Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Mathias Gidsel fik lukket op for posen i anden halvleg, hvor GOG's angrebsspil i perioder blev bedre end i en skidt første halvleg. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
GOG's adgang til gruppespillet i European League bør ikke være i fare efter 33-24 over Winterthur fra Schweiz før returopgøret på tirsdag. Men i perioder spillede de gule alt for sløset i angrebet.
Annonce

HÅNDBOLD: Intet er sikkert i denne (håndbold)verden.

Men med et forspring på ni mål efter første kamp mod Pfadi Winterthur fra Schweiz tirsdag aften i Gudme bør den samlede sejr - og dermed adgangen til gruppespillet i EHF European League - ikke komme i fare.


I første halvleg lavede vi for mange fejl i angrebet. Derfor var det meget vigtig, at vi kom godt i gang i anden halvleg. Sejren giver selvtillid - også til mig selv - og det er vigtigt før et hårdt program

Viktor Gisli Hallgrimsson, GOG-målmand


Det omvendte opgør spilles i Alpelandet på tirsdag, efter at GOG har spillet pokalsemifinale i Gudme mod Bjerringbro-Silkeborg lørdag og - måske - en pokalfinale om søndagen.

KAMPEN KORT

EHF European League, kvalifikation til gruppespillet

GOG Håndbold-Pfadi Winterthur 33-24 (15-12)

Kampens gang: 2-1, 6-4, 10-5, 11-8, 13-11, (15-12), 18-14, 21-15, 25-17, 27-19, 30-22, 33-24.

Mål:
GOG: Emil Jakobsen 9 (1), Anders Zachariassen 5, Simon Bogetoft Pytlick 5, Kasper Kildelund 4, Mathias Gidsel 4, Morten Olsen 3, Oscar Bergendahl 2, Stig-Tore Moen Nilsen 1. 
Winterthur: Aleksandar Radovanovic 6 (3), Cedrie Tynowski 4, Marvin Lier 4, Adir Cohen 4, Roman Sidorovicz 3,  Jannic Störchli 2, Stefan Freivogel 1.

Bedste spiller:
GOG: Viktor Gisli Hallgrimsson.
Winterthur: Aleksandar Radovanovic.

Udvisninger:
GOG: 3.
Winterthur: 5.

Dommere: Florian Hofer og Andreas Schmidhuber, Østrig.

Tilskuere: Cirka 400.

GOG’s næste kamp: Lørdag den 26. september, kl. 15.50: GOG-Bjerringbro/Silkeborg Håndbold (pokalsemifinale)

I Champions League i sidste sæson havde GOG store problemer med Kadetten Schaffhausen fra Schweiz på udebane, hvor fynboerne tabte med 12 mål.

Men i Gudme viste Winterthur sig frem som et hold klart en hylde ned i forhold til Kadetten.

Også med det in mente blev det en storsejr over Pfadi med fynske panderynker.

Kontant burde GOG nemlig have vundet endnu større. Det gule angreb fungerede langt fra optimalt. Bolde blev kastet væk og oplagte målchancer misset. Det gjaldt specielt i et rigtig skidt sidste kvarter af første halvleg.

Annonce

Storsejr sikret i målet

Efter et kvarters spil førte GOG med 9-4 og var ved at sætte sig fuldstændigt på opgøret. I stedet lukkede alt for mange fynske fejl grænsende til sløseri - men også til dels presset af et godt indarbejdet forsvar 5-1 fra schweizerne - gæsterne unødvendigt ind i opgøret.

Winterthurs fremskudte Lukas Heer i gæsternes indarbejdede forsvar 5-1 havde godt fat i GOG's Morten Olsen. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Men gode første 10 minutter af anden halvleg skabte ro om tingene. Mathias Gidsel, Emil Jakobsen og ikke mindst Viktor Gisli Hallgrimsson i målet steppede markant op. Rent faktisk var det en stærk, stærk anden halvleg af islændingen mellem stængerne, der lagde grunden til, at de gule kunne stikke af.

- I første halvleg lavede vi for mange fejl i angrebet. Derfor var det meget vigtig, at vi kom godt i gang i anden halvleg. Sejren giver selvtillid - også til mig selv - og det er vigtigt før et hårdt program, sagde Viktor Gisli Hallgrimsson efter kampen, og han tilføjede:

- Men vi skal tage til Schweiz og spille en god kamp.

Annonce

Uden angrebs-melodi

På konstateringen fra Sport Fyn om, "at det her kan I ikke smide på gulvet i Schweiz", lød det fra cheftræner Nicolej Krickau efter opgøret:

GOG's norske bagspiller, Stig-Tore Moen Nilsen, svæver højt og scorer. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

- Joh. Der er nogle ting, man skal huske fra den her kamp. Vi kan langt fra regne med den type målmandspræstation igen. Forsvarsmæssigt og i målet var vi på top, men holdet fandt aldrig melodien i angrebet før nogle momenter i det sidste kvarter. Det er positivt, at vi har noget offensivt at forbedre markant, men vi når nok ikke rigtig at træne det, inden vi skal til Schweiz.

- Det lignede sløseri i angrebet i specielt det sidste kvarter af første halvleg?

- Vi lavede for mange fejl, men man skal jo heller ikke underkende modstandernes kompetencer. De har stået i det forsvar 5-1 i mange år (med en stærk Lukas Heer skubbet frem, red.) og er vant til at fremtvinge mange fejl. Men vi skal forbedre os angrebsmæssigt for ikke at komme i problemer i Schweiz.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce