Annonce
GOG

GOG i pinligt frit fald: Fra slemt til værre

Efter et dumt, dumt rødt kort til den svenske streg, Oscar Bergendahl, efter mindre end fire minutters spil i Holstebro faldt et rystet og i forvejen mentalt ramt GOG-hold helt sammen. Foto: sportexpress/Ritzau Scanpix
Det så skidt ud for GOG i Rusland i søndags med en anden halvleg, der blev tabt 10-21. Onsdag aften så man så et kriseramt GOG i opløsning i ligaen mod TTH efter rødt kort til den svenske streg, Oscar Bergendahl. - Vi er udfordret og må kigge indad, siger GOG-direktør.

Håndbold: GOG, der var få sekunder fra DM-guld i sidste sæson, er i krise.

Midt i en travl periode med kampe i både ligaens grundspil og i Champions League har den ambitiøse klub på Sydfyn ramt muren.

Det var slemt, da GOG i søndags blev kørt over af russiske Medvedi i Champions League med en anden halvleg, som russerne vandt med 21-10. Onsdag aften gik det så fra slemt til værre, da GOG blev sablet ned af TTH i Holstebro i ligaens grundspil. Vestjyderne vandt med 33-23 efter føring 20-9 ved pausen.

GOG havde tabt opgøret allerede, da der var spillet tre minutter og 37 sekunder. Den svenske stregspiller, Oscar Bergendahl, fik helt korrekt direkte rødt for et slag mod hovedet på Jonas Porup. Fynboernes midterforsvar er i forvejen hårdt ramt af fraværet af islandske Arnar Freyr Arnarsson.

- Det var ikke meningen. Det var dumt, lød det fra Bergendahl på direkte tv om slaget, efter at han have placeret sig på "rødt kort-stolen".

GOG kunne - hverken i forsvaret eller angrebet - håndtere den efterfølgende krise.

Fynboerne holder kun med nød og næppe fast i top-otte i ligaens grundspil, og top-fire kan hurtigt forsvinde i krise-tågen.

Og fynboerne skal lørdag have point hos superstærke Wisla Plock i Polen for ikke at det ikke skal være slut i Champions League. Når GOG-truppen fredag morgen sætter kursen mod Polen, må det være med bævende hjerter.

Annonce

TTH Holstebro-GOG 33-23 (20-9)

Ligaen, mænd

Kampens gang: 5-2, 6-3, 10-6, 13-7, 16-8, (20-9), 23-11, 26-15, 29-16, 30-18, 33-21, 33-23.

Mål:
TTH Holstebro: Magnus Bramming 9 (2), Jonas Porup 6, Christoffer Cichosz 4, Johan Meklenborg 4, Nikolaj Enderleit 4, Peter Balling 3, Kasper Kildelund 1, Allan Damgaard 1, Kay Smits 1.
GOG: Emil Lærke 6, Simon Bogetoft Pytlick 5, Lasse Møller 3, Stig-Tore Moen Nilsen 3, Lasse Kronborg 2, Josef Pujol 1, Oscar Bergendahl 1, Mathias Gidsel 1, Steven Plucnar Jacobsen 1.

Bedste spiller:
TTH Holstebro: Magnus Bramming.
GOG: Emil Lærke.

Udvisninger:
TTH Holstebro: 5.
GOG: 2.

Rødt kort: Oscar Bergendahl, GOG (3.37).

Dommere: Morten Lethan Albrechtsen og Mik Trustrup.

Tilskuere: Cirka 2500.

GOG’s næste kamp: Lørdag den 23. november, kl. 15.00: Wisla Plock-GOG (Champions Leagues gruppe D).

Frederik Clausen og Lasse Kronborg kunne ikke håndtere den nye situation i midterforsvaret efter udvisningen af Oscar Bergendahl, men i det hele taget stod GOG-defensiven slet ikke kompakt nok. Den 19-årige stregspiller, Steven Plucnar Jacobsen, fik en utaknemmelig debut for ligaholdet. Også unge Simon Bogetoft Pytlick blev kastet i ilden i anden halvleg og gjorde det godkendt. Men på det tidspunkt havde TTH allerede trukket i bremsen.

Emil Lærke gjorde det godkendt med nogle gode scoringer i anden halvleg, men ellers var der dumpekarakterer hele vejen rundt i gult. Også til profilen Lasse Møller, der sandsynligvis må kigge langt efter en udtagelse til landsholdet og EM-slutrunden.

Efter opgøret sagde GOG-direktør Kasper Jørgensen til Sport Fyn:

- Alle kan se, at vi er udfordret. Det er nu, vi må vise, hvad vi er lavet af. I modgang bliver vi stærke. Vi skal tro på, at vi kan lære af det her. Vi må kigge indad.

- Men synes du, at der blev vist nok GOG-hjerte af spillerne?

- Vi tager de nødvendige dialoger indadtil.

- Får denne kamp konsekvenser. Er der nogen, der bliver fyret?

- Så skal det da være mig selv, for det er mig og Krickau (cheftræner Nicolej Krickau, red.), der har sat holdet. Nej, jeg er sikker på, at GOG nok skal komme igen. Jeg tror på, at der er mere i det her hold, end vi viser lige nu.

Uovervindelige rumænere

Bucuresti er uovervindelig i Champions Leagues gruppe D. Onsdag aften slagtede rumænerne på hjemmebane Medvedi fra Rusland, som GOG tabte til med otte mål i søndags, med 34-23 efter føring 15-13 ved pausen.

Sådan ser stillingen nu ud i Champions Leagues gruppe D:

1. Bucuresti 9 kampe 15 point (målforskel 41)

2. Wisla Plock 8 kampe 9 point (8)

3. GOG 8 kampe 9 point (-5)

4. Kadetten 8 kampe 6 point (8)

5. Medvedi 9 kampe 6 point (-30)

6. IFK Kristianstad 8 kampe 5 point (-22)

De to bedste hold går videre til knockout-fasen.

Står to hold lige efter de 10 runder, gælder det indbyrdes regnskab.

De to øvrige kampe i runde ni:

Lørdag den 23. november: Wisla Plock-GOG

Søndag den 24. november: Kadetten Schaffhausen-IFK Kristianstad

Kampene i runde 10:

Onsdag den 27. november: IFK Kristianstad-Wisla Plock

Lørdag den 30. november: Medvedi-Kadetten Schaffhausen

Søndag den 1. december: GOG-Bucuresti

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce