Annonce
GOG

Efter et intenst drama: GOG er blot én sejr fra sin første titel i 13 år

Morten Olsen blev kampafgørende for GOG i semifinalen mod Bjerringbro-Silkeborg, men landsholdsprofilen sendte også sig selv og sine holdkammerater til Holstebro for at spille søndagens finale. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Efter et intenst drama - og sejr - i lørdagens semifinale mod Bjerringbro-Silkeborg spiller GOG søndag pokalfinale i Holstebro. Ud over en titel er der godt 250.000 kroner på spil.

HÅNDBOLD: Med GOG's nye landsholdsplaymaker - og de gules spilstyrer - Morten Olsen i den grad i centrum er de gule klar til søndagens pokalfinale hos TTH Holstebro.

GOG har ikke vundet en titel i 13 år, og det nye GOG efter konkursen over det gamle selskab i januar 2010 har slet ikke smagt titel-sødmen.  Og der er den ekstra krølle på en eventuel pokalsejr i en tid, hvor alle klubber - også GOG - slås med økonomien i coronakrisen: En pokaltitel vil udløse godt 250.000 kroner.

Derfor var det også et meget direkte og kontant svar, der kom fra Morten Olsen til Sport Fyn efter lørdagens sejr i semifinalen over Bjerringbro-Silkeborg (BSH) på spørgsmålet om, hvad det betyder, at få GOG i en finale om en titel:

Annonce

- Ikke en skid. Endnu. For vi har ikke vundet endnu. Sejren i semifinalen får først betydning med en sejr i Holstebro. Men vi er glade for at få lov til at spille en finale, og jeg håber, at vi i Holstebro kan ramme niveauet i hele kampen og ikke gå lidt ned i anden halvleg som i semifinalen.

KAMPEN KORT

Pokalsemifinale for sæsonen 2019/20

GOG-Bjerringbro/Silkeborg Håndbold 28-26 (14-13)

Kampens gang: 1-1, 4-3, 7-6, 8-7, 12-10, (14-13), 16-15, 19-15, 21-19, 22-22, 25-25, 28-26

Mål:
GOG: Emil Jakobsen 9 (6), Morten Olsen 8, Anders Zachariassen 5, Mathias Gidsel 2, Oscar Bergendahl 2, Stig-Tore Moen Nilsen 2.
BSH: Nikolaj Øris 7 (3), Mads Kjeldgaard 6, Alexander Lynggaard 4, Mads Øris 3, Sebastian Skube 2, Aksel Horgen 2, Rene Toft Hansen 2.

Bedste spiller:

  • GOG: Morten Olsen.
  • BSH: Nikolaj Øris.

Udvisninger:

  • GOG: 3.
  • BSH: 8.

Rødt kort: Nikolaj Øris, BSH - efter sin tredje to minutters. Og Alexander Lynggaard, BSH - efter sin tredje to minutters.

Dommere: Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm Madsen - svingende præstation.

Tilskuere: Cirka 400.

GOG’s næste kamp: Søndag den 27. september, kl. 15.50: TTH Holstebro-GOG (pokalfinale).

Morten Olsen, der kom til klubben til denne sæson, spillede sin bedste kamp for GOG. Specielt i første halvleg, hvor Olsen lynede både som målscorer og assistspiller. Ikke mindst til landsholdskollegaen på stregen, Anders Zachariassen, og Zachariassens stregkollega, svenske Oscar Bergendahl. I anden halvleg blev det til for mange tekniske fejl, men Olsen blev under alle omstændigheder kampafgørende.

Der er en stor fremtid for GOG i landsholdsaksen Olsen-Zachariassen. Der vil ikke være mange forsvar, der kan håndtere det tryk, den duo kommer med.

Morten Olsen tøver ikke med at kalde Zachariassen og Bergendahl for "stregspillere på et meget højt, internationalt niveau". Anders Zachariassen leverede i øvrigt også stort i forsvaret - blandt andet med at holde profilen Sebastian Skube.

Et dusin store redninger

Og så var Morten Olsen endog ved at komme i "skurkens" rolle, da han ved GOG-føring 27-26 - og med lidt over et halvt minut tilbage af kampen - smed bolden væk og sendte BSH's Mads Kjeldgaard afsted i en kontra. Men med en mirakelredning af GOG's islandske målmand, Viktor Hallgrimsson, beholdt GOG føringen og kunne køre en sejr hjem med to mål på en afsluttende scoring af norske Stig-Tore Moen Nilsen.

- Man når ikke at tænke. Det var ren refleks, lød det fra Hallgrimsson efter sejren.

Islandske Viktor Gisli Hallgrimsson vokser i GOG-målet. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Hallgrimsson stod for anden kamp i træk stort i GOG-målet. Sport Fyn noterede et dusin markante redninger fra islændingen, der er ved at fylde en stor rygsæk med selvtillid.

- Jeg har spillet mange finaler som ungdomsspiller på Island. Men søndag bliver min første finale som seniorspiller, og den glæder jeg mig til, lød det fra Viktor Gisli Hallgrimsson.


Man når ikke at tænke. Det var ren refleks

GOG-målmand Viktor Hallgrimsson om sin mirakelredning i semifinalens døende sekunder


Morten Olsen er en spiller, der beholder begge ben på jorden. Også på Sport Fyns spørgsmål om, hvad han tænkte efter den fejlaflevering, der sendte Kjeldgaard afsted ved 27-26:

- Jeg tænkte: Fint nok, vi har fortsat 40 sekunder i overtal til at lave det sidste angreb.

Det var en lodtrækning, der betyder, at søndagens finale skal spilles i Holstebro. Og, ja, det var igen med Morten Olsen i centrum. Playmakeren foretog nemlig lodtrækningen mellem Gudme og Holstebro direkte på tv - og trak altså udebane for de gule.

Annonce

GOG vil have hævn

Om TTH Holstebro som modstander i pokalfinalen - vestjyderne slog Skanderborg Håndbold i deres semifinale - konstaterer cheftræner Nicolej Krickau:

- Det er ok. Nu kan vi hævne pokalnederlaget i Holstebro for et par år siden.

Og, ja, TTH Holstebro og GOG mødtes netop i Final 4-pokalfinalen 4. februar 2018 i det vestjyske med et nederlag til fynboerne på 21-26 som resultatet, efter at GOG havde været bagud med 11-13 ved pausen. Men kampen var langt mere intens - og bølgede langt mere frem og tilbage - end slutcifrene fortæller.

Morten Olsen trækker Holstebro som spillested for søndagens pokalfinale. Foto: Karsten L. Sørensen

Også lørdagens semifinale blev intens.

- De største kampe bliver vundet på præstationerne i forsvaret og i målet, og der var vi ekstraordinært kørende i dag. Vi spillede faktisk ikke ret godt i angrebet i anden halvleg men fortsatte med at dække flot op, og Viktor i målet stod bare fantastisk, siger Nicolej Krickau.

- TTH Holstebro - og på udebane?

- TTH har haft gode forsvarspræstationer i starten af sæsonen - og gode præstationer i målet. Og så er det en meget bred trup. Men nu reber vi sejlene, og så skal vi nok være klar til finalen. Vi ville gerne have spillet i Gudme, men vi tager en udebane med.

BSH skal nu en tur til Moskva i European League med en svingende indsats i Gudme i bagagen. En profil som René Toft Hansen var helt væk i det fynske.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fynsk diskotek involveret i større kartelsag: Tidligere ejer får stor bøde for at holde konkurrenter ude af byen

Sydfyn For abonnenter

Giftstoffer ved at blive fjernet: Hundstrup Borgerforening spiller Filippahuset på banen som vuggestue

Odense Håndbold

Lillesøster Kirkeløkke i menneskehænder i Odense, hvor Freja Cohrt i et par omgange diskuterede med en jysk assistent

Navne For abonnenter

Dødsfald: Karen Bente Goudsmit var et imponerende stort sprogligt talent. Hun talte syv sprog og læste til det sidste bøger på fire af dem

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Navne For abonnenter

Mig og Fyn: Hjernen falder til ro, når man sidder under det mærkværdigt snoede pæretræ

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

Odense Håndbold For abonnenter

Odense-piger med tid til kaffe på kontoret i let kamp med spilletid fornuftigt fordelt til Mie Højlund og Lois Abbingh

Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Annonce