Annonce
GOG

GOG: Kursen sat mod DM-semifinale

Bare en af mange dueller mellem KIF Koldings profil, Peter Balling (i hvidt), og GOG's forsvarsgeneral og kaptajn, Frederik Clausen, i Sydbank Arena. Foto: Søren Gylling/Ritzau Scanpix
GOG vandt sikker sejr over fejlbefængt KIF Kolding-hold i første kamp i slutspillet. Nu venter der en nøglekamp for fynboerne i Gudme på lørdag mod Sønderjyske.

HÅNDBOLD: GOG har - for fulde sejl - sat kurs mod en DM-semifinale.

Som vinder af grundspillet i ligaen har fynboerne to point med til slutspillets Pulje 1, og med en sikker sejr på 36-28 hos KIF Kolding, lørdag, har GOG allerede fire point i banken. Nu venter et nøgleopgør på lørdag i Gudme mod Sønderjyske. Vinder de gule den kamp, vil de være meget tæt på at have booket en plads i DM-semifinalen.

KAMPEN KORT

Ligaen, slutspillet, Pulje 1

KIF Kolding-GOG 28-36 (14-15)

Kampens gang: 0-2, 4-5, 5-6, 6-10, 9-13, (14-15), 16-18, 17-23, 20-26, 25-30, 26-33, 28-36.

Mål:
KIF: Peter Balling 6, Alexander Morsten 6, Thomas Boilesen 4, Benjamin Pedersen 3, Nicolaj Jørgensen 3 (1), Chris Jørgensen 2, Kristoffer Vestergaard 2, Andreas Væver 2 (2).
GOG: Mathias Gidsel 10, Morten Olsen 7, Emil Jakobsen 7, Frederik Bo Andersen 4 (2), Emil Lærke 3, Oscar Bergendahl 2, Emil Madsen 2, Steven Plucnar 1.

Bedste spillere:
KIF:
Peter Balling.
GOG:
Mathias Gidsel.

Udvisninger:
KIF: 3.
GOG: 1.

Dommere: Morten Lethan Albrechtsen og Mik Trustrup.

Tilskuere: Ingen.

GOG’s næste kamp: Tirsdag den 13. april, kl. 18.45: GOG-Wisla Plock, Polen (kvartfinale i EHF European League). Lørdag den 17. april, kl. 18.00: GOG-Sønderjyske (ligaens slutspil, Pulje 1).

Men alt var ikke lutter idyl hos GOG i Sydbank Arena. På vej ud til pausen, hvor GOG kun førte med et enkelt mål, skældte holdets general, Morten Olsen, ud. Efter kampen fortalte playmakeren, hvad han var utilfreds med.

Annonce

- Det blev kun en tæt halvleg, fordi vi i de sidste fem minutter ikke fik afgjort nogle chancer i helt frie positioner, som Kolding så kunne løbe kontra på. Vi gik fra plus fem til kun plus én, og det var ikke godt nok, lød det således fra Morten Olsen - med tilføjelsen:

- Men i anden halvleg kom vi hurtigt foran med fire og fem mål, og med den buffer var jeg rimelig fortrøstningsfuld. Alt i alt er det en god start, vi har fået på slutspillet, når man tænker på, at det var første kamp. Nu er motivationen efter at vinde på lørdag over Sønderjyske kæmpe-stor. Dér vil næsten kunne sætte det hele på plads.

Spillet for langsomt

Det blev heller ikke en kamp, hvor cheftræner Nicolej Krickau var helt tilfreds. Han sagde:

- Kampen blev ikke afviklet, som vi gerne ville. Vi er selvfølgelig vildt glade for sejren, og der var gode præstationer i ny og næ. Men Mathias Gidsel kom til at slide for hårdt, fordi vi kom til at spille for langsomt. Men det største issue var, at Kolding fik langt flere afslutninger fra stregen, end vi ønskede. Dér var vi afhængige af, at Viktor (Viktor Gisli Hallgrimsson i GOG-målet, red.) havde en god dag på stregafslutningerne.

Hallgrimsson endte på en redningsprocent på 28.

Kometen Mathias Gidsel blev (igen) GOG's bedste, selv om de tunge drenge hos Kolding forsøgte at sætte ham fysisk på plads - specielt i de første 30 minutter. I anden halvleg, hvor hjemmeholdets spillere også blev trætte, viste Gidsel imidlertid, at han rummer flere gear.

Mathias Gidsel førte også an i GOG's straffeekspedition mod hjemmeholdets spil syv mod seks. På tekniske fejl i KIF's angreb - til dels fremprovokeret af GOG-forsvaret - scorede de fynske gæster hele syv gange i tomt Kolding mål. Mathias Gidsel fem gange - og Emil Jakobsen og Oscar Bergendahl hver én gang.

Annonce

Europæisk kamp på tirsdag

Playmaker-generalen Morten Olsen viste endnu engang sin store værdi for GOG-holdet. Specielt i første halvleg, hvor tingene i perioder var tunge i gult, scorede Olsen vigtige mål med sit korte aftræk. Han leverede også gode frispilninger.


Nu er motivationen efter at vinde på lørdag over Sønderjyske kæmpe-stor. Dér vil vi næsten kunne sætte det hele på plads

Morten Olsen, GOG-playmaker


Kasper Kildelund har det fortsat svært på højre fløj, og han blev - fornuftigt - erstattet af Frederik Bo Andersen efter pausen. Også den norske back, Stig-Tore Moen Nilsen, har svært ved at finde formen. Han måtte gå fra banen i Kolding uden scoringer.

Norske Stig-Tore Moen Nilsen (med bolden) fik ikke scoret i Sydbank Arena. På stregen er det svenske Oscar Bergendahl. Foto: Søren Gylling/Ritzau Scanpix

På tirsdag spiller GOG den første kvartfinale i EHF European Leage hjemme mod Wisla Plock fra Polen. Morten Olsen sagde:

- Det er ok, at den kamp kommer nu. Vi har lige haft nogle dages pause, og nu har vi vundet første kamp i slutspillet. Vi skal bare bygge videre og få endnu mere selvtillid til slutspillet. Vi har godt af at spille en masse kampe og få justeret diverse ting - og set en masse video.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce