Annonce
GOG

GOG-forvandling: Højt at flyve - dybt af falde

Emil Lærke & Co. leverede stort i søndags mod polske Plock. Desto dybere var faldet mod Sønderjyske, onsdag aften. Og Emil Lærke var en af de GOG-spillere, som havde store problemer på hjemmebanen. Arkivfoto: Ritzau Scanpix
GOG tabte onsdag aften helt fortjent markant til Sønderjyske efter en rodet, fejlbefængt og ukoncentreret indsats. Det er værst mulige indgang til en svær kamp i Champions League på søndag - og til en lang pause i ligaen på grund af landskampe.

Håndbold: - Hvad skete der lige?

Det spørgsmål stod malet i ansigterne på GOG-støtterne, da de onsdag aften forlod lægterne i Su'vi:t Arena efter et markant nederlag til deres helte - 24-30 - efter at GOG'erne ellers havde ført 11-10 ved pausen.

I søndags fløj GOG i Jyske Bank Arena i Odense højt på brede vinger i sejren over internationalt stærke Wisla Plock fra Polen i Champions League - de gule var ikke set bedre i denne sæson.

Onsdag aften var faldet til gengæld dybt, dybt i nederlaget til sønderjyderne.

Intet fungerede hos GOG - undtagen forsvaret i perioder i første halvleg. Hjemmeholdet leverede en rodet, fejlbefængt og ukoncentreret indsats med utrolig mange tekniske fejl og dårlige afslutninger på helt åbne chancer.

Lasse Møller - netop udtaget til landsholdet - er vel ikke set dårligere i denne sæson, og hans back-kollega, Emil Lærke, ramte stort set ikke målet.

Men det var et kollektivt kollaps i gult. Specielt i anden halvleg.

Annonce

GOG-Sønderjyske 24-30 (11-10)

Ligaen, mænd

Kampens gang: 2-3, 5-3, 7-4, 9-7, 9-9, (11-10), 12-12, 15-17, 17-19, 19-23, 22-26, 24-30.

Mål:
GOG: Emil Jakobsen 7 (3), Stig-Tore Moen Nilsen 5, Arnar Freyr Arnarsson 4, Lasse Møller 3, Frederik Bo Andersen 1, Emil Lærke 1, Mathias Gidsel 1, Josef Pujol 1, Oscar Bergendahl 1.
Sønderjyske: Mikkel Møller 7 (1), Aaron Mensing 5, Oskar Sunnefeldt 5, Jon Andersen 4, Christian Jensen 4, Lasse Hamann-Boeriths 1, Rasmus Bertelsen 1, Arnar Halfdansson 1, Oliver Eggert 1, Sveinn Johannsson 1.

Bedste spiller:
GOG: Emil Jakobsen.
Sønderjyske: Mikkel Møller.

Udvisninger:
GOG: 5.
Sønderjyske: 5.

Dommere: Jeppe Theis Vestergaard og Daniel Møller - startede godt det første kvarter men mistede så kampen helt.

Tilskuere: 1731.

GOG’s næste kamp: Søndag den 20. oktober, kl. 15.10: GOG-Kadetten Schaffhausen, Schweiz (Champions Leagues gruppe D).

GOG i tæt midterfelt

Dommerparret Jeppe Theis Vestergaard og Daniel Møller bidrog til rodet med en skidt indsats, men GOG kan ikke tørre nederlaget af på en dårlig dommer-præstation. Årsagen til nederlaget lå hos de gule selv.

Nederlaget var den værst mulige optakt til søndagens svære kamp i Champions League i Odense mod Kadetten Schaffhausen fra Schweiz. Og nederlaget vil trække et mentalt langt spor i ligaen, idet GOG først skal i aktion igen i grundspillet 6. november mod Lemvig-Thyborøn på grund af pausen med landsholdssamling.

Samtidig har GOG et usædvanlig pakket program i november med ligakampe og opgør i Champions League, så en hjemmekamp i Gudme i oktober mod Sønderjyske var ikke lige det rigtige tidspunkt at tabe to point.

Med sejren kommer sønderjyske op på 10 point og snupper tredjepladsen, og GOG må gå ind til pausen som en del af et tæt midterfelt med otte og syv point.

Det var ekstra salt i det åbne fynske sår, at Sønderjyske blev ført an af to eks-GOG'ere - fløjen Mikkel Møller og backen Jon Andersen.

- Vi spillede godt. Jeg tror, vi kom med en trods-reaktion på nederlaget til Skanderborg, lød det fra en glad Mikkel Møller efter opgøret.

Ramt mentalt

Lasse Kronborgs ansigt var til gengæld præget af dyb skuffelse. Han sagde om forskellen på søndag og onsdag:

- Det er første gang, man ser det med vores hold - altså det fald efter at have leveret så godt nogle dage forinden. Skjern kunne ikke finde ud af det mod et upåagtet østrigsk hold, Aalborg og Bjerringbro-Silkeborg har også gjort det: Spillet store kampe i Champions League og så ikke kunnet levere i ligaen nogle dage senere. Sønderjyske spillede en super-flot kamp, men vi var ramt mentalt. Vi lavede så mange fejl, som vi ellers aldrig gør, der var forkerte opbakninger - ja, vi var helt væk.

- Hvordan skal I komme videre frem mod Kadetten?

- Jeg er ikke så bange for på søndag. Vi skal nok få sat os op til den kamp med 4000 tilskuere i ryggen. Jeg er mere nervøs for, om vi bliver klogere, for det er rent faktisk ligaen, som er vores førsteprioritet - 100 procent. Vi vil rigtig gerne i den top-fire. Den udfordring skal vi have løs til en pakket november med få dage mellem kampene i liga og i Champions League.

I onsdagens anden kamp vandt Aalborg Håndbold 29-24 hjemme over Fredericia HK. Nordjyderne er fortsat ubesejrede i grundspillet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce