Annonce
Sport

GOG forlænger sejrsstime i intens topkamp mod BSH

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
GOG fik momentum på rette tidspunkt mod BSH og avancerede til andenpladsen med den syvende ligasejr i træk.

GOG er fortsat det eneste hold i herrernes Primo Tours Ligaen, der har gjort rent bord med sejre i 2020.

Annonce

I tirsdagens topkamp hjemme mod Bjerringbro-Silkeborg Håndbold (BSH) snuppede den fynske klub den syvende ligasejr i træk og ottende, hvis man tager alle turneringer med.

Efter en tæt og intens duel trak GOG det længste strå med 32-29.

Klubberne lå side om side i tabellen inden kampen, men med sejren avancerede GOG til andenpladsen med 30 point for 22 kampe. BSH bliver på fjerdepladsen med 27 point. Mellem dem har TTH Holstebro 29 point.

Kampen var fra start lige så jævnbyrdig, som man kunne forvente ud fra stillingen, og tilskuerne i den udsolgte han i Gudme fik også mål i en lind strøm. Således stod det 6-6 allerede efter ni minutter.

Paradoksalt var det kun GOG's Lasse Møller - ligaens næstmest scorende i sæsonen - der havde svært ved at finde nettet i indledningen. Han misbrugte sine første tre forsøg og måtte vente 23 minutter med at komme på tavlen.

BSH-fløjen Johan Hansen var derimod træfsikker fra start. Han fandt vej til målet syv gange i første halvleg, men fem af gangene var det dog på straffekast.

Dem havde GOG to af i første halvleg, men Emil Jakobsen misbrugte begge. Siden brændte han det tredje i træk.

Det var en af grundene til, at GOG kun havde én føring i første halvlegs sidste kvarter. Fynboerne var ellers begunstiget af, at BSH blev ramt af hele fem tominuttersudvisninger mod GOG's ene i de første 30 minutter.

Ingen af holdene formåede at skabe afstand, og BSH's enkelte føringer på to mål var de største i en halvleg, som udeholdet endte med at føre med 17-16.

Fra anden halvlegs begyndelse fandt Lasse Møller for alvor melodien. Med tre GOG-mål i træk på to minutter fik han bragt balance til 22-22, efter at BSH havde været i front med to mål flere gange.

Nu havde GOG momentum, og Emil Jakobsen sørgede for hjemmeholdets hidtil største føring ved 25-23. BSH tog timeout og gjorde det kort efter til 25-25.

Men derfra var GOG bedst. Lasse Møller, der blev vital med otte mål og otte assister, brød et BSH-angreb, så GOG med seks minutter tilbage kunne bringe sig på 29-27.

GOG-keeper Viktor Gísli Hallgrímsson kronede en generel stærk kamp med flere redninger i slutfasen og var en stor grund til, at hjemmeholdet trak fra, da det hele skulle afgøres.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce