Annonce
GOG

GOG hentede uafgjort i sidste sekund

GOG's højrefløj, Kasper Kildelund, har haft en svingende sæson men leverede sikre scoringer i Silkeborg. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Sydfynboerne fører slutspillets Pulje 1 sikkert efter 34-34 hos Bjerringbro-Silkeborg. Både DM-semifinale og førsteplads i puljen er meget tæt på for GOG.

HÅNDBOLD: GOG er så godt som sikker på en plads i runden med DM-semifinaler - og førstepladsen i Pulje 1 ligger lige til at gribe for de gule - efter at GOG søndag aften fik kæmpet sig til et uafgjort resultat 34-34 hos Bjerringbro-Silkeborg (BSH).

Hjemmeholdet kom flot ud til kampen - førte 7-3 efter otte minutter. Med i den ligning var den kendsgerning, at BSH's mand mellem stængerne, Johan Sjöstrand, stod med en redningsprocent på næsten 55 procent i de første 10 minutter.

Bagud 5-8 trak GOG-streg Oscar Bergendahl et straffekast, men det brændte Emil Jakobsen, der på det seneste har haft problemer fra pletten. Hans afløser, Frederik Bo Andersen, sad imidlertid ude med en skade i sit ene baglår. Senere kom Jakobsen dog efter det med straffekastene.

Annonce

Midt i halvlegen afløste veteranmålmand Søren Haagen unge Viktor Gisli Hallgrimsson, der på det tidspunkt kun havde haft én redning på 12 afslutninger.

BSH-profilen Sebastian Skube var i stort spillehumør, og ham havde GOG-forsvaret - blandt andre Emil Lærke - store problemer med. Skube var tydeligvis frisk og sulten efter 11 dage uden kampe.

I perioder fungerede GOG's kontraspil godt - specielt med højrefløjen Kasper Kildelund som profil. Efter 22 minutter scorede Kildelund sit fjerde mål.

Sløset hjemmehold

I de sidste minutter af halvlegen - fra stillingen 14-11 - gik BSH i syv mod seks. Men hjemmeholdet sløsede, og blandt andet fik unge Emil Madsen scoret sit andet mål for GOG - nu kun bagud 12-14.

Sjöstrand var på det tidspunkt faldet til en redningsprocent på 35, mens Søren Haagen i GOG-målet diskede op med fire vigtige redninger og fik sat gang i gode kontraer.

Med tre minutter til pause fik GOG's norske back, Stig-Tore Moen Nilsen, et diskutabelt rødt og blåt kort for at have tacklet med albuen i hovedhøjde. Det kunne varsle forsvarsproblemer for de fynske gæster. Men GOG sluttede alligevel halvlegen bedst. Med sin anden scoring på straffekast sørgede Emil Jakobsen for, at de gule gik til pause foran 17-16.

Annonce

Kanonskud fra Olsen

Fra starten af anden halvleg var det Kasper Larsen i hjemmeholdets mål.

To kanonskud - mål - af Morten Olsen varslede godt for de fynske gæster, og trods et tæt forløb førte de gule 23-21 efter 10 minutter. Og få minutter senere var Olsen på fem mål.

Mathias Gidsel tog mange kampe mod BSH-forsvaret, der i øvrigt tydeligvis ikke rigtig kendte til Emil Lærke, der er kommet tilbage efter en langtidsskade. Med et kvarter tilbage af kampen førte GOG med tre mål for første gang - 26-23.

Stillingen i de to slutspilspuljer

 • Pulje 1:
 • GOG 3 kampe 7 point
 • BSH 3 kampe 4 point
 • Sønderjyske 3 kampe 2 point
 • KIF Kolding 3 kampe 0 point
 • Pulje 2:
 • Aalborg Håndbold 3 kampe 6 point
 • TTH Holstebro 3 kampe 5 point
 • Skjern 3 kampe 2 point
 • Skanderborg 3 kampe 2 point
 • Søndag aften: Skanderborg-Skjern 27-29.
 • De to bedste i de to puljer mødes i DM-semifinalerne - ét mod to og to mod ét.
 • GOG's resterende program i puljespillet:
 • Torsdag den 6. maj, kl. 20.30: Sønderjyske-GOG.
 • Søndag den 9. maj, kl. 18.00: GOG-KIF.
 • Søndag den 16. maj, kl. 16.00: GOG-BSH.

Jacob Lassen skabte imidlertid store problemer for GOG-forsvaret, og med 10 minutter tilbage var det helt lige. Med to scoringer bragte Nicolaj Øris endog hjemmeholdet foran 28-27 - endnu engang en kamp med mange mål mellem de to hold.

I kampens døende sekunder kostede for mange fejl GOG dyrt, og det lignede en sejr til hjemmeholdet. Men efter en fejl af BSH kunne Emil Jakobsen udligne til slutresultatet 34-34 i sidste sekund.

Begge hold var i øvrigt uforstående over for flere af kendelserne fra dommerparret Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Erhverv For abonnenter

Fra pædagogmedhjælper til udvikler i stort it-firma: Nu kan indiske Deepti igen bruge sine kompetencer: Jeg er meget taknemmelig

Annonce