Annonce
Sport

GOG i Serbien: Det kan godt blive brutalt

Der blev taget godt fat i det sidste træningspas i Gudme inden GOG's afrejse til Serbien - også med den viden, at det serbiske forsvar "godt kan være brutalt". Her tager Jon Andersen (tv.) og Frederik Bo Andersen sig "kærligt" af Mathias Gidsel. Foto: Michael Bager

GOG'erne er til dels på ukendt grund - ved ikke 100 procent, hvad de kan forvente - hverken omkring tilskuere eller på banen i lørdagens vigtige opgør i EHF Cup-kvalifikationen mod serbiske RK Vojvodina i Novi Sad.

Håndbold: GOG's cheftræner, Nicolej Krickau, er også kendt som en håndboldnørd, der kan lide at dissekere videoer med kommende modstandere ned i så mange detaljer, at hans spillere nogle gang har svært ved at følge med.

Op til lørdag aftens opgave i Serbien med den første af to kvalifikationskampe mod RK Vojvodina, der gælder adgang til forårets gruppespil i EHF Cuppen, har Krickau set seks kampe med modstanderen på video. Men på flere punkter føler cheftræneren sig alligevel tydeligvis ikke på fuldstændig sikker grund omkring Vojvodina.

På et punkt er Nicolej Krickau dog sikker: Over de to kampe kampe skal GOG være - og er GOG- favorit til at nå gruppespillet. Han tilføjer:

- Overordnet er den serbiske liga ikke super stærk men med fint organiserede hold. Vojvodina spiller dog ikke med i den serbiske liga men i privatligaen SEHA League med forskellige hold fra Balkan-regionen. Kvaliteten i SEHA er væsentlig højere end i den serbiske liga. Generelt er serbisk håndbold dog under dansk niveau, men der er gode spillere rundt omkring og hold, der præsterer godt. Vojvodina leverer svingende - nogle dage fantastisk og nogle dage til at slå. Holdet er specielt defensivt fysisk stærkt, aggressivt og godt organiseret.

- Du siger et "fysisk stærkt hold". Er det brutalt?

- Det kan det være. På dage, hvor tingene lykkes for spillerne, så bliver de mere og mere vilde. Det skal vi selvfølgelig kunne modstå, og vi skal frem for alt gøre et forsøg på at forhindre, at de kommer til at spille på deres store fysik. Der er mange kilo i det midterforsvar.

Annonce

Før kampen i Novi Sad

Opgøret mellem RK Vojvodina og GOG spilles lørdag kl. 18.00 i arenaen i Novi Sad, SPC Vojvodina, med plads til 11.000 tilskuere.

Der er returkamp i Su'vi:t Arena i Gudme lørdag den 24. november, kl. 20.00.

Den samlede vinder af de to opgør i tredje kvalifikationsrunde i EHF Cuppen går videre til forårets gruppespil, hvor hver gruppe består af fire hold.

I december 2016 fik GOG adgang til gruppespillet med en samlet sejr over Alingsås HK fra Sverige.

RK Vojvodina er oprettet i 1948, og klubben optræder i SEHA League - en international privatliga i regionen, der også indeholder klubber som: Vardar, Metalurg, Meshkov Brest samt Zagreb.

Målmand Frank Mikkelsen (foto) og forsvaret foran ham arbejder på at genfinde samspillet. "Når det er der, skal redningerne også nok komme, siger cheftræner Nicolej Krickau. Foto: Michael Bager

Det afgørende kontraløb

I forbindelse med torsdagens sidste træningspas på dansk grund inden fredag morgens afrejse mod Novi Sad kunne man tydeligt aflæse, hvordan Nicolej Krickau og GOG agter at tackle Vojvodinas kontante forsvarsspil. Der var sat ekstra tryk på træningen i kontraløb, hvor Krickau kommanderede til armbøjninger, indtil der blev scoret på samtlige opløb i en runde. Man kunne også observere, at der var fokus på tempo i det stationære angrebsspil - og på at få angrebsspillet "bredt ud".

Angrebsmæssigt beskrives RK Vojvodina som et habilt kontrahold, mens det stationære angrebsspil er mere problematisk, da holdet ikke råder over superskytter, der kan hamre bolden i mål fra 15 meter. Til gengæld råder Vojvodina over et par dygtige spillere på stregen, som GOG's midterforsvar skal have styr på.

- Min vurdering er, at vi rent defensivt kan stå distancen, og at det så bliver afgørende, om vi får vort kontraspil til at fungere - mod et tungere hold skal vi kunne få løbet relativt mange bolde i mål - og om vi får forvaltet vort stationære angrebsspil rigtigt, konkluderer Nicolej Krckau.

På Vojvodinas hjemmeside står der ikke mange vurderende ord om den fynske klub, men dem, der står, viser, at respekten for GOG til kontant:

"For at nå EHF's gruppespil bliver det nødvendigt, at eliminere et af Danmarks bedste håndboldhold".

Redningerne skal nok komme

I arenaen i Novi Sad er der plads til 11.000 tilskuere, men GOG forventer ikke umiddelbart at blive mødt af Balkan-tilstande med en fyldt arena med kogende tilskuere. Nicolej Krickau siger:

- Ud fra det, jeg har set, bliver det ikke et problem. Det kan selvfølgelig være, at det ændrer sig, når det pludselig er europæisk håndbold. Men der har altså set relativt tomt ud på tilskuerpladserne i de kampe, jeg har set. Jeg har en klar forventning om, at det ikke bliver "Zagreb-tilstande", men jeg kan selvfølgelig blive overrasket.

Det bliver atter Frank Mikkelsen, der starter i GOG-målet i Novi Sad i fraværet af den skadede Ole Erevik.

- Vi skal kontinuerligt levere bedre forsvarsspil, end vi har gjort i de tre seneste kampe, og så skal redningerne også nok komme. Det er jeg overbevist om, lyder det fra Nicolej Krickau, der ikke vil komme med et bud på, hvad der er et godt resultat for GOG i Novi Sad men tilføjer:

- Det kommer an på, hvordan kampen udvikler sig. Vi er ude over de dage, hvor man kan tabe med fire mål på udebane og så vinde med fem på hjemmebane. Det kan godt være, at man kan, men det er ikke mindsettet. Vi går efter at vinde. Kan vi vinde med syv, skal vi vinde med syv, og kan vi vinde med to, så skal vi sørge for, at det ikke kun bliver med et. Og det er altså meget vanskeligt at vurdere deres niveau, før vi står over for dem rent fysisk. Men mit udgangspunkt er: Over to kampe skal vi kunne slå Vojvodina.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce