Annonce
Nordfyn

Godt vandnyt for borgerne i Krogsbølle

Nordfyns Vandværk skal nok endnu en gang debattere kulfiltrering, efter der er kommet nye retningslinjer for det senest fundne svampemiddel. Foto: Nils Svalebøg
Den sprøjtegift, der tidligere på året lukkede to boringer i Krogsbølle, skal fremover vurderes efter samme grænseværdi som andre sprøjtemidler.
Annonce

Nordfyn: Det kan få betydning for Nordfyns Vandværks planer om at installere kulfilter på drikkevandet, at miljøminister Lea Wermelin (S) netop har ændret retningslinjerne for fund af stoffet chlorothalonil-amidsulfonsyre i drikkevandsboringer. Ændringen i drikkevandsbekendtgørelsen kommer på baggrund af nye studier af stoffet.

I første omgang blev grænseværdien sat til kun 0,01 mikrogram pr. liter, fordi man ikke havde tilstrækkelig dokumentation for stoffets eventuelle skadelige effekter. De nye studier har ifølge ministeriet blandt andet afvist, at det forbudte svampemiddel skulle kunne medføre skader på de menneskelige arveanlæg.

Hermed skal stoffet fremover vurderes på linje med alle andre pesticider og pesticidrester, lyder det i Miljøministeriets pressemeddelelse.

Annonce

Boringer i Krogsbølle

Efter den nye vurdering af stoffet er skrevet ind i drikkevandsbekendtgørelsen skulle Nordfyns Vandværk i Krogsbølle også umiddelbart kunne tage de to ramte boringer i brug igen, lyder det fra Nordfyns Kommunes natur- og miljøafdeling.

- Når grænseværdien bliver hævet til det generelle krav, vil vi naturligvis også trække det påbud, vi har givet, tilbage. Det vil vi gøre, så snart lovhjemlen er på plads, fortæller miljøsagsbehandler Thomas Alnor.

De nye oplysninger kommer godt en uge inden vandværket afholder ordinær generalforsamling på onsdag den 25. september, så det har ikke været muligt at få bestyrelsens kommentar til om planerne om kulfiltrering nu bliver droppet.

Generalforsamlingen afholdes i Vellinge Forsamlingshus fra klokken 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Særbehandling – ikke lighed

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce