x
Annonce
GOG

GOG stormer videre: 203 centimeter - og han vokser stadig

Viktor Gisli Hallgrimsson i GOG-målet får stadig større betydning for sin nye klub. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Med en sejr på 32-29 over Bjerringbro-Silkeborg (BSH) rykker GOG op på andenpladsen i ligaens grundspil. Målmand Viktor Gisli Hallgrimsson holdt fynboerne inde i opgøret i skidt første halvleg og var med til at trække sejren hjem i stærk slutspurt af GOG.

HÅNDBOLD: GOG's islandske målmand, 19-årige Viktor Gisli Hallgrimsson, er 203 centimeter høj.

Men han bliver altså ved med at vokse mellem de fynske stænger.

I hvert fald spillemæssigt.

Da GOG tirsdag aften vandt over Bjerringbro-Silkeborg (BSH) med 32-29 efter at have været bagud med 16-17 ved pausen, blev Hallgrimsson helten.

Islændingen stod en flot første halvleg med en redningsprocent på over 35, selv om det lykkedes gæsterne at score 17 mål. Det siger noget, om en svag indsats af GOG-forsvaret mod et - det er også en stor del af sandheden - stærkt spillende BSH med omdrejningspunktet Sebastian Skube. Men Hallgrimssons præstation betød altså, at GOG var med ved pausen trods en bleg indsats af holdet.

Bortset fra de første 10 minutter af anden halvleg fortsatte Viktor Gisli Hallgrimsson sit store spil med redninger på vitale tidspunkter i de de sidste minutter, da tingene skulle afgøres fra 26-26 i det 21. minut. Islændingen endte på en samlet redningsprocent på over 36.

- Det hele går op i en højere enhed for øjeblikket. Det var en stor sejr mod et hold, som spillede virkelig godt, konstaterede en glad Hallgrimsson, mens han strakte sin lange krop ud efter opgøret.

Annonce

GOG-Bjerringbro/Silkeborg (BSH) 32-29 (16-17)

Ligaen, grundspillet, mænd

Kampens gang: 2-2, 7-6, 10-9, 11-12, 14-15, (16-17), 19-20, 22-22, 25-24, 26-26, 29-27, 32-29.

Mål:
GOG: Lasse Møller 8 (2), Odinn Thor Rikhardsson 6, Mathias Gidsel 5, Emil Jakobsen 4, Arnar Freyr Arnarsson 3, Stig-Tore Moen Nilsen 3, Oscar Bergendahl 2, Josef Pujol 1.
BSH: Johan Hansen 9 (6), Sebastian Skube 7, Jesper Nøddesbo 3, Mads Kjeldgaard 3, Nikolaj Øris 2, Jacob Lassen 2, Michael Knudsen 1, August Pedersen 1, Mads Øris 1.

Bedste spiller:
GOG: Viktor Gisli Hallgrimsson.
BSH: Sebastian Skube.

Udvisninger:
GOG: 1.
BSH: 6.

Dommere: Nicklas Mark Pedersen og Nichlas Nygaard. De var hårde ved BSH i første halvleg.

Tilskuere: 1812.

GOG’s næste kamp: Torsdag den 27. februar, kl. 20: Middelfart HK-GOG (pokalturneringen).

Møller som forvandlet

Viktor Gisli Hallgrimsson kom til GOG til denne sæson. Hans start blev vanskelig - blandt andet fordi han kun kendte til islandsk håndbold, hvor stort set alt afgøres ved afslutninger inde omkring stregen.

Men han vokser nu kamp for kamp.

- Det har stor betydning, at jeg nu er ved at have mødt alle hold i ligaen og begynder at kende deres afsluttere, konstaterede Hallgrimsson.

Gæsterne havde overtaget i første halvleg. GOG's backprofil, Lasse Møller, var stort set væk, Emil Lærke kan ikke rigtig komme i gang, og Emil Jakobsen endte med at brænde tre straffekast. Ud over Hallgrimsson holdt en anden islænding, Odinn Thor Rikhardsson, og den islandske streg, Arnar Freyr Arnarsson, GOG inde i opgøret.

Men hjemmeholdet fik gravet sig op af hullet i de sidste 30 minutter. Lasse Møller var som forvandlet. Hans to mål fra de første 30 minutter blev forvadlet til status som GOG-topscorer med i alt otte mål, og Mathias Gidsel gav i slutfasen opvisning i sin dødsforagt, når han kastede sig ind i raids mod stregen og scorede eller trak straffekast.

- Den måde, som Lasse Møller kom tilbage i anden halvleg, viser, at han er modnet, lød det fra GOG-cheftræner Nicolej Krickau.

Med sejren spurter GOG op på andenpladsen i grundspillet og ligger i hvert fald der til onsdag aften, hvor TTH Holstebro, der er et point efter fynboerne, optræder i Skanderborg med en kamp i baghånden.

GOG er tre point foran BSH på fjerdenpladsen og det ligner, at fynboerne har sikret sig top-tre og dermed er klar til Europa i næste sæson.

Med sejren lægger GOG altså også tryk på TTH Holstebro på andenpladsen, som vil give to point med over i slutspillet. Opgøret om den andenplads afgøres formentlig torsdag den 19. marts, når de to hold tørner sammen i Gudme.

Nicolej Krickau sagde efter opgøret, "at BSH spillede ligeså godt som os".

Men GOG har bredden, overskuddet, de ekstra kræfter og kynismen for øjeblikket. I de sidste minutter kunne man se gæster, der var tappet for luft.

BSH var uden profilen Nikolaj Markussen, der er syg. Markussen er formentlig med, når de to hold tørner sammen i semifinalen ved Final 4-pokalslutspillet i Herning, 14. marts.

Der er lagt op til et nyt drama.

Der var dødsforagt over Mathias Gidsels angreb ind over stregen i slutfasen mod BSH. Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce