Annonce
GOG

GOG tæt på kontrakt med målmand

GOG's entusiastiske publikum vil også kunne opleve dets helte i Champions League i den kommende sæson. Fynboernes hjemmekampe i tuneringen skal alle spilles i Jyske Bank Arena i Odense. Foto: Katrine Becher Damkjær/Ritzau Scanpix
Erfaren dansk målmand skal sandsynligvis supplere to unge talenter i GOG-målet fra den kommende sæson. Torsdag trækkes der lod til GOG's gruppe i Champions League.

Håndbold: Torsdag vil GOG-direktør Kasper Jørgensen være på plads i Wien, når der skal trækkes lod til grupperne i den kommende sæsons Champions League - den fornemste, internationale turnering for klubhold. GOG, der blev nummer to i grundspillet efter Aalborg og hentede DM-sølv efter en dramatisk finalerunde over tre kampe mod nordjyderne, har som ventet fået et wildcard til turneringen.

Kasper Jørgensen drager i øvrigt til Wien med en sandsynlig løsning på plads i bagagen i den målmandsknude, klubben har kæmpet med siden midten af maj. GOG havde skrevet kontrakt med den erfarne svenske målmand, Dan Beutler, for den kommende sæson, men klubben droppede svenskeren, efter han var blevet testet positiv for kokain. GOG stod derfor uden en egentlig førstemålmand som supplement til det nye islandske stortalent, Viktor Gisli Halgrimsson, 18 år, og klubbens eget talent, Svend Rughave.

Men nu fortæller Kasper Jørgensen, at klubben er meget tæt på en underskrift med en erfaren dansk målmand.

- Jeg forventer, at vi kan offentliggøre navnet sidst på ugen, lyder det således fra Kasper Jørgensen.

Annonce

Seedningen til GOG's lodtrækning

Torsdag kl. 18.00 foretages der i Wien lodtrækning til den kommende sæsons Champions Leagues. GOG kommer i enten gruppe C eller gruppe D.

GOG er seedet i bowle seks i forbindelse med lodtrækningen sammen med portugisiske Sporting CP, som fynboerne altså ikke kan komme i gruppe med.

Fynboerne får fem modstandere i sin gruppe - en fra hver af de fem øvrige bowler.

Sådan er klubberne placeret i bowlerne:

Bowle 1: CS Dinamo Bucuresti, Rumænien, og IK Sävehof, Sverige.

Bowle 2: Chekhovskie Medvedi, Rusland, og Tatran Presov, Slovakiet.

Bowle 3: Cocks, Finland, og Kadetten Scaffhausen, Schweiz.

Bowle 4: HC Eurofarm Rabotnik, Makedonien, og IFK Kristianstad, Sverige.

Bowle 5: Bidasoa Irun, Spanien, og Orlen Wisla Plock, Polen.

Bowle 6: GOG, Danmark, og Sporting CP, Portugal.

De danske mestre fra Aalborg ender i gruppe A eller B og er blevet placeret i lodtrækningsbowle 4 i forbindelse med grupperne A og B sammen med franske Brest. I de øvrige bowler ligger blandt andre de tyske storklubber, THW Kiel og SG Flensburg-Handewitt.

GOG i bowle med Sporting

GOG er med i Champions League for første gang siden konkursen i januar 2010.

Til torsdagens lodtrækning i Wien er GOG blevet seedet til bowle seks sammen med portugisiske Sporting CP, som fynboerne altså ikke kan komme i gruppe med. GOG ender i gruppe C eller D.

Hver gruppe kommer til at bestå af seks hold, og det er sandsynligt, at GOG kommer i gruppe med et svensk hold - enten IK Sävehof eller IFK Kristianstad. Ellers er der mulige modstandere fra blandt andet Finland, Schweiz, Polen og Rusland.

- Jeg har egentlig ingen favoritter eller det modsatte. Men jeg ved, det kan være bøvlet med at skaffe visa til Rusland - vi skal i givet fald have hele holdet til København - så jeg har da ikke noget imod at undgå Medvedi, konkluderer Kasper Jørgensen.

Følg lodtrækningen i Wien på fyens.dk/faa.dk fra kl. 18.00

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce