Annonce
GOG

GOG næsten klar til DM-semifinale: Kongen af Gudme

Morten Olsen styrede tingene i arenaen i Gudme med sikker hånd. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Med en koncentreret indsats - og med Morten Olsen som fyrtårn - knuste GOG Søndejyske. Nu er fynboerne næsten klar til DM-semifinalen og kan koncentrere sig 100 procent om levere stort i European League i Polen på tirsdag.

ÅNDBOLD: Morten Olsen, playmaker hos GOG - og også dobbelt verdensmester og OL-guldvinder - har leveret svingende for GOG siden VM-slutrunden i januar.

Men selv i de kampe, hvor formen ikke har været helt i top, har Olsen haft enorm betydning for holdet - med scoringer og frispilninger på afgørende tidspunkter.

Og når playmakeren leverer, som han gjorde i første halvleg mod Sønderjyske, så er Morten Olsen direkte uvurderlig for holdet.

Annonce

Så er han kongen af Gudme.

Fem scoringer, assists på stribe og trukne straffekast i første halvleg mod et Sønderjyske, som ellers lugtede blod efter holdets overraskende sejr over Bjerringbro-Silkeborg, taler for sig selv.

KAMPEN KORT

Ligaens slutspil, mænd, Pulje 1, GOG-Sønderjyske 36-27 (18-12)

Kampens gang: 3-3, 6-4, 8-7, 13-10, 16-10, (18-12), 21-12, 25-15, 27-20, 32-22, 34-24, 36-27.

Mål:
GOG: Emil Lærke 8, Morten Olsen 7, Frederik Bo Andersen 7 (5), Emil Jakobsen 5, Mathias Gidsel 2, Emil Madsen 2, Oscar Bergendahl 2, Kasper Kildelund 1, Emil La Cour 1, Steven Plucnar 1.
Sønderjyske: Tobias Møller 6, Frederik Ladefoged 5, Noah Gaudin 5, Kristian Stranden 3, Alec Smit 3, Thomas Mogensen 2, Sveinn Johannsson 1, Oliver Eggert 1, Marcus Dahlin 1.

Bedste spiller:
GOG: Morten Olsen.
Sønderjyske: Frederik Ladefoged.

Udvisninger:
GOG: 4.
Sønderjyske: 4.

Dommere: Mads Gjeding og Per Olsesen.

Tilskuere: Ingen.

GOG’s næste kamp: Tirsdag den 20. april, kl. 20.45: Wisla Plock-GOG (EHF European League, 2. kvartfinale) og søndag den 25. april, kl. 20.00: Bjerringbro/Silkeborg-GOG (slutspillets Pulje 1).

Med sejren over Sønderjyske har GOG taget en suveræn føring i slutspillets Pulje 2. En enkelt sejr mere, og fynboerne er med sikkerhed klar til runden med DM-semifinaler. De to point kan meget vel komme i hjemmekampen mod KIF Kolding, der allerede er ude af slutspillet.

GOG's to puljekampe mod formstærke Bjerringbro-Silkeborg, der før slutspillet stod som et stejlt bjerg at bestige for fynboerne, har pludselig ikke længere samme afgørende betydning.

Når det gælder

Der var dobbelt gevinst med sejren over Sønderjyske. Nu kan GOG'erne for en stund trygt lægge DM-slutspillet bag sig og koncentrere sig fuldt ud om en anden nøglekamp.

Tirsdag aften i polske Plock spiller GOG således returopgør i runden med kvartfinaler i EHF European League. GOG tager til det polske med en føring på tre mål. Det vil være en triumf for det "nye" GOG at nå et europæisk Final 4 efter konkursen i 2010.

- Det gælder om at levere, når tingene skal afgøres, lød det med et skævt smil fra Morten Olsen, da han kom ud af omklædningsrummet gnaskende på en gang chokolade.

På landsholdet er Morten Olsen kendt for at blive kastet på banen- og for at vise topform - når der er mest på spil. Det samme gælder tydeligvis, når meget er på spil for GOG - som i opgøret mod Sønderjyske. Olsen har det tydeligvis som ål i mudder, når der er mest på højkant. Han er på vej mod topformen på det helt rigtige tidspunkt for GOG. Hans første halvleg mod Sønderjyske er ikke set bedre i den gule trøje siden de gules vundne pokalfinale.

Viktor Gisli Hallgrimsson i GOG's mål har nu spillet to kampe i træk på højt niveau. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Men der var mange andre plusser hos GOG i en usædvanlig koncentreret indsat i både forsvar og angreb. Sammen med Morten Olsen stod tilbagevendte Emil Lærke og Mathias Gidsel stærkt i angrebet, i forsvaret sled Frederik Clausen, og i målet leverede unge Viktor Gisli Hallgrimsson en ny stor præstation - indtil alt var afgjort 10 minutter inde i anden halvleg. I slutningen af første halvleg havde Hallgrimsson stået på 41 procent, og han gik til pause på 37 procent.

Annonce

Smilende mand

Nicolej Krickau var en smilende mand efter sejren.

- Vi er selvfølgelig mega-tilfredse med præstationen. Når vi kan levere et angrebsspil, der i første halvleg var så grundigt og effektivt i samspillet mellem Morten Olsen, Gidsel og Lærke, så er vi svære at slå, for så har vi muligheden for at komme hjem og stå i forsvaret, så de andre ikke scorer på kontraer, sagde Nicolej Krickau - med tilføjelsen:

- Samtidig var der en klar forbedring at spore i evnerne til at overholde aftalerne defensivt.

Oscar Bergendahl (tv.) og Frederik Clausen (th.) - to stærke kort i GOG-defensiven. Her i kamp med Sønderjyskes Oliver Nøddesbo. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Nicolej Krickau fik også sparet nogle af stamspillerne - Morten Olsen, Emil Lærke, Oscar Bergendahl og Mathias Gidsel i det sidste kvarter, og det var vigtigt med henblik på Plock. Allerede tidligt i opgøret kom de to unge, Emil Madsen og Steven Plucnar, i spil og leverede godkendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce