederik Bo Andersen betød dog, at det kun stod 21-20 til polakkerne.

GOG under forberedelserne til aftenens kamp i Orlen Arena i Plock. Foto: Mads Bruus

Men momentum var skiftet til hjemmeholdets fordel. Og ligesom i Gudme smuldrede det for GOG i de sidste minutter, hvor ikke mindst hjemmeholdets Abel Serdio huserede, ligesom han gjorde det i det sydfynske. Og angrebsmæssigt var der for mange sydfynske udfald, hvor for meget hvilede på skuldrene af Mathias Gidsel.

Der kom for lidt fra Morten Olsen og Emil Lærke.

Med seks minutter tilbage var Plock på plus fem mål, og trods en fynsk slutspurt vandt hjemmeholdet altså med fire mål, 31-26. Nok til en billet til Mannheim.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Annonce