Annonce
Kerteminde

Godt råd: Betal altid med kort

Chefjurist i e-mærket Camilla Engel Post opfordrer kunder i netbutikker til at se sig godt for og altid betale med kort - ikke mobilepay. Foto: e-mærket

Miss Chili var medlem af e-mærket i godt seks måneder, inden butiksindehaver Claus Thomsen valgte at trække butikken ud af ordingen igen den 16. juni i år. I den periode nåede e-mærket at få rundt regnet 15 sager, og de har desuden vejledt kunder på Facebook.

- Når vi får så forholdvis mange klager, er det en klar indikation på, at der er noget galt, siger chefjurist i e-mærket, Camilla Engel Post.

De fleste af sagerne har handlet om, at Miss Chili trækker penge fra kundernes konti, længe inden varen bliver sendt, og det er, bekræfter hun, i strid med reglerne, men svært at gøre noget ved. I princippet hører det under forbrugerombudsmanden, men der tager man sig kun af sager på beløb over 650 kroner, når det drejer sig om tøj og sko.

Camilla Engel Post har tre gode råd til folk, der handler på nettet:

1. Betal altid med betalingskort, for så er man dækket af bankernes indsigelsesordning, hvis varen ikke dukker op.

2. Læs handels-betingelserne grundigt og køb på firmaets hjemmeside frem for at handle via facebook.

3. Kig efter e-mærket, for med det er du sikret gratis klagebehandling.

E-mærket er stiftet af en bred kreds af organisationer - bl.a. Forbrugerrådet, Tænk, Dansk Erhverv og DI. Formålet med e-mærket er at styrke dansk e-handel til gavn for alle ved at certificere de gode webshops, samt at kæmpe for at løfte niveauet og få alle med. I øjeblikket er cirka 2200 danske virksomheder medlem af e-mærket. E-mærket er en nonprofit-organisation.

Annonce
Det her mærke ved en netbutik giver kunderne garanti for, at de kan få juridisk hjælp og vejledning - gratis.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Miraklets fædre nød gensynet

Bulldogs

Odense Bulldogs væk fra sidstepladsen

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce