Annonce
GOG

Profil siger farvel: GOG har været mit liv de seneste 10 år

35-årige Lasse Kronborg stopper karrieren efter denne sæson. Foto: Tim Kildeborg Jensen
35-årige Lasse Kronborg, anfører i GOG, stopper karrieren efter denne sæson. - GOG har betydet alt for mig, siger Kronborg.

Håndbold: Når sæsonen er forbi, bliver det samtidig også et stop for en af profilerne gennem mange år i GOG. Anfører Lasse Kronborg indstiller således karrieren til sommer.

35-årige Lasse Kronborg har spillet i 11 sæsoner for GOG og er den sidste på holdet, der har været med hele vejen i genopbygningen af klubben efter konkursen i januar 2010.

- GOG har betydet alt for mig. GOG har været mit liv de seneste 10 år - og 11 år i alt. Jeg føler, at jeg har givet alt, hvad jeg overhovedet kunne til klubben. Jeg har prøvet at videreudvikle og videreføre den GOG-sjæl, som jeg blev vist dengang, jeg kom til klubben. Den har jeg prøvet at give videre til de unge og nye spillere, som er kommet udefra, siger Lasse Kronborg, der også har været inde omkring landsholdet.

Lasse Kronborg er uddannet skolelærer. Men hvad fremtiden bringer efter håndboldkarrieren, det er ikke på plads endnu.

- Jeg har da nogle tanker, som jeg holder for mig selv lidt endnu. Men det kan også være, at der er et job derude, som jeg ikke ved eksisterer, men som bare passer super godt til mig. Så jeg glæder mig rigtig meget til at komme ud på den anden side og opleve, hvordan den del af verden er. Men først vil jeg lige slutte godt af i GOG, lyder det fra anføreren.

Annonce
Anfører Lasse Kronborg forrest under indløbet i arenaen i Gudme. Foto: Peter Leth-Larsen

Et klubmenneske

Lasse Kronborg kom til GOG i forbindelse med sammenslutningen med Tved, der ændrede klubbens navn til GOG Svendborg TGI, og holdet spillede i gråt. Efter nogle sæsoner i Faaborgs satsning på liga kom Lasse Kronborg tilbage til GOG efter konkursen og var med til at bygge klubben op igen – nu i den klassiske gule trøje.

- Det er et vaskeægte klubmenneske, der indstiller karrieren til sommer. Lasse Kronborg har været en solid støtte og en central figur i genopbygningen af GOG som et tophold i dansk håndbold. Både på banen, men også uden for banen, hvor han var ansat i administrationen i klubben i tre år. Lasse har udfyldt mange funktioner, og vi skylder ham en stor tak for indsatsen og ønsker ham alt det bedste i det liv, der venter efter sæsonen, siger GOG-direktør Kasper Jørgensen.

I sin karrieres efterår har Lasse Kronborg været plaget af skader - blandt andet med problemer med ryggen.

Lasse Kronborg springer højt i en kamp mod Skanderborg Håndbold. Foto Axel Schütt
Lasse Kronborg (th.) i Faaborg HK-trøjen i 2009. Foto: Katrine Becher Damkjær
En ung Lasse Kronborg før et U-EM i 2004. Foto: Hans Sturesson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce