Annonce
GOG

GOG's evige skæbne: Aalborg Håndbold igen, igen - og igen

Emil Wernsdorf Madsen fik vist sig frem på højre back-positionen i kampen mod BSH. Madsen blev kampens topscorer med 14 mål. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
GOG møder Aalborg i DM-semifinalen. Nordjyderne sparede profiler og leverede rædselsfuldt i den tabte hjemmekamp mod TTH Holstebro, der betyder et møde med fynboerne. Aalborg havde tydeligvis allerede fokus på onsdagens kamp i Champions League.

HÅNDBOLD: Nummer ét og to i grundspillet - GOG og Aalborg Håndbold - mødes i den ene af de to DM-semifinaler, mens TTH Holstebro og Bjerringbro-Silkeborg (BSH) tørner sammen i den anden.

GOG og TTH har hjemmebanefordel med første og en eventuel tredje kamp på hjemmebane.

GOG gjorde søndag sit arbejde færdigt i Pulje 1, da et decideret ungdomshold uden profiler som Morten Olsen og Oscar Bergendahl vandt 37-35 over BSH. Fynboerne har vundet fem kampe og spillet én uafgjort i sin pulje.

Annonce

Umiddelbart var der meget på spil i topopgøret i Pulje 2 mellem Aalborg og TTH. Vinderen ville nemlig snuppe førstepladsen - nordjyderne skulle endog kun have uafgjort for at vinde puljen - og undgå et møde med vinderen af grundspillet fra Fyn.

Aalborg tabte kampen med 36-38, og var tilsyneladende ligeglad med udsigten til et møde med GOG i semifinalen. Nordjyder sparede flere profiler - blandt andre Henrik Møllgaard i første halvleg - og spillede i det hele taget en ret så rædselsfuld kamp med et hav af tekniske fejl samt mangel på koncentration og intensitet. Opgøret var ikke værdigt for et slutspil.

Aalborg havde tydeligvis fuld fokus på onsdagens møde hos SG Flensburg-Handewitt, som afgør, om nordjyderne kommer med i Champions Leagues Final 4, den 12. og 13. juni. Møllgaard & Co. har en føring på fem mål fra kampen på hjemmebane.

- Håbløst format

Man kunne ikke få nogen i GOG-lejren til at sige, at de er trætte af, at DM-semifinalen bliver mod Aalborg Håndbold - et opgør, der kunne ligne den moralske finale.

Men det er et faktum, at GOG og Aalborg efterhånden ramler ind i hinanden, så snart der er noget på spil. I pokalslutspillet Final 4 den 19. og 20. juni, hvor GOG er forsvarende mester, har fynboerne også trukket nordjyderne i semifinalen.

Og i Gudme piner det stadig, at Magnus Saugstrup i 2019 reelt hev DM-pokalen ud af hænderne på de gule med en scoring tre sekunder før tid i Gudme.


Jeg går ud fra, at der er så meget sportsmanship hos alle, at de spiller kampene for at vinde

Kasper Jørgensen, direktør GOGPå spørgsmålet, hvad han siger til, at det bliver Aalborg i semifinalen, svarede GOG-direktør Kasper Jørgensen efter kampen mod BSH:

- Vi vandt vores kamp i dag - og vi vinder generelt vore kampe. Det skal man, hvis man vil blive dansk mester, og det er vort erklærede mål. Om vi får Aalborg i en semifinale eller i en finale, er egentlig lidt lige meget.

- Men Aalborg så ikke ud til at have noget imod at møde jer?

- Det er vi ikke overraskede over. Vi skal slå alle for at blive dansk mester.

- Skal man have kigget på slutspils-formatet?

- Jeg går ud fra, at der er så meget sportsmanship hos alle, at de spiller kampene for at vinde.

Peter Bredsdorff-Larsen, BSH's cheftræner, kaldte før mødet med GOG - over for Sport Fyn - det nuværende slutspilsformat for "håbløst".

Annonce

Ydmyg topscorer

GOG var altså allerede før mødet med BSH sikker på at vinde Pulje 1. Det betød, at cheftræner Nicolej Krickau sendte hele den unge garde ind i kampen blandt andet med megen spilletid til backen Emil Madsen - backup for Mathias Gidsel - og stregspilleren Steven Plucnar Jacobsen. Begge kan komme i spil i de afgørende kampe, og specielt Emil Madsen viste sig flot frem med 14 scoringer.

KAMPEN KORT

Ligaens slutspil, mænd, Pulje 1, GOG-Bjerringbro/Silkeborg Håndbold 37-35 (17-17)

Kampens gang: 5-4, 8-6, 10-10, 12-13, 16-14, (17-17), 20-21, 23-26, 24-26, 30-31, 33-33, 37-35.

Mål:
GOG: Emil Madsen 14 (2), Steven Plucnar Jacobsen 6, Simon Bogetoft Pytlick 3, Emil La Cour 3, Kasper Kildelund 2, Emil Lærke 2, Mathias Gidsel 2, Anders Beuschau 2, Viktor Nevers 2, Emil Jakobsen 1.
BSH: Nikolaj Øris 5, August Baskår Pedersen 5, Sebastian Skube 5, William Bogojevic 4, Mads Øris 3, Patrick Boldsen 2, Aksel Horgen 2, Jesper Nøddesbo 2, Alexander Lynggaard 2, Jacob Lassen 2 (1), René Toft Hansen 1, Mads Kjeldgaard 1, Sebastian Skøtt 1.

Bedste spiller:
GOG: Emil Madsen.
BSH: August Baskår Pedersen.

Udvisninger:
GOG: 3.
BSH: 3.

Dommere: Mads Hansen og Jesper Madsen.

Tilskuere: Ingen.

GOG’s næste kamp: Mandag den 24. maj: GOG-Aalborg Håndbold  (1. semifinale-kamp)

Emil Madsen:

- Det var dejligt at komme ind og få nogle minutter i benene.

- Og topscorer?

- Jeg var heldig, at mine medspillere spillede mig god, og så skulle jeg bare putte den i kassen. Det var en fornøjelse.

- Håber du, at du kan komme til at spille en vigtig rolle i de afgørende kampe?

- Hvis jeg kan bruges, vil jeg forsøge at levere på et højt niveau og hjælpe drengene. Jeg er glad for, at jeg har Gidsel at læne mig opad. Han gør det jo fantastisk.

- I skal møde Aalborg?

- Vi er glade for at komme i semifinalen. Hvis vi skal vinde det hele, skal vi slå alle hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce