Annonce
GOG

GOG med ny sejr i Champions League: Lærken fløj igen

Emil Lærke kæmper sig igennem Kadetten-forsvaret til en af sine tre scoringer. Lærkes ansigt udstråler stærk vilje. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
GOG er på en delt førsteplads med rumænske Bucuresti i Champions Leagues gruppe D efter sikker sejr over Kadetten Schaffhausen fra Schweiz i Jyske Bank Arena i Odense.

Håndbold: Stortalentet Emil Lærke på GOG's venstre back har haft svært ved rigtig at komme til fadet i de seneste kampe. I onsdagens uventede nederlag i ligaen til Sønderjyske i Gudme ramte Lærke stort set ikke målet.

Men i søndagens Champions League-opgør fløj lærken igen i sejren over Kadetten Schaffhausen fra Schweiz med tre vigtige scoringer og en generel mere end godkendt indsats i angrebet.

Med sejren kommer GOG op på otte point i gruppe D, og da rumænske Bucuresti ude i det polske mod Wisla Plock måtte nøjes med uafgjort 26-26 topper Bucuresti og GOG gruppen med otte point og med tre point ned til Plock efter fem runder.

For GOG resterer der blandt andet to svære udebanekampe mod netop Plock og Kadetten samt et møde i Rusland mod Medvedi, der imidlertid har udspillet sin rolle i gruppen.

- Vi er meget tilfreds med vor respons oven på en håbløs onsdag mod Sønderjyske. Vi har masser af selvtillid i Champions League men mangler måske noget overskud i ligaen, hvor de andre hold kender os bedre, lyder det cheftræner Nicolej Krickau.

Annonce

GOG-Kadetten Schaffhausen 35-30 (18-15)

Champions League, gruppe D

Kampens gang: 5-2, 7-4, 10-7, 13-11, 16-13, (18-15), 20-18, 22-21, 24-22, 28-23, 32-26, 35-30.

Mål:
GOG: Emil Jakobsen 7 (4), Stig-Tore Moen Nilsen 6, Lasse Møller 6, Oscar Bergendahl 5, Arnar Freyr Arnarsson 4, Emil Lærke 3, Mathias Gidsel 2, Frederik Bo Andersen 2.
Schaffhausen: Jonas Schelker 7, Sebastian Frimmel 6 (3), Nik Tominec 4, Dimitrij Küttel 4, Jonas Schopper 4, Bojan Beljanski 1, Luka Maros 1, Maximilian Gerbl 1, Gabor Csaszar 1 (1), Zarko Sesum 1 (1).

Bedste spiller:
GOG: Oscar Bergendahl.
Schaffhausen: Jonas Schelker.

Udvisninger:
GOG: 4.
Schaffhausen: 6.

Dommere: Javier Alvarez Mata og Yon Bustamante Lopez, Spanien - mange udvisninger. Nogle noget tynde.

Tilskuere: 3845.

GOG’s næste kamp: Torsdag den 31. oktober, kl. 20.15: Kadetten Schaffhausen-GOG (Champions Leagues gruppe D).

Mindre intensitet

Emil Lærkes stærke indsats i angrebet passer ind i den kendsgerning, at det var angrebet, der vandt opgøret for fynboerne. De gule kom forholdsvis nemt til afslutninger og scoringer. Og fejlprocenten var lille.

Til gengæld nåede GOG's forsvarsspil aldrig op på niveauet fra opgøret i Odense mod Wisla Plock. I perioder fik også Kadetten lidt for nemme scoringer.

I det hele taget var det et opgør, der både på og uden for banen manglede den intensitet, som man oplevede i kampen mod polakkerne, som GOG vandt snævert 28-27. Plock virker også som et hold et niveau over Kadetten. Spillerne fra Schweiz kunne slet ikke lægge samme pres på GOG, som de kontante Plock-spillere.

GOG havde dog store problemer med Jonas Schelker i Plocks venstre angrebsside. Mens fynboerne i optakten havde haft mest fokus på specielt playmaker Gabor Csaszar kom Schelker ind fra bænken og scorede syv mål. Han har ellers ikke spillet mange minutter for Kadetten og ikke vist de store skudfærdigheder.

- Vi valgte at leve med, at Schelker scorede nogle mål, så længe andre ikke gjorde det - og vi selv kunne score endnu flere mål, konstaterer Nicolej Krickau.

Afbud til landshold

Nu er der pause med landsholdssamling. Arnar Freyr Arnarsson skulle have været af sted med det islandske landshold, men det bliver ikke til noget. Arnarsson har gennem længere tid kæmpet med en overbelastningsskade i sit ene knæ, og den skal nu under kontrol. Allerede søndag aften blev der lagt en blokade, og nu får islændingen ro i landsholdspausen.

- Selvfølgelig er jeg ærgerlig over, at jeg ikke kan komme af sted. Men der venter jo et hektisk program med GOG frem mod jul og en slutrunde i januar, lød det fra Arnar Freyr Arnarsson efter opgøret.

Kadetten-cheftræner Petr Hrachovec roste GOG for et stærkt spil i angrebet.

- GOG spillede med stor effektivitet, sagde cheftræneren således på pressemødet efter kampen - men med tilføjelsen:

- Det kan blive en anden kamp, når GOG kommer til os (torsdag den 31. oktober. red.).

Russere er fortabt i gruppe D

Russiske Medvedi, som GOG fortsat mangler på udebane, er fortabt i Champions Leagues gruppe D efter lørdag at være blevet rundbarberet af IFK Kristianstad i det sydsvenske med nederlag 28-36.

Søndag eftermiddag spillede Wisla Plock-Bucuresti uafgjort 26-26.

Sådan ser stillingen ud i GOG's gruppe D efter fem runder:

1. Bucuresti 5 kampe 8 point (målforskel 20)

2. GOG 5 kampe 8 point (15)

3. Wisla Plock 5 kampe 5 point (8)

4. Kadetten 5 kampe 4 point (0)

5. IFK Kristianstad 5 kampe 3 point (-11)

6. Medvedi 5 kampe 2 point (-32)

De to bedste hold går videre til knockoutfasen.

Sjette runde:

Onsdag den 30. oktober: Bucuresti-Wisla Plock

Torsdag den 31. oktober: Schaffhausen-GOG

Lørdag den 2. november: Medvedi-IFK Kristianstad

Det ligner en nøglekamp for GOG, når fynboerne besøger Wisla Plock lørdag den 23. november.

GOG-stregen Oscar Bergendahl i klemme i Kadetten-forsvaret, men nordmanden blev sit holds bedste med en stærk indsats i begge ender af banen. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
Stig-Tore Moen Nilsens venstre arm er livsfarlig. Det viste nordmanden specielt i starten af opgøret, hvor armen fik Kadetten-målnettet til at blafre lystigt. Moen førte an for GOG i starten af opgøret. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
Kadetten-cheftræner Petr Hrachovec vidste ikke altid, hvilket ben, han skulle stå på. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce