Annonce
Sport

GOG inden CL-brag: Vi kan lære meget af russiske tæsk

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lasse Møller og resten af GOG-mandskabet står søndag over for russiske Chekhovskie Medvedi i Champions League.

Det er god læring for det unge GOG-hold, når det søndag eftermiddag tager imod Chekhovskie Medvedi i Champions League på hjemmebanen i Gudme.

Det mener en af holdets profiler, Lasse Møller, der ser frem til opgøret.

- Vi kender ikke så meget til dem, andet end det, vi har set på video.

- Men det er også det, der er charmen ved at spille sådan nogle turneringer - især for sådan et ungt hold som vores. Vi får prøvet lidt af hvert, får spillet mod nogle store internationale hold og får lært det hele at kende.

- Det er et opgør, jeg kan mærke, at holdet glæder sig rigtig meget til, siger han.

Det er første gang i ti år, at GOG er med i Champions League og første gang, at Lasse Møller prøver kræfter med den fornemme europæiske turnering.

- Det giver noget gyldent erfaring, jeg kan tage med mig videre i karrieren.

- Det giver også nogle oplevelser for unge spillere, som der er på vores hold. Det giver noget at prøve at få nogle tæsk af nogle russere en gang imellem. Det tror jeg, man har godt af som håndboldspiller og udvikler sig meget af.

- Her har man ikke venner på det andet hold. De tager til Danmark for at vinde og for at smadre os. Så vi skal prøve at matche deres fysik, siger han.

Chekhovskie Medvedi har vundet den russiske liga uafbrudt siden 2002 og bliver en stor mundfuld for GOG-mandskabet, der sidste år var i finalen i den hjemlige liga.

- Jeg håber, det bliver en kamp med mange mål fra vores side. De har et meget offensivt forsvar, som jeg håber, vi kan få hul på.

- Men ellers håber jeg, at vi kan få stoppet dem i forsvaret og få løbet en masse kontra. Det er nøglen til en sejr, siger Lasse Møller.

GOG vandt sin første kamp i Champions League mod svenske Kristianstad. Foruden det svenske og russiske hold er danskerne også i gruppe med Dinamo Bucuresti, Kadetten Schaffhausen og Wisla Plock.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce