Annonce
GOG

GOG-generalen: Kun DM-guldet tæller for mig - og landstræner kiggede forbi

Landstræner Nikolaj Jacobsen, der bor på Thurø, var i Gudmehallerne lørdag og rundede da også lige ligaholdets træning. Her ses landstræneren mellem ligaassistent Keld Vilhelmsen (tv.) og GOG-general Morten Olsen og Steven Plucnar (th.). Nikolaj Jacobsen har i øvrigt Aalborg Håndbold som favorit til at vinde det danske mesterskab, fortalte han Sport Fyn. Foto: Karsten L. Sørensen
GOG-playmaker Morten Olsen har ingen ønskemodstander i runden med DM-semifinaler. Søndag bliver det afgjort, om GOG skal møde Aalborg eller Holstebro på vej mod en eventuel finale.

HÅNDBOLD: Søndag bliver det afgjort, om GOG skal møde Aalborg Håndbold eller TTH Holstebro i runden med DM-semifinaler.

GOG-generalen Morten Olsen har ikke nogen ønskemodstander i semifinalen, der spilles bedst af tre kampe og med GOG på hjemmebane i kamp ét og i en eventuel kamp tre. Olsen siger:

- Der er fire hold tilbage, som er rigtig gode (det fjerde er Bjerringbro-Silkeborg (BSH), som slutter nummer to i GOG's slutspilspulje, red.) og som kan slå hinanden indbyrdes på enhver given dag. Vi går efter at blive dansk mester. Om vi taber i en semifinale eller en finale - hvis det kommer dertil - det er egentlig ret så ligegyldigt for mig. Målet er at vinde DM-titlen.

Annonce

- Er GOG så favorit til at gøre det?

- Nej, det må Aalborg være. Aalborg ser ud til at være et af de bedste hold i Europa. Men vi vil kæmpe ydmygt og gøre alt for at vinde et dansk mesterskab. Det vil være stort.

Videre frem mod DM-afgørelsen

 • Stillingen i de to slutspilspuljer før sidste runde i begge puljer spilles søndag - med kampstart for alle fire kampe kl. 16.00:
 • Pulje 1:
 • GOG 5 kampe 11 point
 • BSH 5 kampe 6 point
 • Sønderjyske 5 kampe 4 point
 • KIF Kolding 5 kampe 2 point
 • Sidste runde: GOG-BSH og Sønderjyske-KIF Kolding.
 • Pulje 2:
 • Aalborg Håndbold 5 kampe 9 point
 • TTH Holstebro 5 kampe 9 point
 • Skanderborg 5 kampe 3 point
 • Skjern Håndbold 5 kampe 2 point.
 • Sidste runde: Aalborg-Holstebro og Skjern-Skanderborg.
 • Aalborg slutter som nummer ét i Pulje 2 med både sejr over og uafgjort mod Holstebro. Nordjyderne endte nemlig som nummer to i grundspillet efter GOG.
 • De to bedste hold i hver pulje mødes i DM-semifinalerne, hvor de krydser - nummer ét mod nummer to og nummer to mod nummer ét.
 • Semifinalerne spilles således: 24. maj, 27 maj og 30. maj (eventuelt).

GOG har ikke spillet kamp siden sejren over KIF Kolding 9 maj, som betød, at fynboerne var sikker på at blive nummer 1 i slutspillets Pulje 1.

Bjerringbro-Silkeborg er sikker på at blive nummer to i Pulje 1, så derfor er al spænding taget ud af søndagens opgør i Gudme mellem de to storklubber. Før slutspillet lignede den kamp ellers en gruppefinale.


Aalborg ser ud til at være et af de bedste hold i Europa. Men vi vil kæmpe ydmygt og gøre alt for at vinde et dansk mesterskab. Det vil være stort

Morten Olsen, GOG-playmaker


Det spændende foregår - mens GOG og BSH spiller - i Aalborg, hvor Aalborg Håndbold og TTH Holstebro spiller om førstepladsen i Pulje 2. Den kamp afgør, hvem der bliver GOG's modstander i semifinalerunden, der har første kamp 24. maj. GOG skal altså møde nummer to fra Pulje 2.

- Dejligt med kamppausen

På spørgsmålet, om 14 dage uden kampe har været godt eller skidt for GOG, svarer Morten Olsen:

- Det har da været dejligt. Det har været godt lige at få tid til at trække vejret. Nogle skal spille en hyggelig kamp søndag, og derefter kan vi forberede os ordentligt på semifinalen.

- Men du har tidligere sagt, at det her GOG-hold bare skal spille mange kampe?

- Vi har jo spillet mange kampe, og jeg synes, vi er kommet langt med holdet. Det er fint, at vi søndag kan give mange af de spillere, som ikke har fået så mange minutter, meget spilletid. Det gælder også en spiller som Simon (Simon Bogetoft Pytlick, red.), der har brug for minutterne efter at være kommet tilbage fra sin skade.

- Jeg er ikke nervøs for, at stamspillerne mister momentum. Jeg tror, vi har spillet 50 kampe i denne sæson. Det har været hårdt at skulle spille både i ligaen og i Europa - og med mange skader på holdet .Jeg er sikker på, at mange af os har haft godt af at kunne skåne kroppen og gøre os klar til sidste del af sæsonen, hvor alt skal afgøres.

Annonce

Værdifulde minutter

Søndagens kamp mod Bjerringbro-Silkeborg bliver ganske anderledes, end et opgør mellem de to storklubber plejer at være. Lørdag formiddags taktikmøde tog under et kvarter, og før den efterfølgende træning i hal 2 i Gudme, lød det klart fra cheftræner Nicolej Krickau:

- Vi har ikke brugt ét minut på at tale om BSH. Vi har kun set på os selv.

Og Nicolej Krickau varsler sparede profiler. Det gælder blandt andre netop Morten Olsen og  den svenske stregspiller Oscar Bergendahl. Samtidig varsler cheftræneren masser af minutter til blandt andre den unge back, Emil Madsen, Simon Bogetoft Pytlick, som altså netop er kommet tilbage fra en alvorlig håndskade, og den unge stregspiller, Steven Plucnar.

- Dem vil jeg rigtig gerne have mange værdifulde minutter i, fastslog Krickau.

Annonce

Ja til knockout

Tre af de fire sidste kampe i puljespillets sidste runde er altså uden betydning. Der er kun noget på spil i Aalborg. Det gør endnu engang debatten om en ny struktur for slutspillet aktuel.

I andre lande spilles der knockoutkampe, når grundspillet er færdigspillet. Det gælder for eksempel i Sverige, hvor de otte bedste hold kvalificerer sig til kvartfinalerne. Derefter spilles der bedst af fem kampe fra kvartfinalerne og frem.

Den slutspilsmodel er Peter Bredsdorff-Larsen, cheftræner for den besøgende BSH-klub, tilhænger af. Bredsdorff-Larsen siger således til Midtjyllands Avis:

- Jeg bryder mig ikke om slutspilsformatet. Det har jeg sagt 100 gange før. Jeg er tilhænger af knockout. Kampe til bedst af fem eller syv. Det her med, at nogen er afhængige af andre, at nogle hold ikke kan komme videre på grund af andre hold, og at vi får ligegyldige kampe til sidst er håbløst.

Også Nicolej Krickau har tidligere over for Sport Fyn talt for en slutspilsmodel, hvor der spilles med kvartfinaler, som man kender det fra blandt andet ishockey og basketball.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce