Annonce
GOG

GOG-forløsning på Mors

Emil Jakobsen har vist usikkerhed på straffekast, men onsdag aften blev det til fem sikre scoringer på fem forsøg. Foto: Ole Nielsen/Ritzau Scanpix
Med forbedringer - ikke mindst defensivt - vandt GOG onsdag aften 29-23 hos Mors-Thy Håndbold og hentede dermed sæsonens første to ligapoint. Og GOG-spillerne tankede selvtillid før Champions League.

Håndbold: Et par minutter før kampslut kunne man se en smilende GOG-cheftræner, Nicolej Krickau, give spillere og stab på bænken high five.

Nogle minutter tidligere havde en redning på straffekast af veteranen Søren Haagen og en scoring af Emil Lærke - der også begge efterfølgende fremviste knyttede næver - reelt lukket opgøret i Sparekassen Thy Arena i Nykøbing mod Mors-Thy Håndbold endeligt.

Det var ren forløsning i gult.

GOG vandt 29-23 efter føring 15-10 ved pausen. Dermed er fynboerne på ligatavlen. Efter nederlag til oprykkerne fra Fredericia HK på udebane og Aalborg Håndbold på hjemmebane står der således nu to point ud for GOG.

Men hvad der er mindst ligeså vigtigt: GOG-spillerne fik tanket selvtillid og tro på, at der er fremgang i tingene efter en mildt sagt slingrende og skadesudfordret start på den nye sæson.

Sejrens betydning kan heller ikke overvurderes set i det lys, at GOG på søndag åbner sin deltagelse i Champions League med en kamp hos IFK Kristianstad. Der er bare enorm forskel på at køre mod det sydsvenske med en sejr i bagagen end med et nyt nederlag.

Men sejren skal også ses i det lys, at Mors-Thy altså ikke ligner et hold til slutspillet - til top-otte.

- Nej, men det gør Fredericia HK heller ikke, og den kamp tabte vi altså. Jeg noterer mig fremgangen - ikke mindst defensivt, lyder det fra Nicolej Krickau.

Annonce

Mors/Thy Håndbold-GOG 23-29 (10-15)

Ligaen, herrer

Kampens gang: 1-4, 7-7, 7-8, 7-10, 8-13, (10-15), 14-19, 18-20, 19-22, 19-24, 22-27,

Mål:
Mors-Thy: Erik Toft 5, Marcus Dahlin 4, Frederik Tilsted 4, Lasse Pedersen 3, Søren Nørgaard 3 (1), Emil Bergholt 2, Josef Nørgaard 1, Jakob Hessellund 1.
GOG: Emil Jakobsen 6 (5), Emil Lærke 5, Frederik Bo Andersen 4, Arnar Freyr Arnarsson 3, Josef Pujol 3, Lasse Møller 2, Henrik Tilsted 2, Odinn Thor Rikhardsson 2, Oscar Bergendahl 1, Mathias Gidsel 1.

Bedste spiller:
Morts-Thy: Erik Toft
GOG: Emil Lærke.

Udvisninger:
Mors-Thy: 3.
GOG: 2.

Dommere: Jesper Madsen og Mads Hansen - noget usikker præstation.

Tilskuere: Cirka 1500.

GOG’s næste kamp: Søndag den 15. september, kl. 17.00: IFK Kristianstad (Sverige)-GOG (Champions Leagues gruppe D).

Dahlin holdt nede

GOG var foran gennem hele kampen og tillod altså kun, at hjemmeholdet scorede 10 gange i første halvleg. Først i halvlegens døende sekund lykkedes det storskytten Marcus Dahlin at score for hjemmeholdet.

Mors-Thy endte altså på 23 scoringer, og til det siger Nicolej Krickau:

- Jeg er glad for, at vi ikke skal op og score 38 mål for at få en sejr.

I de første 40 minutter var det op ad bakke med GOG's skud for distancen mod et offensivt forsvar, og Lasse Møller kom aldrig ind i kampen. I anden halvleg fik Emil Lærke endelig åbnet for scoringsposen på langskud, og Lærke punkterede reelt hjemmeholdet.

Islandske Viktor Gisli Hallgrimsson i målet havde en halv snes redninger - de bedste som ventet på afslutninger tæt under mål. På et tidspunkt blev Hallgrimsson skudt omkuld af en stærkt skydende Erik Toft, og efter 11 minutter i anden halvleg var GOG kun foran med to mål. Men reelt var der aldrig rigtig tvivl om den fynske sejr. Søren Haagen stod i GOG-målet i de sidste 17 minutter og gjorde det godkendt.

- Vi er ydmyge og arbejder videre. Jeg er glad for indsatsen af de to i målet, Lasse Kronborg kom ind og gjorde det flot, og det er godt at have Frederik Bo Andersen tilbage, som Nicolej Krickau konkluderer.

Emil Lærke punkterede Mors-Thy midt i anden halvleg med gode langskudsmål. Foto: Ole Nielsen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Annonce