Annonce
GOG

Drama i Silkeborg, mandag: GOG og BSV tæt på semifinaler

Der er lagt op til første brag af to om førstepladsen i slutspillets pulje 2, når GOG'erne mandag aften møder BSV i Silkeborg. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Med Århus Håndbolds nederlag til BSV og Skanderborgs nederlag til GOG er de østjyske klubber ved at være hægtet af i slutspillets pulje 2. Og det ligger nu også i luften, at nummer to i GOG's pulje kommer til at møde pokalmesteren Aalborg Håndbold i semifinalen.

Håndbold: GOG's pulje 2 i slutspillet er knækket over.

Med Århus Håndbolds nederlag 29-32 på udebane til BSV, torsdag aften - og GOG's sejr over Skanderborg Håndbold i tirsdags - er både Århus og Skanderborg uden point i pulje 2. GOG har seks point og BSV fem point.

For alle fire hold resterer der fire kampe i puljespillet.

De to øverste klubber i puljen går videre til semifinalerunden sammen med de to øverste fra pulje 1.

Mandag aften skal GOG til Silkeborg for at møde i BSV i det første af to direkte opgør om førstepladsen i pulje 2.

Pulje 1 er også knækket. Men på en anden måde end pulje 2. Med Aalborgs sejr 34-28 torsdag aften hjemme over Skjern er nordjyderne stukket helt af på førstepladsen. Til gengæld betyder Sønderjyskes sejr 32-30 ude over TTH Holstebro mandag aften, at kampen om andenpladsen i puljen er helt åben. Aalborg har seks point, Skjern og Sønderjyske hver to point, mens TTH har et enkelt point.

Med udviklingen i pulje 1 tyder meget på, at nummer to i GOG's pulje kommer til at møde pokalmesteren Aalborg Håndbold i semifinalerunden. Vinderne af de to puljer skal nemlig op mod toerne i en runde "bedst af tre kampe".

Århus Håndbold kan bare ikke det der med slutspil. Østjyderne har nu tabt 14 slutspilskampe i træk. Men i Silkeborg torsdag aften viste de, at BSV ikke er usårlig. Århus førte således i flere omgange med syv mål og knækkede først til sidst.

I øvrigt ser det ud til, at BSV må undvære profilen Stefan Hundstrup i resten af sæsonen. Hundstrup kæmper med store rygproblemer. Til gengæld er en anden profil, Nikolaj Markussen, tilbage - han scorede en enkelt gang mod Århus Håndbold.

Der er lagt op til et brag mandag aften i Silkeborg mellem BSV og GOG.

Annonce

De to slutspilspuljer

Stillingen i pulje 1:

Aalborg 2 kampe 6 point
Skjern 2 kampe 2 point
Sønderjyske 2 kampe 2 point
TTH Holstebro 2 kampe 1

Stillingen i pulje 2:

GOG 2 kampe 6 point
BSV 2 kampe 5 point
Skanderborg 2 kampe 0 point
Århus 2 kampe 0 point

De to bedste hold i hver pulje går til semifinalerunden, hvor de to ettere møder de to toere på kryds i puljerne. De to puljevindere har hjemmebane i kamp et og i en eventuel kamp tre.

Tredje runde:

29. april: Sønderjyske-Skjern (18.30) og BSV-GOG (20.30).
30. april: Århus-Skanderborg (18.30) og TTH-Aalborg (20.30).

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce