Annonce
GOG

GOG mistede kontrol men fik to vigtige point

GOG-streg Lars Hald i kamp på stregen med Århus Håndbolds Sebastian Henneberg. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
GOG spillede reelt Århus Håndbold ned i slutningen af første halvleg, men det blev mere op ad bakke for fynboerne i de sidste 30 minutter. GOG endte dog med at vinde 28-26 i Ceres Arena og har med fire point fået en perfekt start på slutspillet.

Håndbold: Der var rimelig halvtomt i den store Ceres Arena. Det dejlige forårsvejr på en skærtorsdag havde sendt slutspilskampen mellem Århus Håndbold og GOG noget til tælling! Der var også kun få GOG-fans, der havde taget turen til den østjyske hovedstad.

Men alt det så GOG-spillerne stort på. I hvert fald i første halvleg.

Efter lige at skulle have fundet sine slutspilsben at stå på i de første 20 minutter spurtede fynboerne fra Erik Vejes tropper, der virkede underligt blege og uden slutspils-power. GOG førte hele 18-11 ved pausen.

En opsang fra Veje i pausen satte dog mere gang i hjemmeholdet i de sidste 30 minutter, og GOG's angreb fik store problemer med hjemmeholdets ekstremt offensive forsvar. Seks minutter før tid var GOG kun foran med to mål. Føringen blev dog udbygget til fire mål, og så var opgøret reelt afgjort. Også selv om fynboerne "kun" endte med at vinde 28-26.

Annonce

Århus Håndbold-GOG 26-28 (11-18)

Slutspillet, ligaen, herrer, pulje 2

Kampens gang: 1-3, 4-5, 7-7, 9-9, 10-13, (11-18), 15-20, 19-21, 20-23, 21-24, 23-26, 26-28.

Mål:
Århus: Tobias Møller 9 (9), Nikolaj Læsø 6, Besard Hakaj 5, Sebastian Henneberg 3, Jonas Langerhuus 1, Fredrik Schilling 1, Torben Petersen 1.
GOG: Lasse Møller 7, Emil Jakobsen 5 (2), Niclas Kirkeløkke 4, Mathias Gidsel 3, Oscar Bergendahl 2, Lars Hald 2, Emil Lærke 1, Jon Andersen 1, Frederik Clausen 1, Frederik Bo Andersen 1, Josef Pujol 1.

Bedste spiller:
Århus: Nikolaj Læsø.
GOG: Mathias Gidsel (vigtige indhop!).

Udvisninger:
Århus: 4.
GOG: 4.

Dommere: Morten Lethan Albrechtsen og Mik Tustrup Larsen.

Tilskuere: 1856.

GOG’s næste kamp: Tirsdag den 23. april, kl. 18.30: GOG-Skanderborg Håndbold.

Hvirvelvinden med vigtige scoringer

Med sejren i Ceres Arena har slutspillet fået en perfekt start for GOG. Fynboerne havde i forvejen maksimale to point med til pulje 2 fra grundspillet og er allerede efter en kamp i slutspillet på fire point.

I første halvleg blev Århus Håndbold reelt kun holdt oppe af en stribe scoringer på straffekast af eks-GOG'eren Tobias Møller. Han endte på ni straffekast-scoringer på ni forsøg.

Ved pausen første GOG altså 18-11. Århus Håndbolds 11 mål var blevet scoret af fire spillere - og fem af målene af Tobias Møller på straffekast. GOG's 18 mål var blevet scoret af ni spillere. Det viser noget om forskellen i bredden. Og GOG-forsvaret havde godt styr på blandt andre profiler som Torben Petersen og Sebastian Henneberg. Petersen fik slet ikke scoret i første halvleg - og Henneberg kun en enkelt gang.

Men tingene blev altså bedre for Århus i de sidste 30 minutter, hvor blandt andre Niclas Kirkeløkke og Lasse Møller, der havde leveret rigtig godt i første halvleg, faldt noget ud af opgøret. På højre fløj var islandske Odinn Thor Rikhardsson helt anonym.

GOG'erne blev gang på gang fanget i Århus' offensive forsvar 4-2, og Christoffer Bonde i hjemmeholdets mål leverede en god anden halvleg.

Hos GOG kom 20-årige Mathias Gidsel ind som playmaker i perioder, hvor han fik skabt kaos i Århus-forsvaret med sin hvirvelvinds-tilgang til spillet. Og Gidsel leverede vigtige scoringer i perioder, hvor GOG var mest trængt.

- Det var to point, som streg-veteran Lars Hald konkluderede - med tilføjelsen:

- Vi var i fuld kontrol i første halvleg men mistede den i starten af anden halvleg. I den situation kan det være svært at hente kontrollen tilbage. Men vi fik slået hullet igen og havde fortjent at vinde med mindst fire mål.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce