Annonce
GOG

GOG-fløj før pokalweekend: Vi er pumpet og klar

Kasper Kildelund fortæller, at det har været nemt at komme tilbage til GOG. - Det har været let at falde ind på holdet. Det spiller den slags håndbold, som passer godt til mig - med god brug af fløjene, lyder det således fra Kildelund. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
GOG skal finde slutspils-indstilling, nærmest inden sæsonen er gået i gang. I weekenden kan de gule således vinde deres første titel i 13 år.
Annonce

HÅNDBOLD: I sæsonen 2006/07 vandt GOG sin seneste DM-titel, og man skal helt tilbage til sæson 2004/05, før man finder de gules seneste pokaltriumf.

Og det nye GOG - efter konkursen over det gamle selskab - har endnu ikke hentet en titel.

Men i weekenden har GOG den første af fire titel-chancer for den resterende del af sæsonen, når pokalslutspillet gældende for sidste sæson afvikles med to semifinaler lørdag og finale søndag (de tre øvrige er DM-titlen, den nye pokalturnering samt EHF European League).

Morten Olsens vilde assist-ridt

  • GOG's nye landsholds-playmaker, Morten Olsen, strør rundt om sig med oplæg til scoringer. Olsen fører således suverænt ligaens statistik med antal assist. GOG-bagspilleren har leveret 33 assist i fire ligakampe, og det er hele 11 flere end nummer to på listen, Peter Balling fra KIF Kolding. I de fire kampe har Morten Olsen scoret 13 mål.
  • GOG-fløj og straffekastskytte Emil Jakobsen ligger nummer to på ligaens topscorerliste med 31 mål i fire kampe - heraf 21 på straffekast (23 forsøg). Han er kun overgået af Kristian Stoklund fra Fredericia HK, der er på 33 mål - heraf 14 på straffekast (på 14 forsøg).
  • Lørdagens to semifinaler spilles således: 13.30: Skanderborg Håndbold-TTH Holstebro og 15.50: GOG-Bjerringbro/Silkeborg.
  • Efter de to semifinaler trækkes der lod mellem de to vindere om, hvor finalen skal spilles. I tilfælde af, at GOG vinder sin semifinale, bliver det Morten Olsen, der på direkte tv skal trække lod om, hvor finalen skal spilles. Der bliver ikke spillet kamp om 3. og 4.-pladsen.
  • I forbindelse med semifinalelørdagen bliver der også trukket lod til kvartfinalerne i den nye sæson - med GOG som en af deltagerne.
  • Og lidt til historie-nørderne: Da GOG senest vandt pokaltitlen - i sæson 2004/05 - skete det med en finalesejr på 36-26 over netop... Bjerringbro-Silkeborg.

- Vi er alle klar over, at weekenden har en kæmpe-betydning for både klubben og for os som spillere. Klubben kan få den titel, som den hungrer efter med det nye setup, og vi i truppen vil få et kæmpe-boost til resten af sæsonen, siger den til denne sæson tilbagevendte GOG-søn, fløjen Kasper Kildelund, der tilføjer:

- Vi er pumpet og  klar til at give os 100 procent.Vi er alle klar over, at weekenden har en kæmpe-betydning for både klubben og for os som spillere

Kasper Kildelund, GOG-fløj


Coronakrisen aflyste pokalslutspillet Final 4, som skulle have været afviklet i Jyske Bank Boxen i Herning med over 10.000 tilskuere. I stedet findes der en pokalvinder med to semifinaler lørdag - Skanderborg mod TTH Holstebro og GOG mod Bjerringbro-Silkeborg - og en finale søndag mellem de to semifinalevindere.

- Vi ville selvfølgelig gerne have spillet kampene for flere tusinde tilskuere, men jeg tror på, at vi stadig kan finde motivationen også med 400 tilskuere, når først bolden er i spil, som det lyder fra Kasper Kildelund.

GOG-cheftræner Nicolej Krickau formulerer opgave således:

- Det er lidt usædvanligt: Holdet skal finde slutspilsmode allerede i september. Sådan er det bare. Men det har ikke været nødvendigt for mig at pointere det over for spillerne. Jeg kan mærke, at de er klar.

Annonce

Det er en ny kamp

9. september vandt GOG med 36-31 hos Bjerringbro-Silkeborg.

- Vi skal være klar til at møde både forsvar 6-0 og 5-1 fra BSH. Det er ikke til at sige, hvad BSH lægger ud med. Hos os selv ser jeg et forsvar, hvor vi har bygget på siden første kamp, og angrebsmæssigt skal vi "bare" fortsætte ad det spor vi har lagt her i starten af sæsonen, fastslår Kasper Kildelund.

Morten Olsen har hånden på bolden i rigtig meget af det, der sker på GOG-holdet. Det viser statistikken. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Nicolej Krickau lægger ikke meget i GOG's første sejr over Bjerringbro-Silkeborg. Han siger:

- Det er en ny kamp. Endog en alt eller intet-kamp, så det er et andet hold, vi kommer til at møde. Der er ingen tvivl om, at BSH har justeret i forhold til den første kamp, så det bliver vor opgave hurtigt at omstille os til de ændringer, de kommer med. Men vi har også nogle ændringer...

- Hvilke?

- Det holder vi for os selv. Men vi skal undgå boldtab i eget angreb, som kan sende BSH afsted den anden vej. Og så står holdets målmænd ikke så dårligt to kæmpe i træk mod os. Vi får ikke love til at score 36 mål i Gudme.

Annonce

Mod Schweiz mandag morgen

Kasper Kildelund er vendt tilbage til Gudme og GOG efter udviklende sæsoner hos TTH Holstebro, som GOG altså kan løbe ind i i en eventuel pokalfinale, søndag. Kildelund vandt pokaltitlen med TTH over GOG i 2018.

- Det vil da være specielt med en finale mod TTH, men egentlig tænker jeg mest på at vinde - på at gå hele vejen - uanset, hvem der er modstanderen.

Tirsdag skal tre af de fire pokalklubber i aktion i returkampe i European League - på udebane. Det gælder TTH, Bjerringbro-Silkeborg og GOG. Fynboerne møder Winterthur fra Schweiz efter at have vundet med ni mål i Gudme i tirsdags.

- Det er da et presset program. Specielt, hvis vi skal spille søndag. Men vi er jo tidligt på sæsonen, hvor de fleste er friske, konstaterer Kasper Kildelund.

Fra Nicolej Krickau lyder det:

- Hvis vi taber lørdag og ikke skal spille søndag, så bliver det jo ligesom et normalt program med to kampe om ugen. Hvis vi skal spille finale søndag, så er det selvfølgelig lidt ekstraordinært, at vi rejser til Schweiz mandag morgen (kl. 08.15 fra Gudme og fly fra Hamburg til Zürich, red.)for at spille tirsdag aften. Men mon ikke, vi alle klare den ekstraordinære situation en enkelt gang? Og det er sandsynligvis bedre at få tingene afviklet nu end længere hen på sæsonen, som kan blive særdeles travl med europæisk gruppespil og en liga, der strammer til.


GOG-Bjerringbro/Silkeborg Håndbold, TV 2, kl. 15.50

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Middelfart

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce