Annonce
GOG

GOG med ny sejr i Champions League: Lærken fløj igen

Emil Lærke kæmper sig igennem Kadetten-forsvaret til en af sine tre scoringer. Lærkes ansigt udstråler stærk vilje. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
GOG er på en delt førsteplads med rumænske Bucuresti i Champions Leagues gruppe D efter sikker sejr over Kadetten Schaffhausen fra Schweiz i Jyske Bank Arena i Odense.

Håndbold: Stortalentet Emil Lærke på GOG's venstre back har haft svært ved rigtig at komme til fadet i de seneste kampe. I onsdagens uventede nederlag i ligaen til Sønderjyske i Gudme ramte Lærke stort set ikke målet.

Men i søndagens Champions League-opgør fløj lærken igen i sejren over Kadetten Schaffhausen fra Schweiz med tre vigtige scoringer og en generel mere end godkendt indsats i angrebet.

Med sejren kommer GOG op på otte point i gruppe D, og da rumænske Bucuresti ude i det polske mod Wisla Plock måtte nøjes med uafgjort 26-26 topper Bucuresti og GOG gruppen med otte point og med tre point ned til Plock efter fem runder.

For GOG resterer der blandt andet to svære udebanekampe mod netop Plock og Kadetten samt et møde i Rusland mod Medvedi, der imidlertid har udspillet sin rolle i gruppen.

- Vi er meget tilfreds med vor respons oven på en håbløs onsdag mod Sønderjyske. Vi har masser af selvtillid i Champions League men mangler måske noget overskud i ligaen, hvor de andre hold kender os bedre, lyder det cheftræner Nicolej Krickau.

Annonce

GOG-Kadetten Schaffhausen 35-30 (18-15)

Champions League, gruppe D

Kampens gang: 5-2, 7-4, 10-7, 13-11, 16-13, (18-15), 20-18, 22-21, 24-22, 28-23, 32-26, 35-30.

Mål:
GOG: Emil Jakobsen 7 (4), Stig-Tore Moen Nilsen 6, Lasse Møller 6, Oscar Bergendahl 5, Arnar Freyr Arnarsson 4, Emil Lærke 3, Mathias Gidsel 2, Frederik Bo Andersen 2.
Schaffhausen: Jonas Schelker 7, Sebastian Frimmel 6 (3), Nik Tominec 4, Dimitrij Küttel 4, Jonas Schopper 4, Bojan Beljanski 1, Luka Maros 1, Maximilian Gerbl 1, Gabor Csaszar 1 (1), Zarko Sesum 1 (1).

Bedste spiller:
GOG: Oscar Bergendahl.
Schaffhausen: Jonas Schelker.

Udvisninger:
GOG: 4.
Schaffhausen: 6.

Dommere: Javier Alvarez Mata og Yon Bustamante Lopez, Spanien - mange udvisninger. Nogle noget tynde.

Tilskuere: 3845.

GOG’s næste kamp: Torsdag den 31. oktober, kl. 20.15: Kadetten Schaffhausen-GOG (Champions Leagues gruppe D).

Mindre intensitet

Emil Lærkes stærke indsats i angrebet passer ind i den kendsgerning, at det var angrebet, der vandt opgøret for fynboerne. De gule kom forholdsvis nemt til afslutninger og scoringer. Og fejlprocenten var lille.

Til gengæld nåede GOG's forsvarsspil aldrig op på niveauet fra opgøret i Odense mod Wisla Plock. I perioder fik også Kadetten lidt for nemme scoringer.

I det hele taget var det et opgør, der både på og uden for banen manglede den intensitet, som man oplevede i kampen mod polakkerne, som GOG vandt snævert 28-27. Plock virker også som et hold et niveau over Kadetten. Spillerne fra Schweiz kunne slet ikke lægge samme pres på GOG, som de kontante Plock-spillere.

GOG havde dog store problemer med Jonas Schelker i Plocks venstre angrebsside. Mens fynboerne i optakten havde haft mest fokus på specielt playmaker Gabor Csaszar kom Schelker ind fra bænken og scorede syv mål. Han har ellers ikke spillet mange minutter for Kadetten og ikke vist de store skudfærdigheder.

- Vi valgte at leve med, at Schelker scorede nogle mål, så længe andre ikke gjorde det - og vi selv kunne score endnu flere mål, konstaterer Nicolej Krickau.

Afbud til landshold

Nu er der pause med landsholdssamling. Arnar Freyr Arnarsson skulle have været af sted med det islandske landshold, men det bliver ikke til noget. Arnarsson har gennem længere tid kæmpet med en overbelastningsskade i sit ene knæ, og den skal nu under kontrol. Allerede søndag aften blev der lagt en blokade, og nu får islændingen ro i landsholdspausen.

- Selvfølgelig er jeg ærgerlig over, at jeg ikke kan komme af sted. Men der venter jo et hektisk program med GOG frem mod jul og en slutrunde i januar, lød det fra Arnar Freyr Arnarsson efter opgøret.

Kadetten-cheftræner Petr Hrachovec roste GOG for et stærkt spil i angrebet.

- GOG spillede med stor effektivitet, sagde cheftræneren således på pressemødet efter kampen - men med tilføjelsen:

- Det kan blive en anden kamp, når GOG kommer til os (torsdag den 31. oktober. red.).

Russere er fortabt i gruppe D

Russiske Medvedi, som GOG fortsat mangler på udebane, er fortabt i Champions Leagues gruppe D efter lørdag at være blevet rundbarberet af IFK Kristianstad i det sydsvenske med nederlag 28-36.

Søndag eftermiddag spillede Wisla Plock-Bucuresti uafgjort 26-26.

Sådan ser stillingen ud i GOG's gruppe D efter fem runder:

1. Bucuresti 5 kampe 8 point (målforskel 20)

2. GOG 5 kampe 8 point (15)

3. Wisla Plock 5 kampe 5 point (8)

4. Kadetten 5 kampe 4 point (0)

5. IFK Kristianstad 5 kampe 3 point (-11)

6. Medvedi 5 kampe 2 point (-32)

De to bedste hold går videre til knockoutfasen.

Sjette runde:

Onsdag den 30. oktober: Bucuresti-Wisla Plock

Torsdag den 31. oktober: Schaffhausen-GOG

Lørdag den 2. november: Medvedi-IFK Kristianstad

Det ligner en nøglekamp for GOG, når fynboerne besøger Wisla Plock lørdag den 23. november.

GOG-stregen Oscar Bergendahl i klemme i Kadetten-forsvaret, men nordmanden blev sit holds bedste med en stærk indsats i begge ender af banen. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
Stig-Tore Moen Nilsens venstre arm er livsfarlig. Det viste nordmanden specielt i starten af opgøret, hvor armen fik Kadetten-målnettet til at blafre lystigt. Moen førte an for GOG i starten af opgøret. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
Kadetten-cheftræner Petr Hrachovec vidste ikke altid, hvilket ben, han skulle stå på. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Lige nu: Motorvej spærret i retning mod Fyn

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce