Annonce
Sport

GOG-højreback kan være på vej til Sønderjyske

Jon Andersen var på banen mod TTH Holstebro den 22. december, hvor GOG vandt 27-23. Arkivfoto: Vibeke Volder

22-årige Jon Andersen har siden Niclas Kirkeløkkes skade været førstevalg til højrebackpositionen i GOG.

Håndbold: Fra næste sæson er ligaklubben GOG uden Jon Andersen som en del af holdet. Det skriver TV 2 Sport. Den 22-årige højreback skifter til klubben på ligaens ottendeplads - Sønderjyske - ifølge mediet. Det er dog ikke noget, der bliver be- eller afkræftet fra GOG's sportschef, Torsten Laen. Han fortæller, at GOG har været i dialog med Jon Andersen om kontraktforlængelse.

- Vi vil selvfølgelig gerne beholde ham. Derfor prøver vi alt, hvad vi kan for at få ham til at forlænge. Men det gælder om forventningsafstemning - hvor ser han sig selv i GOG, og hvor ser vi ham, siger sportschef Torsten Laen til Sport Fyn.

Det mulige skifte kommer efter, at landsholdsbacken Niclas Kirkeløkke også forlader klubben til sommer til fordel for tyske Rhein-Neckar Löwen. Det har gjort Jon Andersen, der har været i GOG i hele sin seniorkarriere, til oplagt førstevalg i næste sæson - hvis han er i klubben til den tid. I denne sæson har han stået bag 16 mål og 12 assists. Det er efter en sæson, hvor han - indtil Niclas Kirkeløkkes skade inden VM - har været andetvalg.

Hvorfor den 22-årige højreback så angiveligt skifter, står ikke klart. Men GOG har siden i hvert fald december 2018 været i forhandlinger med IFK Kristianstad, har Sport Fyn tidligere erfaret. Den fynske klub har et øje på Stig Tore Moen Nilsen - en norsk 24-årig venstrehåndet højreback.

Annonce

Ribe/Esbjerg venter

Det fynske hold befinder sig helt i top af herrehåndboldligaen med 29 point og skal i kamp tirsdag, hvor holdet møder Ribe/Esbjerg i en træningskamp i Midtfyns Fritidscenter i Ringe klokken 19.

Sport Fyn har med flere forgæves opkald til GOG's direktør, Kasper Jørgensen, forsøgt at få bekræftet det mulige skifte.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce