Annonce
Erhverv

Godt resultat: Kraner løfter overskuddet i Lindø Industripark

Kranerne i Lindø Industripark har haft nok at se til i det senste år. En stor del af efterspørgslen kommer fra vindmølleproducenterne. Foto: Yilmaz Polat

Med et resultat før skat på 44 millioner kroner har Odense Havn fordoblet overskuddet i industriparken.

Der er løftet store mængder gods over kajkanten, og i det hele taget har der været god gang i aktiviteterne på Lindø. Det viser industriparkens regnskab, der både har plusser i toppen og på bundlinjen.

Nettoomsætningen er steget til knap 132 millioner kroner mod 102 millioner kroner i 2015. Og det høje aktivitetsniveau smitter direkte af på resultatet før skat, der er mere end fordoblet. I 2016 lød det på godt 44 millioner kroner mod 17 millioner kroner året før.

- Vi er i et marked, der er meget projektorienteret. Så når der er store aktiviteter på Lindø, så stiger vores indtjening også, siger Carsten Aa, der er administrerende direktør for Odense Havn.

Han forventer, at det høje aktivitetsniveau vil fortsætte.

- Vi ser fortsat en øget vækst blandt de eksisterende lejere, og samtidig kommer der nye til, siger havnedirektøren, der kan notere sig, at 85 procent af arealet er lejet ud til de i alt 87 virksomheder, der har aktiviteter i industriparken.

Det er en ganske vist et marginalt fald på 3,5 procent i forhold til 2015, men det bekymrer ikke Carsten Aa.

- Det skyldes små udsving i projekterne. Eksempelvis er vi gået fra et skifte, hvor Bladt producerede vindmøllejackets til Vikinger, som havde et enormt arealbehov i en periode. Efterhånden som de bliver skibet ud, så reducerer det arealbehovet. Nu bygger de så op igen til Beatrice, og det betyder et øget behov for arealer, og derfor vil vi se en opbygning hen over foråret, hvor stort set al vores plads bliver optaget, siger direktøren.

Beatrice er en havmøllepark på 588 MW, der skal etableres ud for den skotske kyst. Her skal Siemens levere 84 vindmøller, og produktionen af delkomponenterne er med til at skabe trængsel på havnearealerne ved Munkebo.

- Derfor inddrager vi løbende arealer for at håndtere efterspørgslen, siger Carsten Aa.

Resultatet af den primære drift er mere end fordoblet. I 2015 lød tallet på 23 millioner kroner, men i det seneste regnskab lander posten lige under 51 millioner kroner. Det er bedre end forventet, og ifølge havnedirektøren skyldes det især en væsentlig større aktivitet i salget af kran- og transportydelser.

- En del af aktiviteterne har været relateret til portalkranen, men der har også været øget aktivitet for vindmølleproducenterne, siger Carsten Aa, der betegner resultatet som tilfredsstillende.

- Faktisk er det godt og vel tilfredsstillende. Omvendt må vi også sige, at vores udbygning og vedligehold af bygninger og kraner kræver en stor indtjening, siger han.

Sidste år blev det besluttet, at fusionere Lindø Industripark med Odense Havn. Den nye konstellation har regnskabsmæssig virkning fra 1. januar, og dermed er ejerskab og strategiske beslutninger fremover samlet i én bestyrelse. Som tidligere omtalt kommer det nye selskab med fusionen fremover til at hedde Lindø Port of Odense A/S.

- Med en samlet forretning kan vi nu koble faciliteterne i Lindø Industripark direkte med faciliteterne i Odense Havn. Og her tænker jeg især på den nye havneudvidelse, hvor vi nu kan koble hele det store produktionsapparat, som vi lejer ud i industriparken, sammen med den blå landevej. Med andre ord vil forbindelsen mellem søvejen og industriparken nu komme til at gå op i en højere enhed, siger direktøren.

Annonce

- En del af aktiviteterne har været relateret til portalkranen, men der har også været øget aktivitet for vindmølleproducenterne.

Carsten Aa, administrerende direktør, Odense Havn
- Vi ser fortsat en øget vækst blandt de eksisterende lejere, og samtidig kommer der nye til, siger Carsten Aa, der er direkør for Odense Havn.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce