Annonce
GOG

GOG mistede kontrol men fik to vigtige point

GOG-streg Lars Hald i kamp på stregen med Århus Håndbolds Sebastian Henneberg. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
GOG spillede reelt Århus Håndbold ned i slutningen af første halvleg, men det blev mere op ad bakke for fynboerne i de sidste 30 minutter. GOG endte dog med at vinde 28-26 i Ceres Arena og har med fire point fået en perfekt start på slutspillet.

Håndbold: Der var rimelig halvtomt i den store Ceres Arena. Det dejlige forårsvejr på en skærtorsdag havde sendt slutspilskampen mellem Århus Håndbold og GOG noget til tælling! Der var også kun få GOG-fans, der havde taget turen til den østjyske hovedstad.

Men alt det så GOG-spillerne stort på. I hvert fald i første halvleg.

Efter lige at skulle have fundet sine slutspilsben at stå på i de første 20 minutter spurtede fynboerne fra Erik Vejes tropper, der virkede underligt blege og uden slutspils-power. GOG førte hele 18-11 ved pausen.

En opsang fra Veje i pausen satte dog mere gang i hjemmeholdet i de sidste 30 minutter, og GOG's angreb fik store problemer med hjemmeholdets ekstremt offensive forsvar. Seks minutter før tid var GOG kun foran med to mål. Føringen blev dog udbygget til fire mål, og så var opgøret reelt afgjort. Også selv om fynboerne "kun" endte med at vinde 28-26.

Annonce

Århus Håndbold-GOG 26-28 (11-18)

Slutspillet, ligaen, herrer, pulje 2

Kampens gang: 1-3, 4-5, 7-7, 9-9, 10-13, (11-18), 15-20, 19-21, 20-23, 21-24, 23-26, 26-28.

Mål:
Århus: Tobias Møller 9 (9), Nikolaj Læsø 6, Besard Hakaj 5, Sebastian Henneberg 3, Jonas Langerhuus 1, Fredrik Schilling 1, Torben Petersen 1.
GOG: Lasse Møller 7, Emil Jakobsen 5 (2), Niclas Kirkeløkke 4, Mathias Gidsel 3, Oscar Bergendahl 2, Lars Hald 2, Emil Lærke 1, Jon Andersen 1, Frederik Clausen 1, Frederik Bo Andersen 1, Josef Pujol 1.

Bedste spiller:
Århus: Nikolaj Læsø.
GOG: Mathias Gidsel (vigtige indhop!).

Udvisninger:
Århus: 4.
GOG: 4.

Dommere: Morten Lethan Albrechtsen og Mik Tustrup Larsen.

Tilskuere: 1856.

GOG’s næste kamp: Tirsdag den 23. april, kl. 18.30: GOG-Skanderborg Håndbold.

Hvirvelvinden med vigtige scoringer

Med sejren i Ceres Arena har slutspillet fået en perfekt start for GOG. Fynboerne havde i forvejen maksimale to point med til pulje 2 fra grundspillet og er allerede efter en kamp i slutspillet på fire point.

I første halvleg blev Århus Håndbold reelt kun holdt oppe af en stribe scoringer på straffekast af eks-GOG'eren Tobias Møller. Han endte på ni straffekast-scoringer på ni forsøg.

Ved pausen første GOG altså 18-11. Århus Håndbolds 11 mål var blevet scoret af fire spillere - og fem af målene af Tobias Møller på straffekast. GOG's 18 mål var blevet scoret af ni spillere. Det viser noget om forskellen i bredden. Og GOG-forsvaret havde godt styr på blandt andre profiler som Torben Petersen og Sebastian Henneberg. Petersen fik slet ikke scoret i første halvleg - og Henneberg kun en enkelt gang.

Men tingene blev altså bedre for Århus i de sidste 30 minutter, hvor blandt andre Niclas Kirkeløkke og Lasse Møller, der havde leveret rigtig godt i første halvleg, faldt noget ud af opgøret. På højre fløj var islandske Odinn Thor Rikhardsson helt anonym.

GOG'erne blev gang på gang fanget i Århus' offensive forsvar 4-2, og Christoffer Bonde i hjemmeholdets mål leverede en god anden halvleg.

Hos GOG kom 20-årige Mathias Gidsel ind som playmaker i perioder, hvor han fik skabt kaos i Århus-forsvaret med sin hvirvelvinds-tilgang til spillet. Og Gidsel leverede vigtige scoringer i perioder, hvor GOG var mest trængt.

- Det var to point, som streg-veteran Lars Hald konkluderede - med tilføjelsen:

- Vi var i fuld kontrol i første halvleg men mistede den i starten af anden halvleg. I den situation kan det være svært at hente kontrollen tilbage. Men vi fik slået hullet igen og havde fortjent at vinde med mindst fire mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce