Annonce
GOG

GOG-helt på 21 år: Jeg stortrives

GOG-fløjen Emil Jakobsen leverer konstant på et højt niveau både i ligaen og i Champions League. Og Jakobsen er altså kun 21 år. Foto: Ole Nielsen/Ritzau Scanpix
Med 10 scoringer var GOG's venstre fløj Emil Jakobsen en vigtig brik, da GOG hentede to meget vigtige point i ligaen mod Lemvig-Thyborøn. Jakobsen er stabiliteten selv - også i Champions League, hvor han er topscorer.

Håndbold: Navnet er Emil Jakobsen - og hans placering er på GOG's venstre fløj. Trods sine kun 21 år er Jakobsen stabiliteten selv på et konstant højt niveau.

Med 10 scoringer torsdag aften mod Lemvig-Thyborøn Håndbold på hjemmebanen i Gudme var Emil Jakobsen med til at drive en meget vigtig sejr på 30-27 hjem for de gule efter tre nederlag på stribe i ligaens grundspil på en aften, hvor GOG's præstation ellers generelt ikke var prangende.

Det var i den grad en arbejdssejr, hvor to point var målet. Vejen dertil var tydeligvis lidt ligemeget.

Sejren betyder, at GOG atter er inde i det gode top-otte-selskab - feltet til slutspil - på en syvendeplads med 10 point for 10 kampe.

Og Emil Jakobsen leverer ikke kun stabilitet i ligaen. Han er således topscorer i Champions League.

- Jeg er meget tilfreds med, som det går for mig personligt, også. Jeg trives og er glad for at levere for min barndomsklub. Jeg har det godt i klubben, lød det fra Emil Jakobsen, der tilføjede:

- Det var en forløsning i aften. Nu er vi klar til på søndag (mod svenske IFK Kristianstad i Champions League, red.), hvor det også betyder meget, at vi får en sejr. Og til KIF Kolding på tirsdag.

Annonce

GOG-Lemvig/Thyborøn 30-27 (16-15)

Ligaen, mænd

Kampens gang: 3-2, 6-5, 8-6, 10-11, 13-13, (16-15), 17-17, 20-18, 26-23, 26-24, 29-24, 30-27.

Mål:
GOG: Emil Jakobsen 10 (4), Lasse Møller 4, Emil Lærke 3, Mathias Gidsel 3, Frederik Bo Andersen 2, Stig-Tore Moen Nilsen 2, Arnar Freyr Arnarsson 2, Josef Pujol 2, Frederik Clausen 1, Lasse Kronborg 1.
Lemvig-Thyborøn: Rasmus Porup 5, Jørgen Rasmussen 5, Mark Nikolajsen 5, Jonas Langerhuus 3, Jacob Østergaard 3, Mathias Porsholdt 2, Jesper Kokholm 2, Pelle Schilling 1, Christian Holm 1.

Bedste spiller:
GOG: Emil Jakobsen.
Lemvig-Thyborøn: Rasmus Porup.

Udvisninger:
GOG: 4.
Lemvig-Thyborøn: 2.

Dommere: Jonas Primdahl og Lasse Wahlstrøm. Flere fejlkendelser - blandt andet fejludvisning af Emil Jakobsen.

Tilskuere: 1518.

GOG’s næste kamp: Søndag den 10. november, kl. 15.10: GOG-IFK Kristianstad (i Champions Leagues gruppe D - og i Jyske Bank Arena i Odense).

Gennembrud for islænding

Den hårdt tilkæmpede sejr var en forløsning for alle i GOG-truppen. Ved 30-25 kunne man se cheftræner Nicolej Krickau tørrer sveden af ansigtet - han vidste, den var hjemme - og efter slutfløjtet dansede GOG'erne noget, der nærmest lignede medaljedans.

Men GOG havde atter haft det svært i lange perioder forsvarsmæssigt - og det mod et bundhold i ligaen uden markante storskytter.

Ved pausen var GOG foran 16-15 efter at have været bagud i flere perioder af første halvleg. I midten af anden halvleg fik hjemmeholdet grebet momentum. Ikke mindst fordi holdets 18-årige målmand, islandske Viktor Gisli Hallgrimsson, fik et mindre gennembrud for sin nye klub med store redninger på vigtige tidspunkter. Det var da også en storsmilende Hallgrimsson efter opgøret. Han sagde:

- Det var en vigtig sejr for holdet.

- Og også en stor kamp af dig?

- Jeg har haft brug for at få noget selvtillid, og det fik jeg i aften. Det har taget mig noget tid at vænne mig til dansk håndbold. Men nu er det ved at komme, synes jeg.

Huller, kun han kan se

På positivsiden hos GOG er det også værd at nævne endnu en ung spiller, Mathias Gidsel. Jeg har tidligere kaldt ham "hvirvelvinden", og det er altså det helt rigtige ord for Skjern-drengen.

På en aften, hvor profiler som playmaker Josef Pujol og højrebacken Stig-Tore Moen Nilsen havde det vanskeligt i Lemvig-Thyborøns hårdt arbejdende og til tider meget offensive forsvar, kom Gidsel og rev sig igennem i huller, som kun han kunne se.

I torsdag aftens tidlige kamp slog Mors-Thy Håndbold Århus Håndbold 26-24 i det østjyske og kom dermed op på ottendepladsen med 10 point - ligesom GOG som syver.

Onsdag aften spillede KIF Kolding 27-27 hjemme mod Bjerringbro-Silkeborg. GOG skal til Kolding på tirsdag og er således nu behørigt advaret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fred friskolerne

Man kan sagtens sidde tilbage med en fornemmelse af, at det var tomme tønder, der buldrede, da Socialdemokratiet allerede fra årets begyndelse varslede store nedskæringer på friskoleområdet. Sådan gik nemlig ikke, da finanslovforhandlingerne i sidste uge faldt på plads og godt for det. For ikke alene ville det give mange kommuner et øjeblikkeligt problem med at finde plads til de friskoleelever, der risikerede at sive tilbage til folkeskolen, hvis der var udsigt til en større stigning i friskolernes egenbetaling. Det ville også ramme hårdt i de mindre byer i de kommunale udkanter, hvor engagerede lokale kræfter har forsøgt at sikre områdets fremtid ved at holde liv i den lokale skole, som lokalpolitikerne i stordriftens navn har lukket. Friskoler, der er vokset frem på gammeldags dyder som medbestemmelse og demokrati, og som regeringspartiet næppe kan være oprigtigt interesseret i at spænde ben for. End ikke selv om de 300 millioner kroner, undervisningsministeren varslede at ville tage fra driften af de 550 friskoler, kortvarigt ville pynte et andet sted i statens budget. De buldrende tønder og det kritiske blik på friskolerne var til at begribe, hvis de skyldtes, at skolerne ikke fulgte lovgivningen, eller hvis de underviste efter helt andre principper og i andre fag end dem, folkeskoleloven bekender sig til. Men virkeligheden er jo, at mange af friskolerne er oprettet på geografiske områder, hvor kommunerne for længst har sluppet deres ansvar. Med den månedlange debat om skolernes økonomi kan usikkerhed for fremtiden imidlertid være plantet så dybt i friskolemiljøet, at regeringen bør forsikre skolerne om, at debatten ikke kommer til at gentage sig til næste år. Og ikke nok med det: Regeringen skylder at sikre skolernes fremtidige eksistens og frede dem, så de kan bruge deres engagement på det, de er bedst til - at undervise børn i deres nærområde. Andet kan hverken skoler, elever eller forældre være tjent med.

Annonce