Annonce
GOG

GOG-profil til SG Flensburg-Handewitt fra 2020

Lasse Møller i sin nye klubdragt - fra sommeren 2020 og tre år frem. Foto: SG Flensburg-Handewitt
- Flensburg er en legendarisk klub, jeg har fulgt hele mit liv, siger GOG-stortalentet, der har udnyttet en klausul i sin kontrakt med barndomsklubben til at rykke videre til Bundesligaen efter næste sæson.

Håndbold: I hele sit håndboldliv har Lasse Møller - søn af den tidligere GOG-målmand Bent Møller - spillet i den gule GOG-trøje, men efter næste sæson er det slut. I sommeren 2020 rykker 22-årige Møller således til SG Flensburg-Handewitt, topklub i den tyske bundesliga.

- Flensburg er en absolut legendarisk klub for mig, som jeg har fulgt tæt hele mit liv. Hele setuppet i klubben har overbevist mig, siger Lasse Møller.

Fra cheftræner Maik Machulla i Flensburg lyder det:

- Lasse Møller en en enestående spiller med et enormt udviklingspotentiale.

Op til denne sæson skiftede de to norske talenter, Magnus Jøndal og Gøran Johannessen, fra GOG til Flensburg.

Lasse Møller er kommet fast i den lokale håndboldhal i Gudme, siden han som barn blev trillet ind til banerne i en barnevogn. Han er nærmest født med harpiks på fingrene opvokset i en håndboldfamilie, hvor faren, Bent Møller, altså var med på ligaholdet i GOG som en profileret målmand.

Lasse Møllers bror, Mikkel Møller, er ligaspiller i Sønderjyske.

Lasse Møller havde kontrakt med GOG frem til 2021 men har udnyttet en klausul i sin aftale om, at han kan rykke til en udenlandsk klub i sit tredje kontraktår. Aftalen med den nordtyske danskerklub er treårig.

- Jeg glæder mig rigtig meget over at have fået et tilbud, der passer perfekt til mig. Og jeg er glad for, at jeg nu har fået fremtiden på plads, siger Lasse Møller og tilføjer:

- Men jeg glæder mig samtidig til at slutte ordentlig af i GOG både i denne og næste sæson. Og der går vi selvfølgelig efter at vinde så meget, vi kan.

Annonce

Problemer i Skjern

GOG møder søndag med kampstart kl. 14.00 Skjern Håndbold i den anden DM-semifinalekamp. Opgøret foregår i Skjern Bank Arena.

Uafgjort er nok for GOG til at kvalificere sig til en DM-finale for første gang i 11 år.

Ved sejr til hjemmeholdet spilles en tredje kamp i Gudme, Kristi himmelfartsdag.

Skjern har problemer inden mødet med GOG. Veteranen Kasper Søndergaard fik problemer med lysken i opgøret i Gudme og er efter en scanning dømt ude for resten af sæsonen.

Målmand Emil Nielsen er røget ud af landsholdssammenhæng. Landstræner Nikolaj Jacobsen mener ikke, han tager sin træning seriøst nok.

Værnepligt aftjent

I GOG er klubben ærgerlig over at miste en af sine lokale stjerne.

- Vi ville gerne have skrevet kontrakt med Lasse i 10 år, som det lyder fra direktør Kasper Jørgensen, og han tilføjer:

- Men når de europæiske topklubber kommer med tilbud til de talentfulde profiler, så er det helt naturligt, at spillerne har lyst til det eventyr også. For det første er jeg rigtig glad på Lasses vegne over, at han skal videre til en af de store klubber i Europa. Og for GOG er det også rigtig fint. Vi kan kun glæde os over at have spillere, der er attraktive for de største klubber. Det gør det også nemmere for os at rekruttere nye talenter. Lasse er en spiller, der har været i klubben altid. Han har aftjent sin værnepligt her.

GOG har allerede en ny stjerne i svøb på venstre back. Emil Lærke udvikler sig nærmest fra kamp til kamp og leverede så sent som i onsdagens første DM-semifinale mod Skjern Håndbold en afgørende indsats for sejren. Samtidig er der vedholdende rygter om, at landsholdsspilleren, Morten Olsen, der netop i sommeren 2020 vender hjem efter 10 år i udlandet, lander i klubben på Sydfyn.

En anden stor GOG-profil, Niclas Kirkeløkke - højre back - forlader GOG allerede efter denne sæson for at tørne ud for Rhein-Neckar Löwen i Bundesligaen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce