Annonce
Håndbold

GOG-profil beskrives som "kommende verdenstjerne"

GOG-back Emil Lærke imponerer ved VM-slutrunden for U21 i Spanien. Med 14 mål i to kampe ligger Lærke nummer tre på slutrundens topscorerliste. Foto: Ole Nielsen/Ritzau Scanpix
Danmarks U21-landshold med tre GOG-spillere er kommet godt fra land ved VM-slutrunden i Spanien med to sejre i sine to første gruppekampe.

Håndbold: Det danske landshold kom til den igangværende VM-slutrunde for U21 i Galicien, Spanien, på et wildcard.

Men de rød-hvide har gjort det godt indtil videre i gruppe D med to sejre i de to første kampe og ligner et hold, der går videre til mellemrunden.

Først vandt danskerne 32-31 over Norge, og derefter blev det til en sikker sejr på 30-25 over Tyskland med hele 11 scoringer af GOG's venstre back, Emil Lærke. Lærke nettede tre gange i sejren over Norge.

GOG-backen har imponeret i det spanske. På twitter beskrev det internationale håndboldforbundt, IHF, således efter opgøret mod Tyskland Emil Lærke som "en kommende verdensstjerne på venstre back".

De to øvrige GOG'ere med ved slutrunden er fløjen/playmakeren Mathias Gidsel og stregspilleren Lukas Jørgensen.

De to GOG-fløje, Emil Jakobsen og Frederik Bo Andersen, har meldt fra til slutrunden på grund af knæproblemer.

Fredag spiller Danmark sin tredje kamp i Pontevedra - mod bundproppen i gruppe D, Argentina.

Island topper gruppe D - ligesom de rød-hvide med to sejre. Islændingenes målscorer er bedre end danskernes blandt andet på grund af en storsejr, 26-19, over Chile. Netop i det opgør imponerede GOG's nye målmand, islandske Viktor Gisli Halgrimsson, 19 år. Den store målmand fylder imponerende godt i målet og er speciel stærk på afslutninger fra stregen.

Umiddelbart ligner Halgrimsson egentlig Niklas Landin i statur og spillestil, og det er jo ikke den værste at ligne for en håndboldmålmand!

Islændingen bliver givetvis et meget spændende bekendtskab i GOG i den kommende sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce