Annonce
GOG

GOG i Europa: God viden før GOG's møde med Plock

Mathias Gidsel kan atter få en nøglerolle for GOG, når fynboerne tirsdag aften tager imod Wisla Plock fra Polen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Tirsdag med start klokken 18.45 i Gudme spilles den første kvartfinale i EHF European League mellem GOG og polske Wisla Plock.

Bliv klædt på til kvartfinalen mellem GOG og et Wisla Plock, som er et mere "normalt", østeuropæisk hold end fynboernes modstander i runden med ottendedelsfinaler, CSKA Moskva.

1 Skræmmende alternativ

GOG har bestemt ikke været uheldig i sæsonens EHF European League. Med en placering som nummer tre i gruppe D mødte fynboerne CSKA Moskva i runden med ottendedelsfinaler. Hvis ikke russerne havde fået tildelt en del point på papiret på grund af coronaaflyste kampe, ja, så havde modstanderen sandsynligvis i stedet været stærkere Montpellier fra Frankrig. Og selv om Wisla Plock er en vægtig modstander i runden med kvartfinaler, så havde alternativet været direkte skræmmende - nemlig en klub fra Bundesligaen. Füchse Berlin, SC Magdeburg og Rhein-Neckar Löwen er alle med videre og møder henholdsvis Montpellier, Kristianstad fra Sverige og Medvedi fra Rusland.

2 Vigtig udebane-selvtillid

GOG var oppe mod blandt andet Wisla Plock i Champions Leagues gruppespil i sæson 2019/20. Det blev to dramatiske møder. På hjemmebane (i Jyske Bank Arena i Odense) vandt GOG 28-27, efter at Søren Haagen, GOG's veteran i målet, leverede en mirakelredning fire sekunder før tid. I det omvendte opgør i Polen havde GOG styr på tingene - lige indtil et kvarter før tid. En føring til fynboerne på 22-17 blev forvandlet til et nederlag på tre mål efter et GOG-kollaps, og det blev ikke til et fynsk avancement fra gruppespillet. Nederlaget blev et af de tydelige eksempler på, at GOG havde det svært på udebane i Europa. Men ikke mindst med sejren på 35-30 på udebane over CSKA Moskva i den russiske hovedstad har de gule fået vigtig udebane-selvtillid, som kan blive uvurderlig i runden med Plock.

3 GOG skal sørge for fart

CSKA Moskva var ikke et typisk østeuropæisk håndboldhold. Russerne ville gerne løbe med GOG, og det skabte kampe i højt tempo - en kamp-afvikling, som fynboerne altid søger. GOG må forvente, at Wisla Plock vil gøre alt for at trække tempoet ud af opgøret. Det vil sige, at det bliver GOG's opgave at få tempoet op, så de gule kan komme ud og løbe med polakkerne.

4 To nøglespillere

GOG's landsholdskomet, Mathias Gidsel, er tilbage på meget højt niveau efter et lille dyk efter VM-slutrunden i januar i Egypten. I lørdagens sejr i DM-slutspillet hos KIF Kolding gik Gidsel to-tre gear op, da det var nødvendigt, og han endte på 10 scoringer. Med Plocks ofte noget offensive forsvar in mente vil Mathias Gidsel sandsynligvis atter blive en nøglespiller i GOG's bestræbelser på et godt udgangspunkt for det omvendte opgør i Plock 20. april. En anden nøglespiller hos GOG bliver erfarne Morten Olsen - netop igen udtaget til landsholdet. Olsen virker ligesom Gidsel på vej tilbage mod VM-formen blandt andet i sine afslutninger med et dødbringende kort aftræk ofte fra hoftehøjde.

5 Stor international erfaring

Wisla Plock er stærkere, end da GOG mødet polakker i Champions League. Holdet har haft samme træner i længere tid og fået tilført flere kompetente forsvarsspillere. Holdets spilsystemer er blevet skarpere, og så er præstationerne i målet blevet bedre. Det er et hold med spillere med stor international erfaring.

Embed: Harken
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny bydel skrotter baghaven for naturens skyld: - Vi skaber en skov sammen med en by

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce