Annonce
Kerteminde

Godt nyt på Munkebo Bytorv: Blomst og Garn fortsætter

Lilian Anderssen har i halvandet år betjent kunderne i Blomst&Garn, og det bliver hun ved med fremover, for nu overtager hun selv butikken på Munkebo Bytorv. Foto: Helle Nordström
Blomst og Garns medarbejder igennem halvandet år, Lilian Andersen, besluttede i søndags, at hun vil drive butikken videre.

Munkebo: Lilian Andersen ved helt og aldeles, hvad hun går ind til, når hun den 1. marts overtager butikken Blomst & Garn på Munkebo Butikstorv. Hun har nemlig de sidste halvandet år stået i butikken og bundet buketter, lavet dekorationer og ekspederet kunder. Både dem, der skulle have en blomst med hjem, og dem, der skulle have garn til en trøje.

Hun har overvejet det grundigt, og i søndags tog hun den store beslutning: Hun vil videreføre butikken, der ellers stod til at lukke.

- Jeg overtager halvparten og en samarbejdspartner, der ikke vil have sit navn frem, overtager den anden halvdel, fortæller hun.

Og derfor kan butikken forsætte hen over ejerskiftet uden, at kunderne mærker noget som helst - der bliver ikke så meget som en enkelt lukkedag i den anledning.

- Jeg tror på, at det her skal kunne lade sig gøre, for der skal bare være liv på torvet, og det er vi en vigtig del af, siger Lilian Andersen.

- Og vi har jordens skønneste kunder i butikken - både til garn og blomster, og det skal bare fortsætte. Inklusive strikkeklubben, der kommer her og drikker kaffe og strikker hver tirsdag.

Annonce

Håber der er plads til to blomsterbutikker

Der er lige åbnet en anden blomsterbutik i Munkebo, og det gav lige Lilian Andersen til at overveje en ekstra gang.

- Men for min medinvestor og mig har det altid været en drøm at drive vores egen butik, og så er det jo nærliggende at slå til her, hvor grunden allerede er lagt. Jeg håber bare, at der er plads til os begge to, siger hun.

Lilian Andersen understreger, at butikken vil fortsætte som hidtil med både blomster og garn.

- Men vi vil selvfølgelig hen ad vejen sætte vores eget præg på butikken. Blandt andet vil jeg begynde at føre nogle billigere garntyper. Vi ligger ikke midt i Odense City, så det behøver ikke kun at være topmærker. Man kan også få godt kvalitetsgarn til en lidt billigere pris, siger hun.

- Nu håber jeg bare, at de hidtil trofaste kunder vil blive ved med at bakke op om os, og at vi kan fortsætte med at yde den gode service, vi er kendt for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce