Annonce
GOG

GOG hjemme i slutspil: Navne med gule trøjer og en eks-GOG'er, der gør det godt

GOG'erne fik fornem støtte af tilskuerne i Su'vi:t Arena. Ikke mindst fra det ungdommelige "gule hjørne". Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Som Sport Fyn tidligere har kunnet fortælle, forlader Frank Mikkelsen GOG efter denne sæson trods to år mere i sin aftale med den fynske klub. Mikkelsen jagter mere spilletid, og den 30-årige målmand fortsætter hos cheftræner Christian Dalmose og TMS Ringsted, der netop er rykket ud af ligaen men som satser på en hurtig tilbagevenden til den bedste række.

Samtidig er GOG måske ved at finde en erstatning for Mikkelsen. I hvert fald erfarer flere islandske medier, at kun 19-årige Viktor Gisli Hallgrimsson er tæt på at underskrive en treårig aftale med GOG. Hallgrimsson beskrives af håndboldeksperter som et internationalt stortalent, og på Island betegnes han som "fremtidens mand i landsholdets mål". GOG-direktør Kasper Jørgensen sagde dog før Skanderborg-kampen, "at intet er endnu på plads med hensyn til en erstatning for Frank Mikkelsen". Og direktøren vil hverken be- eller afkræfte, om Hallgrimsson er et emne.

Svenske Dan Beutler, 41 år, erstatter norske Ole Erevik som førstemålmand i GOG efter denne sæson. Erevik indstiller karrieren. GOG har allerede den islandske fløj Odinn Thor Rikhardsson i folden, og efter sommerferien kommer en anden islænding til Gudme, nemlig stregspilleren Arnar Freyr, der erstatter Lars Hald, der ligesom Ole Erevik indstiller karrieren.

I anledning at, at GOG nu er gået ind i slutspillet - og det var første kamp på hjemmebane - var både direktør Kasper Jørgensen og sportschef Torsten Laen iført den gule GOG-spillertrøje under deres pæne jakker.

- Ja, for pokker, nu er det slutspil, som det lød fra Torsten Laen.

Hos Skanderborg Håndbold har Kristian Bonefeld været en af profilerne i denne sæson. Bonefeld spillede nogle stærke sæsoner som ungdomsspiller i GOG inden et skifte til TM Tønder og 1. division. Fra det sønderjyske gik turen så videre til det østjyske og Skanderborg Håndbold.

Under indløbet til kampen havde GOG'erne følgeskab af ungdomsspillere fra BR66 Langeskov.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce