Annonce
GOG

GOG-direktør efter top-målmands "undskyld": Vi er kommet videre

Den tidligere svenske landsholdmålmand, Dan Beutler, stod store kampe, mens hans personlige liv var ved at falde sammen i det skjulte. Nu siger Beuler undskyld til GOG. Foto: Ritzau Scanpix
GOG måtte rive kontrakten med svenske Dan Beutler i stykker, da målmanden blev fældet for kokainmisbrug. Nu siger Beutler "undskyld". GOG-direktør: Når han kunne snyde sin kone, var det nok svært for os at komme ind under huden på alle hans problemer.

Håndbold: GOG fik en turbulent start på den nye sæson. En af årsagerne var en personsag helt tilbage fra før der var gang i håndbolden i Gudme med henblik på den nye sæson.

GOG skrev i marts en etårig kontrakt med den stærke - men også kontroversielle - svenske topmålmand, Dan Beutler, men inden sæsonstart måtte klubben rive kontrakten i stykker, da Beutler blev fældet for misbrug af kokain i en dopingtest efter en kamp mellem Malmø og Sävehof.

Nu har topmålmanden fået straffen: En karantæne på 15 måneder, der blandt andet betyder, at Dan Beutler ikke engang må træne sin datters håndboldhold.

I et stort interview i den svenske avis Aftonbladet taler Beutler nu ud. I slutningen af artiklen giver målmanden en uforbeholden undskyldning til GOG med ordene:

- Jeg vil virkelig bede GOG om undskyld for den situation, jeg satte klubben i.

Og, ja, GOG kom i en vanskelig situation. Klubben havde skrevet kontrakt med det islandske stortalent Viktor Gisli Hallgrimsson, som skulle stå i en slags lære hos Dan Beutler, men pludselig var GOG altså reelt uden en erfaren målmand vant til håndbold på absolut toplan.

Annonce

Tog kokain i garagen

GOG fik løst situationen ved at hente 45-årige Søren Haagen midt i den tidligere GOG-målmands aftale med Ribe-Rsbjerg HH. GOG måtte således betale den vestjyske klub en transfersum for at hente ham til Sydfyn.

I det store interview i Aftonbladet fortæller Dan Beutler om en tid med en problemfyldt hverdag med blandt andet panikanfald, stof- og alkoholproblemer, økonomiske udfordringer samt en ADHD-diagnose.

- Jeg tog kokain i garagen, når jeg gik tur med hunden, og når børnene var lagt i seng, fortæller Dan Beutler til Aftonbladet.

GOG-direktør Kasper Jørgensen siger:

- Vi har at gøre med en mand - en familiefar - som har været helt ude på kanten. Som har haft helt store problemer. Han satte os i en vanskelig situation, men jeg tror på, at vi fik løst den på en god måde. Vi er kommet videre, og det håber jeg også, at Dan er.

- Undersøgte I dybt nok omkring Beutler, inden I skrev kontrakt med ham?

- Det kan du måske godt sige. Vi vidste godt, at Dan havde en noget blakket fortid fra både Flensburg og tiden i Sverige. Men vi troede på, at han var kommet videre som familiefar og udadtil med et stabilt liv. Vi kunne ikke i vores vildeste fantasier tro, at han var der, hvor det har vist sig, han har været. Vi mistolkede tingene. Jeg ved ikke, om vi kunne have gjort vores research bedre, men når han kunne snyde sin kone, så var det nok svært for os at komme helt ind under huden på alt det.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce